• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    MALLOCH001
    MALLOCH001 --- ---
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ADELHAIDA: Ano!
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Děkuju všem za podněty. Pekla jsem celou nohu, neb to bylo na oslavu a chtěla jsem něco efektního. Nicméně mám ještě druhou nožku a budu ji připravovat nejspíš za pomoci velmi dýchavičného sporáku, tak určitě využiju některý ze zdejších receptů. Dělala jsem to takhle:

Sušený rozmarýn jsem rozetřela s pepřem, novým kořením, jalovcem a solí a směsí jsem hojně posypala prošpikovanou kýtu. Do pekáče jsem nakrájela mrkev a celer, zalila červeným vínem a trochou portského, přidala koření viz výše plus bobkový list. Pekla jsem přikryté půl hodiny na 200°C, hodinu na 180°C a dvě hodiny na 160°C, na poslední půl hodinu jsem to pekla odkryté pod grilem kvůli barvě a v jiném pekáči, z výpeku a spol. jsem umixovala omáčku. Maso bylo, jak ho máme rádi, tzn. nebylo úplně rozpadací, ale pěkně pružné. Moc se mi to povedlo, musím se pochválit:-)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ADELHAIDA: děláme to doma podobně jak psal vomajda, jen k tomu sypu jalovec, nové koření, bobkový list. Na kostky, proložit slaninou. Podávat s novejma bramborama nebo tak..Mňam.
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    ADELHAIDA: Asi jsem měl napsat “výpečky”, protože to samozřejmě neni stejný jako když je děláš z bůčku. Ale žena to doma takhle dělá pravidelně a je to fakt dobrý.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    VOMAJDA: Výpečky? Vždyť to maso není vůbec tučný, musela jsem ho špikovat, to si úplně neumím představit...
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    ADELHAIDA: Já vím, že to neni úplně odpověď na tvou otázku, ale když to nakrájíš na kostky 2x2x2 cm, přidáš k tomu cibuli a česnek, okořeníš římským kmínem, solí a pepřem, tak jsou z toho super výpečky.

Cca 2-3 hodiny na 150 přikryté, pak nechat udělat kůrčičku cca půl hodinky odkryté na vyšší teplotu.
    VOY
    VOY --- ---
    Kdyz jsme u tematu dlouhe pripravy mas: nejaky tip na kvalitni teplomer? Idealne asi i neco co muze zustat v troube po celou dobu peceni? Abych to nemusel vytahovat a pichat do toho desetkrat.
    ILTU
    ILTU --- ---
    ADELHAIDA: Klidně bych zkusila i na 160, to těch 5 hodin musí stačit. Kdyžtak ke konci přidáš.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ILTU: Takže když mám 5 hodin, tak tak na 180?
    ILTU
    ILTU --- ---
    ADELHAIDA: Čím to budeš péct déle a na míň stupňů, tím bude šťavnatější. Ale musíš to vyzkoušet, jestli už je dost.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ADELHAIDA: Pomohlo by maso nadělit na menší kusy, pokud není potřeba nějakého efektu krájení velkého kusu před stolovníky. Pak bych to nejdřív pekla pomalu a pět hodin by mělo stačit.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Prosím, jak dlouho a na kolik byste pekli 3 kg kančí kýtu? Mám obyč troubu, žádný konvektomat, a mám na to max 5 hodin. Díky.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Mam zcela zasadni dotaz.

Delame rekonstukci na chate cely kuchyne a tak potrebujeme novy spotrebice.

Prosim vas, tip na troubu/konvektak/parni troubu, nemel byste nekdo?

Jde o to, ze tam bude trouba a mikrovlnka vestavne, dve ruzne veci. Ale ja jse ten, kterej hlasuje proto, abychom koupili konvektak. Hlasy proti jsou, ze to nikdo nebude pouzivat. Coz rikam, ze je jen o zvyku. Ale ano, horkovzduch tam byt normalne musi... Libi se mi treba todle, nestoji to 40k a hodnoceni je skvely https://www.alza.cz/gorenje-bsa6747a04xwi-d6928185.htm?idp=5258&banner_id=64226

Ale kdybyste nekdo vedel o necem lepsim, rad si necham poradit.

Diky!
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ILTU: to je zajimava varianta. Jelikoz to bude hlavne pouzivat mamina moje a jelikoz snad 14 dnu zpet vzpominala na stare Remosky, je to asi jasna volba.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    RUTHLESS: a ted koukam, ze za 900 maj i jednoplotnu. To je super. Jen nevim, kam to uz doma budu davat :-D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    SAT_ANN: tykraso, to si mozna koupim domu na vyvar a jako dalsi pridavna plotynka nekam... To je fakt za par supu, za 1800...
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    BEBERA: a od jakého výrobce? Kamarádka má ten nejlevnější LIDL a je spokojená, vozí to s sebou i na dovolený do apartmánů, aby se tam nemusela vztekat nad normální sklokeramikou :-)
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    BRUKEV: Vařím na tom při rekonstrukci kuchyně, doporučuju velmi
    TILLREDA přenosná indukční varná deska, 2 zóny bílá - IKEA
    https://www.ikea.com/cz/cs/p/tillreda-prenosna-indukcni-varna-deska-2-zony-bila-70593121/
    Funguje mi na tom všechno starý nádobí včetně smaltu.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    BRUKEV: S uspechem jsem tri roky zila a veskere sve kulinarske umeni tvorila na dvoukolaku za 899,-
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam