• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    VITEKK: To uz nemusi byt zdaleka pravda, ta moje ma naprosto srovnatelny odpor s klavirem. Take jsem ji tam vybirala. I klavesy pro skolu do kostela maji uz schopny ponor. Takze jde o to zkusit hledat, ale uz se opravdu da snadno najit.
    VITEKK
    VITEKK --- ---
    u klavinov mi vadilo jak maj hrozne mekkou klaviaturu
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    KOLAJ: JJ, to tady už několikrát proběhlo. Ono je dobré prostě zvážit, čeho chce člověk dosáhnout... na "živé" klavíry nedám dopustit, ale sama jsem se dostala do situace, kdy jsem velmi ráda, že mám kvalitní klavinovu.
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    ROBIN_SNNS: Tak to je tvým cílem maturita na konzervatoři vzhledem k technické náročnosti třetí věty :D, ale já teď mám také jenom klavinovu, protože nemůžu mít klavír tam, kde bydlím. A vešla jsem se do 25000 i s židličkou a sluchátky a jsem v rámci možností spokojená. Kupovala jsem ji dokonce před dvěma lety... Teď jsem ale někde jinde, tak nevím z hlavy typ...
    KOLAJ
    KOLAJ --- ---
    Mít doma kvalitní piano není zas takový cenový problém, jelikož se dá půjčit v Českém hudebním fondu http://www.hudebnifond.cz Nájem je od 250,- na měsíc. Pro své žáky jsem tam už několik pianin vybíral a velká spokojenost..
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    NIMUI: Jenže i tak je to na mě moc drahé. Bych musela vybrat kompletně stavební spoření, i tak na těch 25000 šetřím už víc jak půl roku. A co je mým cílem? Zahrát si do dvou let všechny tři věty sonáty v měsíčním svitu. XD
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    ROBIN_SNNS: Nova pianina se daji koupit kolem 80K. A neni jen Petrof. Mohu na zaklade cerstve pozitivni zkusenosti odkazat i sem :-) http://www.blacknwhite.cz/prodej/klaviry/
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    KRTINKA: Absolutorium neni stredni skola, to je VOS, mas odsud titul DiS. Ale prestava to EU uznavat a ZUsky maji problem - i soukrome. Protoze proste kazdy pedagog by mel mit VS. EU nase vosky nezna a nechape, ze jsi "diplomovany" a mas pedagogicke minimum... Zatim to neni ani zakonem dane, ani vyhlaskou, ale je to silne doporucene... bohuzel, je to v zasade zbytecne na ZUSkach, sestileta konzervator je dostatecnou pruprvou
    KRTINKA
    KRTINKA --- ---
    VITEKK: :))
    nastroj je jaky je...nemuze byt ve vykonu ani pokroku omezovan protoze sam si nic nezahraje (pokud to teda neni samohrajka, ale to uz je jina liga)
    ten kdo hraje a je/neni omezovan je preci klavirista, Vítku!

    ale chapu co jsi chtel rict :)
    VITEKK
    VITEKK --- ---
    KRTINKA: vidis, ja bych rekl ze prvni roky je nastroj omezen vykonem klaviristy.. A na cviceni Busoniho to par let jeste nebude :o)
    KRTINKA
    KRTINKA --- ---
    CORNELA: jasny no...
    sama jsem porodavala v Petrofu, takze presne tyto argumenty jsem taky nekolikrat denne pouzivala :)
    v pohode :)

    myslim ze se shodneme ze "vykon a pokrok klavíristy je omezen kvalitou nástroje" :)
    KRTINKA
    KRTINKA --- ---
    VITEKK: "naucit se hrát" muze znamenat ruzne veci :)
    dokazu si predstavit ze nekdo si chce zahrat pro radost par lehkych veci, doprovodit se akordy...tak mu klavesy staci...

    ja treba radsi chodim cvicit na konzervatoř na křídla... i kdyz mam doma paradni pianino...proste, na tom pianinu toho tolik nenacvicim jako u toho křídla, kde muzu jit uplne po detailech...

    VITEKK
    VITEKK --- ---
    CORNELA: na nauceni se hrat je dulezita predevsim mechanika, ne? Me se taky libi vic mechanicke pianino, ale proste elektricke piano ma nad tim spousty vyhod, clovek muze hrat kdy chce, je to lehci na stehovani, nerozladuje se.. A ruku na srdce, kdy ses naposledy koukala na ty busici kladivka?
    BONIE
    BONIE --- ---
    ROBIN_SNNS: no tak jako jo, má to svoje výhody, to určitě.. jen mi prostě u těch el. pian vadí, že obchází ten dokonalý mechanismus, který dělá klavír klavírem.. taky je to v neposlední řadě krásný doplněk do bytu a věc která se předává z generace na generaci.. což se o elektrickém moc nedá říct.. já bych se nebála stašího piana, po bazarech jich najdeš dost.. sama mám hodně staré piano, pravda potřebuje poladit, ale neměnila bych ho, jeho zvuk je osobitý.. taky je krásné hrát, když si sundáš ten hlavní kryt a vidíš, jak kladívka bijou do strun, jak je to dokonale propracované...
    ale chápu, že ta praktičnost a dostupnost asi láká.. a já jsem možná zbytečně sentimentální :)
    (jo a taky spousta akustických pian má třetí pedál, kterým si můžeš zvuk přitlumit dost na to, abys mohla cvičit i v noci..)
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    BONIE: Přesně z důvodů, co uvedl/a Nimui. Ojeté akustické pianino vyjde min. na 25.000, ta ve výborném stavu i na 60k. Pokud se podíváš na ceník Petrofa, tak nové pianino přímo od petrofa tě vyjde na 7200 - 16000 euro, což je někde mezi 170 - 320k, Scholze a podobné pak vychází od 70k. Krom toho, bydlím v paneláku, což docela omezuje dobu tréninku. U digitálního piána naproti tomu si můžu pustit výstup do sluchátek nebo i přímo do kompu. Není to ideální řešení, ale je cenově dostupné a na to abych se naučila hrát by mi digitál měl stačit.
    KRTINKA
    KRTINKA --- ---
    NIMUI: VŠ titul urcite neni podminkou, jako pedagogicky pracovnik muze pracovat kazdy kdo ma absolutorium z konzervatore, a to je stredni skola! po maturite jsou do absolutoria 2 roky, kdy ma clovek pedagogické predmety.
    KRTINKA
    KRTINKA --- ---
    NIMUI: ZUS te muze zamestnat jako nepedagogickeho pracovnika pokud nesplnujes podminky toho pedagogickeho, a zaradi te tak do nizsi platove tridy. To plati u statnich, toto je soukromá.
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    KRTINKA: Absolvovaný konzervatoř není podmínkou? Vždyť je na ZUŠ podmínkou vysokoškolský titul, nebo je tím myšleno "alespoň rozestudovaná konzervatoř"?
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    BONIE: Nechci odpovídat za jiné, ale do toho cenového limitu se asi s novým (byť ohraným) nástrojem vejde jen těžko... leda se štěstím. Většinou levnější klavíry vyžadují generálku, do které se vrazí ještě jednou tolik, co stály...
    KRTINKA
    KRTINKA --- ---
    ahoj klavíristi,
    scháním za sebe supl na 2 měsíce do ZUŠky, kousek od Prahy, da se tam dojet autobusem za pul hodinky. Jde o pondělky odpoledne, 5 žáků.
    Absolvovaná konzervatoř není podmínkou.
    100kc cisteho na 45 min...

    detaily kdyztak posta, díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam