• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ATUARFIK: Pěkný:-) Voní nádherně, to jo.

Chystám se udělat rozmarynovou vodu na vlasy, nezkoušel jste někdo?
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    ADELHAIDA: S omluvou za OT (přel. příspěvek nijak nesouvisející s jídlem): díky tvému příspěvku jsem se konečně dokopala k tomu sundat obří jmelí od Vánoc a místo něj tam pověsit obří svazek rozmarýnu. Protože nám taky nekontrolovatelně roste. Dva tři dny to v pokoji krásně vonělo, teď už je to jen na koukání.

MALKE
    MALKE --- ---
    ADELHAIDA: Rozmarýnovocitronové sušenky. Dělala jsem je jen jednou, takže recept už nemám, ale rozhodně to byl zajímavý twist.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    DIVA: já dělám vajíčka, majolka, šalotka, žervé, hořčice. Důležité je u toho salátu nechat odležet do druhého dne.....má pak jinou strukturu.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    To mi připomnělo, že bych měl konečně udělat Irish Seafood Chowder.

IRISH SEAFOOD CHOWDER
    https://irishfoodhub.com/irish-seafood-chowder/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KASUMI: tak jsem (protože jsem neměla doma řapíkatý celer, který byl ve většině receptů) vyzkoušela tohle:
    Chicken And Corn Chowder Recipe
    https://www.southernliving.com/chicken-and-corn-chowder-8722447

jako, dobré to bylo, ale nebyl to ten můj původní recept, no :-)
    (babicovsky jsem vynechala green chiles, protože nemáme rádi pálivé a tedy tohle doma fakt nemám, ale aspoň jsem autenticky použila cajun spice mix, který tu naopak z nějakého důvodu mám)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: Ne
    Ale ho sem pls hod:)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Nez zacnu googlit, nema nekdo odzkouseny recept na chicken corn chowder?
    Ja si ten svuj neulozila a uz jsem to nevarila tak dlouho, ze si to nepamatuju :-(
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Ja delam vajickovou pomazanku s avokadem misto masla. Sul, pepr. Moc dobry
    GALE
    GALE --- ---
    ZSIS: Používám to jako obojí. S pomazánkovým máslem jako pomazánku na pečivo, s nízkotučným tvarohem jim jako salát lžičkou a pečivo přikusuju.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    GALE: "salat"? neni to spis pomazanka?
    GALE
    GALE --- ---
    DIVA: 4 vejce natvrdo (dvě nastrouhat, dvě nakrájet), pomazánkové máslo nebo velká lučina, lžička hořčice, sůl, pepř, volitelně pažitka
    DIVA
    DIVA --- ---
    Znate nekdo dobry netatarkovy nebabicovy vajickovy salat? Zkusila jsem kdysi kdesi v sousedstvi v briosce a bylo to poprve a naposled co mi vajickovy chutnal .) vic nevim .(
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ADELHAIDA: já dělávala tenhle sirup a byl mega dobrej.

Domácí rozmarýnový sirup se zázvorem -Bylinkové snění
    http://www.bylinkove-sneni.cz/blog/domaci-rozmarynovy-sirup-se-zazvorem
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Byl by tu nějaký zájemce o rozmarýn? Keři se daří a stříhání mu prospívá, a ani při velké snaze všechno nespotřebujeme. Rodina má vlastní keře (hezky se množí, lze i na zakořenění), tak nabízím veřejně. Za odvoz ze Stodůlek, eventuelně o víkendu z Mnichovic. Tenhle už se suší, ale nastříhám čerstvý. Ocením i nápady na rozmarýnové dárky typu rozmarýnový olivový olej, sůl, atd., pokud možno s přesným postupem výroby.

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    White Bean Caprese Salad Recipe
    https://cooking.nytimes.com/recipes/1021273-white-bean-caprese-salad

To je geialn napad - uvařene fazole do caprese a přidat vic balsamica Idealni je udelat viniagretta a vrazit tam bazalku, fazole a mozarellu a pepr a sul, aby se to trosku rozlezelo a teprve predpodavanim tam vrazit cerstvy rajcata.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVA: Lilek chces rozhodne zpracoT predem a něčím napustit. Ja bych ho opalila na plonte a pak se rozhodla jestli balkan style a nebo chine style a podle toho k tomu dodala rajcara a papriky a stredomorske koreni nebo nejakou zeleninu a koreni se secuanskeho kotlilu.

Rapikaty celer jde asi vrazit do zakladu obou

Fish-Fragrant Eggplants (Sichuan Braised Eggplant With Garlic, Ginger, and Chiles) Recipe
    https://www.seriouseats.com/fish-fragrant-eggplants-sichuan-braised-eggplant-with-garlic-ginger-and-chilies
    DIVA
    DIVA --- ---
    ZUZKAOU: chystam se do ryzoveho papiru vymest lednici, bude podle tech cisel co pises ok zpracovat lilek a rapikaty celer? Nepotrebujou prizabit predem?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    PAKOBYLKA: Ten miluju v chlebu, kváskovém i tureckém.
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    DOCKINEZ: černucha neboli černý kmín. zajímavá chuť, mám moc ráda v salátech nebo jogurtové zálivce do salátů. v Indické kuchyni je tuším taky často používaná
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam