• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Legendary Turkish Salads You Must Try – My Top 10 List for Summer!
    https://www.youtube.com/watch?v=fbgY0E1GdyQ
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    BRUKEV: Tak včera jsem konečně vakuoval. Funguje to dobře, ale chce to trochu grif a hlavně nešetřit na délce folie při krájení - když si člověk ten pytlík udělá akorát na maso, tak se to pak nezavakuuje. Ale to asi platí u vakuovaček obecně. Jen já to ještě nemám vychytané, protože to je moje první vakuovačka.

Další věc, co mě překvapila, bylo kolik to sežere té folie. Vakuoval jsem lehce přes 20 kg masa a padly na to cca 2,5 role o délce 3 m.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    VVENDY: Peta Bududub davala na svuj IG zelnaky
    ILTU
    ILTU --- ---
    ILTU: Případně si dovedu představit i nějaké koření, co se hodí do salátu a máte ho rádi.
    ILTU
    ILTU --- ---
    VVENDY: Udělej sladký nálev (slaný a kyselý je to dost), cibuli na kostičky (nebo jak ji máš rád v salátu), trochu oleje. Zamíchat se zelím.
    Nech zelí nacucat ten nálev, nech vychladit..
    Vydrží to i několik dní v lednici. Dělala to máma a moc mi to chutná 😊
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    Z_RYBY_KOST:
    NELLAS: placky byly včera, slaný závin s uzeným v týdnu. Už jsem vystřílela všechny tipy. Asi uvařím řepu, nastrouhám, smíchám s tím zelím a budeme to pár dnů ujidat ke všemu.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    VVENDY: Takže střapačky taky ne? :)
    Kdyby to nemuselo být studené, hlasovala bych za slaný závin.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Z_RYBY_KOST: To z toho syrového nastrouhaného právě zní skoro jako bramboráky. Dík :)
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    NELLAS: A lá bramboráky jsem ho ještě nedělala, ale určitě to půjde taky. Nebo třeba z uvařeného a rozmačkaného dělám s moukou a vajíčkem placky. Nebo ze syrového nastrouhaného s další různou nastrouhanou kořenovou zeleninou (plus vejce, sůl, koření, třeba i nějaká semínka) pečené placky jako samostatné jídlo. Tuřín snese hodně. Za syrova chutná trochu jako kedlubna a uvařený připomíná chuťově květák. Uvařený na kostky je tvrdší a pevnější než brambory a chce víc času, takže když ho vařím s bramborama, tak ho dělám na menší kostičky než brambory, aby byl za stejný čas měkký.
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    Co s kysanym zelím? Máme poslední zbytky v soudku a nemám chuť na žádnou klasiku jako segedýn apod. Ideálně nějaký studený pokrm? Salát?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Z_RYBY_KOST: Placky? Něco jako bramboráky, tak tuříňáky? :)
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    NELLAS: běžně dávám jako přílohu, místo brambor nebo třeba půl na půl s bramborama, kaše, placky.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Nějak se mi doma vyskytl tuřín. Nějaké tipy, co s tím? :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KETHAMINA: Kari s kokosovým mlíkem.
    ILTU
    ILTU --- ---
    KETHAMINA: Různá rizota, když se vynechá sýr.
    Rýže dušená v bílém víně a vývaru a přidat se dá různé maso, houby, zelenina...
    ILTU
    ILTU --- ---
    TOOMIX: Přesně tak. Dost cibule a zelenina zahustí omáčku spolehlivě.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KETHAMINA: já dělám bezlaktózovou i svíčkovou, když je hustá, doředím trochu vývarem
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KETHAMINA: trhany maso! Jde servirovat s kasi, v housce, na salatu...i do testovin (hint: zalivaci nudle/kuskus) jde pridat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam