• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOIRAIN: no, spolehlivější je smaženi ve vyšší vrstvě tuku...

    Jinak človek chce, aby byly suche - buď je osušit a nebo nechat oschnout a pak je omatlat trochou tuku (lepe to vede teplo) a pak zprudka v troube na 180°C, o něco to urychli horký plech. Horkovzdusna friteza vic vysušuje, takže to jsou vic broky. Větši kusy snaze zustanou měkke uvnitř, než menši kusy.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    jak opéct/upéct luštěniny dokřupava, aby to bylo křupavé, ale ne broky?
    Zkoušela jsem a nedokážu vychytat moment mezi je to ještě furt měkké a stav "broky"
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VSICHNIMAME: Btw tohle se da udelat s libovolnou vařenou luštěninou a bude to dobré.

    Nebo je hodit do polevky.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    ZUZKAOU: díky, to zobání znám, to opečení není špatný nápad.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VSICHNIMAME: No portugalci ji proste snedi k vinu. Jestli chces aby to melo nejakou chut, tak ji nech oschnout, osol, pridej trochu oleje a nejake koreni a v horkovzdušné friteze a nebo v troube na 220 upec do krupava.

    Jako kterákoliv jiná luštěnina se pochopitelně da rozmixovat na hummus
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    BEBERA: Mam rada rozmixovany avokado, kefir, bylinky (bazalka nebo koriandr).. dochutit necim sladkym, dokyselit a dosolit
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    Mám lupinu ve slaném nálevu- nějaký osvědčený tip, co s ní?
    FAT
    FAT --- ---
    PRAASHEK: Nejjednodušší úprava a IMHO ta nejlepší. Dodat dost másla a potom brkaši se smetanou místo mlíka. A trošku výrazněji solit, krůta si to nechá líbit. A ta slanina na prošpikování by měla být uzená, samozřejmě.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PRAASHEK: tak ti pěkně děkuju, já na ni mám teď chuť a ty si ji ani neuděláš? :-)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    TRISSIE: opomněl jsem poznamenat, že chci dělat spíš jednoduché recepty a bez zbytečných dalších ingrediencí, krom masa ;)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PRAASHEK: co roláda? z kilového krůtího prsa je to tak akorát.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    RUTHLESS: no já to sežeru nadvakrát a vyhovuje mi to víc takto
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    PRAASHEK: kruti prso uprimne rezu a delam z nej nekolik jidel. neco s rejzi, nebo jako testoviny, nebo pecu... Docela mi to vyhovuje, ze je to tak velky a z jedny veci udelam vic jidel.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    KAKIHARA: díky, jdu na to. klidně uvítám i další tipy pro příště, začínám trochu víc připravovat doma a nějak jsem zjsitil, že postrádám jistotu ;)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    PRAASHEK: Pect v celku je super, ale bacha na teplotu, Paulus si o ma v receptech dost vychytany, podivej se na jeho kanal.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    PRAASHEK: krutu nakladam do jogurtu, je pak prima krehka a stavnata. vicemene s tim cos napsal, plus citronova stava a protlak. a stacej treba ctyri hodiny
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    mám tu kilové krůtí prso. co s tím? prošpikovat a dát péct vcelku do skleněného pekáče s poklicí? naložit stačí na pár hodin? pepř, sůl, česnek, cibule, anglická do špiku?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZUZKAOU: Dík za vyčerpávající odpověď. Melasu z granátového jablka mám,tu jsem zapomněla napsat,chutná nám díky zálivce z ní i salát z čerstvým květákem…to miso je super tip,díky, to se nám tu válí doma a vlastně ho vůbec nepoužíváme a moc ani nevím,co s ním…
    ILTU
    ILTU --- ---
    GARFIELD: Přímo od dodavatele v Malaze.
    ILTU
    ILTU --- ---
    BEBERA: Zkus Fermato. Doma jsme se do nich zamilovali. Stačí přidat jen olej.
    Mně chutná s bazalkou, manželovi s citronem. Ale obě příchutí jsou velmi jemné.
    fermato.cz

    Mají je i na Rohlíku, našla jsem je u nás v lahůdkách.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam