• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ANONYMCZE: Proc by nebylo? :)
    Zkus si dat F3.2, stoupni si tak, at tam mas celou postavu a zkus.

Pripadne muzes sem postnout nejaky priklad?
    Muzes mit problem s ostrenim v objektivu (ze ten objektiv ostri pred, anebo za) ... to se da opravit primo ve fotaku, ale nejlepe jako prvni vyloucit, ze to je rukama.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MORPHLER: to uz vubec nechapu co mazes pri jakem automatickem exportu, a o jake doporuceni k cemu se jedna, ale budiz :)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    SKALARIAK: ano. nekdo kasle na doporuceni, ktere imho nema moc logiky, a normalne to nechava pocitac pri automatickem exportu mazat a nemel s tim nikdy problemy napric vyrobci a modely.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    SZANDA: tak to je jasny, on nekdo karty maze? :)
    SZANDA
    SZANDA --- ---
    Hlavně kartu vždycky po vyprázdnění naformátuj ve foťáku, tím se obnoví její kondice. Sice to má nějaké formátovací cykly, ale to dřív kartu vyměníš.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    ISTEVE: to je dobrej napad se dvema kartama :)
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    SKALARIAK: Zkus bud nejakej klasickej badblocks test na kartu, nebo pripadne fotit simultalne na dve karty a zjistit jestli se problem projevi na obou?
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    FTN: ano tak to sem si taky rikal ze se asi neco stalo pri zapisu na kartu :) no a je to sice moc pekny a taky se mi to libi, ale klient by se s tim predpokladam neztotoznil :D
    FTN
    FTN --- ---
    Něco se stalo během zápisu na kartu. Ale líbí se mi to, prohlásil bych to za umění. :)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    setkali jste se nekdy s timto? d750 mi to zudela tak na jedny z 2000 fotek, premejslim jestli to muze bejt spis kartou nebo fotakem... tohle je lehce croply teda, kvuli ksichtu,a le to nehraje roli....

SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MENTOL_: dík, taky jsem objednal....
    MAJA
    MAJA --- ---
    Mám Phottix BG-D800M na D800, údajně to lepší méně plastové provedení (slitina nevím nevím) ... po updatu firmwaru D800 se v něm vybíjí baterka, musím ji mít v telě a grip prázdný. Rok předtím fungovalo všechno OK. Jinak všechno funguje, jak má, jen třeba kolečka pod palcem apod. jsou celoplastová, na těle jsou lehce pogumovaná - detaily, trochu horší pocit/ergonomie ale nic hrozného.

Ale i např. originál grip na D700 mi novou baterku z D3 díky nějakému špatnému kontaktu zestárnul (battery age) z 0 postupně na 2 (z 0 na 1 asi po 4 cyklech).
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: mam DSTE koupeno pres UK amazon (predchozi DSTE maji vcelku pozitivni ohlasy), vsechno sedi a funguje jak ma, ale jako i nektere jine varianty od jinych vyrobcu "zere" pomalu proud i pri vypnutem fotaku (do druheho dne pres noc vetsinou dovycucne baterku). Osobne podezrivam zabudovany dalkovy ovladani, bez ktereho bych se obesel, nicmene za ty penize jsem asi celkove spokojen, pouzivam ho prazdny jen z hlediska ergonomie a po foceni vzdy z tela sundam.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    mate nekdo zkusenost s nejakym neorigo gripem na d750?

Daganet tvrdi ze MEIKE za 1790,-
    Meike bateriový grip Nikon D750 MB-D16 - Daganet s.r.o.
    http://www.daganet.cz/nikon/2010-meike-bateriovy-grip-nikon-d750-mk-d750-mb-d16-6955184931746.html

Avacom to same za 3000,- ale podle obrazku to vypada vc jako Meike, jsem trochu zmaten....

Meike bateriový grip MB-D16 pro Nikon D750 - BGNI-MB16-MK | AVACOM - baterie & akumulátory
    http://www.avacom.cz/meike-bateriovy-grip-mbd16-pro-nikon-d750
    PETINY
    PETINY --- ---
    ahoj kluci,
    snad to není OT, kdyžtak mě smažte. Prodávám nějakej gear, kdyby měl někdo zájem.
    Bazar - PALADIX foto-on-line
    http://www.paladix.cz/bazar/index.php?uid=40147
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    V rámci sobotní akce:
    http://www.megapixel.cz/odborny-den-se-zamerenim-na-zpracovani-a-nataceni-videa
    budeme mít na místě na uvedený značky zajimavý akce..
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    NEVIEM: rychlost ostreni porovnat nedokazu, ale i Sigma je rychlostne v pohode. Ale hlavne ta sigma je strasna loterie, Nikon je urcita jistota. A 1,4 vs 1,8 v tomto pripade nehraje stejne moc roli, stejne ji na 1,4 nevyuzijes.
    Ja mam stesti, takze ta Sigma je ostra a ostri dobre... v dobrym svetle. Ve spatnym svetle se nechyta, coz znamena, ze musim ostrit rucne, coz pri hloubce ostrosti 1,8 je dost punk. A to i presto, ze tam dobre vidim (pouzivam ji na D800). Ta sigma je dobra docela i FX, resp. zvladne solidne i crop 1,2.

Tak ci tak, pokud bych mel doporucit na zaklade osobnich zkusenosti se Sigmou a ohlasu na Nikon, doporucil bych Nikon.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    NEVIEM: z hlediska presnosti ostreni urcite Nikon. Rychlostne bude mit Simga o neco navrch, ale to lecky k nicemu neni, kdyz to neni zaostreno tam kam potrebujes. Navic ta Sigma je docela stary design, bokeh nic moc, mel jsem kdysi (bez i s problemy) a od dob N35/1.8 proste clovek jen foti a nic neresi (navic slusne i na FX)
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    NEVIEM: Myslim, ze nebyl.
    Ta Sigma ma (jeste stale) jednak obrovskou kusovou variabilitu, takze zalezi jakej kouseks vychytas. Navic na 1,4 se ani s dobrym kusem neda moc fotit (naopak 1,8 uz jo). Sam ji mam dlouho, mel jsem stesti na kus, takze 1,8 a vys produkuje paradni fotky co se tyka ostrosti, naopak bookeh v pozadi je na malou clonu dost neprijemnej.

Secteno podtrzeno, dneska bych si koupil asi Nikon (Sigmu mam jeste z doby, kdy se tento Nikon nedelal). Jen kvuli clone bych do sigmy nesel (navic s rizikem ze chytnes blbej kus).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam