MISERY:
ja si myslim ze to urcite zvladnes :-) nie je vobec dolezite ktory je to rocnik (to ani neviem ci sa to nejako skatulkuje), aj tak je vyber skladby vzdy velmi individualny podla schopnosti, dispozicii (ja mozem urcite zabudnut napr. na skladby, ktore vyzaduju velky rozsah - teda pokial to nechcem nejako oklamat - jednoducho nemam take rozpatie prstov), ale napr. aj vztahu k danemu autorovi, obdobiu... a pokial sa Ti ta skladba velmi paci a mas velku volu ju nacvicit, tak potom je vsetko na tej najlepsej ceste :-)
co sa tyka toho citania - ak poznas tu skladbu - co predpokladam, ze ano, kedze si zhanala noty - tak vies, ze hlavna tema sa tam s jemnymi odtienkami asi 4x zopakuje, a doprovod lavej ruky ostava myslim nezmeneny, takze o to lahsie by potom cele citanie malo ist
inak suhlas s
ELLIE, ze je dobre cvicit po kuskoch, akurat v tomto pripade by som to ja osobne cvicila spolu, vtedy si to skor uvedomis preco je v doprovode lavej ruky prave ten-ktory rozlozeny akord - proste to do seba "zapada" (ja si niekedy pomaham tak, ze rozlozene akordy pri cviceni hram spolu, aby sa mi nejako "zafixovala" ta harmonia; v pripade tejto skladby su to vzdy zoskupenia 3 osminiek v lavej ruke)
dost teoretizovania, prajem prijemne cvicenie a najma radost z hry, vsak o tu nam vsetkym ide, ze? :-)