• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    VVENDY: Peta Bududub davala na svuj IG zelnaky
    ILTU
    ILTU --- ---
    ILTU: Případně si dovedu představit i nějaké koření, co se hodí do salátu a máte ho rádi.
    ILTU
    ILTU --- ---
    VVENDY: Udělej sladký nálev (slaný a kyselý je to dost), cibuli na kostičky (nebo jak ji máš rád v salátu), trochu oleje. Zamíchat se zelím.
    Nech zelí nacucat ten nálev, nech vychladit..
    Vydrží to i několik dní v lednici. Dělala to máma a moc mi to chutná 😊
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    Z_RYBY_KOST:
    NELLAS: placky byly včera, slaný závin s uzeným v týdnu. Už jsem vystřílela všechny tipy. Asi uvařím řepu, nastrouhám, smíchám s tím zelím a budeme to pár dnů ujidat ke všemu.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    VVENDY: Takže střapačky taky ne? :)
    Kdyby to nemuselo být studené, hlasovala bych za slaný závin.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Z_RYBY_KOST: To z toho syrového nastrouhaného právě zní skoro jako bramboráky. Dík :)
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    NELLAS: A lá bramboráky jsem ho ještě nedělala, ale určitě to půjde taky. Nebo třeba z uvařeného a rozmačkaného dělám s moukou a vajíčkem placky. Nebo ze syrového nastrouhaného s další různou nastrouhanou kořenovou zeleninou (plus vejce, sůl, koření, třeba i nějaká semínka) pečené placky jako samostatné jídlo. Tuřín snese hodně. Za syrova chutná trochu jako kedlubna a uvařený připomíná chuťově květák. Uvařený na kostky je tvrdší a pevnější než brambory a chce víc času, takže když ho vařím s bramborama, tak ho dělám na menší kostičky než brambory, aby byl za stejný čas měkký.
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    Co s kysanym zelím? Máme poslední zbytky v soudku a nemám chuť na žádnou klasiku jako segedýn apod. Ideálně nějaký studený pokrm? Salát?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Z_RYBY_KOST: Placky? Něco jako bramboráky, tak tuříňáky? :)
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    NELLAS: běžně dávám jako přílohu, místo brambor nebo třeba půl na půl s bramborama, kaše, placky.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Nějak se mi doma vyskytl tuřín. Nějaké tipy, co s tím? :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KETHAMINA: Kari s kokosovým mlíkem.
    ILTU
    ILTU --- ---
    KETHAMINA: Různá rizota, když se vynechá sýr.
    Rýže dušená v bílém víně a vývaru a přidat se dá různé maso, houby, zelenina...
    ILTU
    ILTU --- ---
    TOOMIX: Přesně tak. Dost cibule a zelenina zahustí omáčku spolehlivě.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KETHAMINA: já dělám bezlaktózovou i svíčkovou, když je hustá, doředím trochu vývarem
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KETHAMINA: trhany maso! Jde servirovat s kasi, v housce, na salatu...i do testovin (hint: zalivaci nudle/kuskus) jde pridat.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    KETHAMINA: hodne indie jde zmrazit. dal, kari, biryani, atp.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KETHAMINA: Chilli con carne
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    ole, ole, koukám co vymyslet za bezlaktozový jídlo, když v jídelně v poslední chvíli do omáček přidají smetanu nebo něco co nesmím. Zjistím to až když přijdu do jídelny a pak skončím s hranolkama nebo nějakou přílohou only.

Chtěla bych něco, co doma ve větším uvařím a hodím si v kanclu do mrazáku ve více exemplářích, v jídelně lze ulovit salát nebo pečivo. Nějaký tipy jiné než maso s volským okem ? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam