• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ILTU
    ILTU --- ---
    RUTHLESS: Já bych to klidně zamrazila.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Mam dotaz... Da se cibulovej zaklad zamrazit? Rikam si, ze delat cibuli na gulas/cibulacku hodinu je vlastne dost skoda, kdyz toho clovek neudela uplne kotel, respektive, ze by slo proste udelat ten tmavej zaklad, tkerej se dela fakt mega dlouho, ve velkym hrnci treba z 5 kilo cibule... To by nemel byt problem, ne? a pak zamrazit po "porcich" a ty jen nasledne vyndavat z mrazaku... To musi jit, ne?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Is expensive Pasta worth it?
    https://www.youtube.com/watch?v=onn-dl86p70

Interesting. Nebudu spoilerovat výsledek.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    VOMAJDA: az neco vyberes, muzes mi poslat viteze? Mame asi stejne pozadavky, jen misto divocaku to ja vyuziju na jehneci.
    SWIST
    SWIST --- ---
    VOMAJDA: Viz odpověď níže, plus bych tedy ještě doporučil zvážit pořízení vakuovačky s externím odsáváním (nebo jak to nazvat) - dělají se krabičky s ventily, na ty se připojí odsávání a máš to.. Myslím si, že to docela zvětší četnost použití a zbytečně negeneruješ bordel. Otec je třeba používá na uzeniny nebo sýry, vydrží déle a je to rychlejší než se dělat s pytlíky.
    Mám dražší, ale už starší od FoodSaveru (pokud jsi z Prahy tak klidně půjčím na vyzkoušení), u té jsem měl ziplock sáčky s takovým pseudoventilem. Ty se dají použít i víckrát a používal jsem je přesně na maso do mrazáku.. Ale vydržely tak 5 použití, pak to přestalo těsnit.
    Teoreticky se dá použít i jakýkoliv jiný sáček víckrát - jen ho prostě zkrátíš.
    KURE
    KURE --- ---
    VOMAJDA: imho je problem jen v případě že chceš vakuovat tekutiny, tam to chce nějaky štelovací přístroj aby ti nevypil tu tekutinu. Ty bejvaj drahy.
    Ale obyč vakuovačka z lidlu, na maso funguje dobre.
    rozdil mezi tou "folii" a "pytlikem" je ten že folie je tunel, kterej se ustřihne na dylku co potrebujes a zavaří na obou koncích. trochu víc oser nez predpripravenej pytlik, ale zase si udelas velikost podle potreby.
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    Napadlo mě, že bych si koupil vakuovačku na potraviny, ale jak jsem začal googlovat, zjistil jsem, že vlastně nevim, co chci a potřeboval bych poradit 😀

Zjistil jsem např., že je asi rozdíl mezi vakuovačkou a svářečkou pytlíků, byť to maj na e-shopech v té samé kategorii. Některé sváří pytlíky, pro jiné jsou nějaké roličky, ty pytlíky jdou mýt v myčce (wut? Myslel jsem, že je to v podstatě kus igelitu).

Nechci za to dát moc peněz, ročně rozbourám pár divočáků, které bych chtěl do mrazáku vakuovat. Ale zase po tom vakuu netoužím tak moc, abych za ten přístroj nechal v krámě pět tisíc.

Co bych teda asi chtěl je přístroj, do kterého dám pytlík s kusem masa, ten vycucne vzduch, pytlík zavaří a já to dám do mrazáku. A to celé co nejlevněji, ale zase aby se to za rok nerozpadlo.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ALEXIS: hm, mam ryzovar a je tam funkce na kase, to se musim podivat
    ale musim najit navod :D
    ILTU
    ILTU --- ---
    FERRYH: My ho měli za socíku, sedmdesátá léta.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    FERRYH: My mame pudinkovej hrnec z mamincina detstvi, ona je r. 1957 :)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    TRISSIE: nojo to sou ty kapitalisticky vymozenosti!!
    😉

... jinak ale ej stejne zazrak jak dlouho se v domacnostejch jeste drzi /a vydrzi/ to hlinikove nadobi - ja mam jeste doma malou hlinikovou panvicku... a mam ji rad dodneska - je tak akorat na tri vajicka "volske oka" coz je presne moje porce, kdyz mam chut na volske oka :O)
    a kupodivu se na tom odrenem hliniku ani moc ty vajicka nepripaluji a jdou pekne vyndat :o)
    ... coz se mi ne vzdy povede na stare teflonce ...
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: V pohodě, někdy to holt dojde po druhém přečtení :))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    A jinak se omlouvam, holt mobil nekde diakritiku doplni a nekde ne :-(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    FERRYH: dneska uz je delaj z nerezu :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    NELLAS: ja taky!! 🤔 a rikal sem si - copak to ti soudruzi meli za plast, ze to slo dat na plotnu?
    az za hoodne dlouho mi doselo, ze asi jde o ten ten klasika hlinikovej dvoj-plášť ...😃
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: To jsme mívali, když jsem byla malá. Ale u nás se v tom vařilo jen mlíko nebo rozpouštěla čokoláda a tak :))
    Tenhle: https://www.sbazar.cz/dana.lu0/detail/210229531-retro-mlekovar

Teda nejdřív jsem četla s dvojitým plastem a divila se :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VOY: no dovnitr lejes jen vodu, ze!
    VOY
    VOY --- ---
    TRISSIE: To musi byt nemozny vycistit kdyz se to vevnitr nejak zasvini, ne?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RUTHLESS: stroj uplne ne, nema to vlastni pohon ani zdroj tepla, ale prakticky jo, no ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam