• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    HARRIS
    HARRIS --- ---
    EXIS:

    A ten klavírista má být z Hluboček a chceš po něm, aby jezdil ke studentům domů a tam jim diskrétně předváděl za padesát korun nechutné sexuální praktiky s klavírem?

    ...možná by to chtělo doplňující informace
    EXIS
    EXIS --- ---
    OFFNYX

    Cuz, nenasel by se tu nejakej schopnej klavirista, kterej ma konzervu a byl by ochoten jezdit za studentama domu??? Pokud by se nekdo takovy nasel, at se ozve na telefen:
    +420776006995
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Heh, tenhle rozhovor mě pobavil ;)
    CARLOS
    CARLOS --- ---
    GOBERS: No počkej, počkej, ta jména by mě zrovna zajímala... ;) Kdyžtak můžeš decentně do pošty... ;) Nebo popřípadě stačí rok události...já už si dotyčný odvodim sám :D
    MISERY
    MISERY --- ---
    GOBERS: no jo, je to strasne zodpovedna prace, to obraceni stranek....ja bych mela mozna este vetsi tremu nez ten hrac :D
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    MISERY: Byl to magistersky absolvenstky koncert kamarada varhanika na HAMU a stranky mu obracela kamaradka (taky varhanice, taky HAMU). Zrovna smazil jednoho velmi vypeceneho Buxtehudeho, kdyz tu se kamaradka prechmatla a otocila mu naraz dve stranky misto jedne. Dotycny se ovsem nedal vyhodit z koncentrace, pravou rukou a nohama hral dal a levou bleskove vystrelil a prastil do jeste ne uplne dootocene stranky, vytrh ji tim kamaradce z prstu a behem pul vteriny si ji narychtoval tak, jak potreboval. Ani nevypadl z rytmu. Jen chudak kamaradka vypadala, ze se slozi. Ale nakonec to ustala i ona, statecne doobracela cely absolventak a pak si jeste jako pridavek s dotycnym zahrala jeden flak ctyrrucne a ctyrnozne. :-D

    (jmena si taktne nechavam pro sebe :-D)
    MISERY
    MISERY --- ---
    GOBERS: dostal pres pracku? :-)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    MISERY: Jsem byl jednou svedkem toho jak se obracec not a interpret v puli produkce "poprali". :-D
    MISERY
    MISERY --- ---
    GOBERS: :D
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    MISERY: Dobra otazka... ovsem jestli to neni spis tak, ze musis platit Ty, abys mohl nekomu takovehlemu obracet noty...:-D
    MISERY
    MISERY --- ---
    GOBERS: kolik si vydela takovej obracec not nevis? :-)

    GOBERS
    GOBERS --- ---
    CORNELA: Tak o chansonu nevim ale vubec nic, tak tezko soudit... dosud jsem mel za to, ze se bavime o vazne hudbe. Tak mozna proto nemuzeme najit spolecnou rec... ;-)

    Procento absolventu konzervatore, kteri se nasledne doopravdy zivi hudbou by me docela zajimalo. Odhaduju to tak na petinu. Mozna mene.

    Nebooooj, tady se nikoho nedotknes, my jsme vsichni ostri strelci a niceho se nelekame. :-D ;-D
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ELIS
    ELIS --- ---
    GOBERS: To je vlastne fakt.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    CORNELA: proste sem jeste neslysela nikoho kdo by zacal hrat v dospelosti hrat s peknym zvukem

    A proto to nejde? A kolik lidi jsi takhle vubec slysela hrat?

    ELIS: Ono se tezko posuzuje jen tak jednoduse rychleji a lip, castecne asi ano, ale predevsim se dite uci uplne jinak nez dospely. Snaze se u nej vytvori podvedome senzomotoricke vazby, coz muze byt stejne tak dobre vyhoda, jako nevyhoda - technickou chybu, kterou se naucis jako dite, budes pozdeji jen velmi velmi tezko odbouravat a mnohe veci diteti proste nevysvetlis, takze kolikrat musi pak clovek pri prechodu na "vyssi uroven" zacinat pekne od zacatku. Dospely se naopak muze ucit od zacatku delat veskere (i ty nejjemnejsi) pohyby vedome a kontrolovane, ma to tedy v tomto podstatne jednodussi. Ono je to kolikrat smutne, kdyz clovek vidi ta decka, co se jakz-takz probijou skrz konzervator, ruce tvrde jak kameny, a jedine, co muzou delat, je vratit se zpet do kolobehu a ucit nove varky deti na ZUSkach, protoze na koncertni drahu proste nemaji. Je to takove zacarovane kolecko.
    ELIS
    ELIS --- ---
    CORNELA: To nikdo nepopira, ze uceni v detstvi jde lip. Ale operovala jsi tu s pojmem "zvuk", kterej mi evokuje spis neco, co se clovek tak nenauci, co musi citit.
    ELIS
    ELIS --- ---
    CORNELA: Tak balet je zrovna docela blbej priklad:)

    Jiste ze se dite uci snadneji, rychleji, lip. Ale pokud se tu mluvilo o tom "zvuku" (vyraz, cit?), tak to podle me fakt na veku a delce uceni zas tak nezavisi.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    MISERY: Nejde o to lip nebo hur, jde o to, ze Cornela nam tu tvrdi ocividnou pitomost a totiz to, ze pokud nekdo nezacne uz v detstvi (jako ona sama ;-)) tak nema sanci se vypracovat na dobrou uroven.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Ja si to taky myslim, respektive kdyz bych vzala jednoho a toho samyho cloveka jako v detskym veku a pak jako v dospelym, tak se nauci vic jako dite, nemyslim tim, ze na to bude mit vic casu (i kdyz samozrejme taky), ale hlavne to, ze deti se lip ucej.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    CORNELA: Mysli si co chces. :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam