• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    ENTECKA
    ENTECKA --- ---
    o pitchbendu tu precenebyla vubec rec.netusim, co myslis "varhanni technikou" a nechapu, co te vedlo k tak priblblemu dotazu..bavime se o tom, jestli se chce clovek naucit hrat a ne ovladat tlacitka. je skvely se v nich vyznat, ale k hrani ti moc nepomuzou. muzes zalozit keybordovej klub.
    PIZI
    PIZI --- ---
    KLUZAU: Kdyz mam klavir tak mi to staci na klavesy? Takze se na klaviru naucim i varhani techniku, pripadne praci s pitchbendem, atd?
    JIKE
    JIKE --- ---
    jak dlouho hraju? kdyz nepocitam minuly dva roky tak jen 10let ;/
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    tri mesice ;)

    no, ze kdyz se chces naucit hrat na klavesy a klavir, a mas jen klavir, tak to de, ale kdyz chces na klavir, a mas jen klavesy, tak je to blby. Tak nejak?
    NEVERMIND
    NEVERMIND --- ---
    jak dlouho vlastne hrajete ?
    FUZZYLE
    FUZZYLE --- ---
    KLUZAU: ale ty to zvladnes...domluvime to v sobotu v crossu :)
    PIZI
    PIZI --- ---
    KLUZAU: Mohl bys tu tedy strucne shrout to reseni problemu klavesy-klavir?
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    reefer: kauza klavir klavesy jsou definitivne vyreseny. Ptal jsem se na to dalsiho profika, a souhlasi co rika entecka.
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    neblazni, ja zatim hraju stupnice a etudy, a obcas se mi stane, ze musim nakou notu "odpocitat"-)
    FUZZYLE
    FUZZYLE --- ---
    KLUZAU: ahoj, to je dobre, ze zase hrajes? je bych se do toho taky mela pustit, nebo vsechno zapomenu...mohli bysme u tebe dat nejaky duo...muj nastroj se prenasi lip, nez tvuj :)
    REEFER
    REEFER --- ---
    takze je to vyreseny? :)) zejo zejo? :))
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    Koupil jsem holce (dceři) elektronický klavír od Technicse - vypadá to naprosto stejně, jako pianino - jen je to nižší. Co se týče čudlíčků se samozřejmě nemůže vyrovnat keyboardu. Jde to ale připojit k PC a potom je zase v háji ten keyboard (i když tam je všechno v jednom a to je dost velká výhoda). Dceřina učitelka si to zkoušela a byla dost vyoraná z toho, jak to hraje - ale především z chování té mechaniky. Máme ještě anglický křížostrunný křídlo a - věřte nevěřte - ta mechanika se nechová o moc jinak.
    PIZI
    PIZI --- ---
    Proc se mnou polemizujete, jako bych tvrdil, ze se nakeyboardu nacim hrat na klavir? Nic takoveho netvrdim. Muzu se naucit tu sploecnou cast a pak se doucit cast klavirovou. Jestlize mym zamerem je zvladnou hru na klavir na koncertni urovni, tak samozrejme zacnu rovnou na klaviru, abych si snad neponicil prstoklad, nebo ja nevim co. Pokud chci hrat pro radost, tak klidne zacnu na klavesach.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    PIZI: ve skodovce se prosche ridit nenaucis, pokud ti jde o zazitek z jizdy. a o tom to je.
    ENTECKA
    ENTECKA --- ---
    pizi: hra na keyboard a na klavir se proste v mnoha ohledech dost lisi. a hodne znamejch profesoru se zajimalo o to, jak to udelat, aby se zacinajicim lidem dali dobre zaklady hned od zacatku, jednalo se spis o deti, ale myslim, ze v tom zase takovej rozdil nebude. ja myslim, ze jestli se chce nekdo hned od zacatku naucit hrat nejak pekne Na Klavir, mel by respektovat vsechny pozadavky, ktery takova hra obnasi. ono jde o hodne veci. aby cloveku neztuhly ruce, vubec nez se zvladne zpusob uhozu, dlouho to trva a je to i trochu nuda ;) -> reefer: o to taky jde, kdy se hodne cvici. kdyz cvicis spatnym zpusobem, hlavne jde o uvolnenost rukou, tak to ma daleko vetsi nasedky. jenze nekterech veci se stejne nevyvarujes, i kdyz cvicis ctyri hodiny denne uz par let.. toho sem krasnou ukazkou ;)
    reefer: kdybys to vsechno cetl pozorne od zacatku, uz by ses neptal. rikam, ze klavir studuju ;)
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    ja zatim jedu Skola hry pro dospele zacatecniky od Petra Haly,a zda se to dobry, akorat stupnice moc nejdou a taky vychytat na to cas je obcas problem. Proste drceni je zaklad, ale se zatim pres tu pul hodinku hodinku nejak ne a ne dostat.
    REEFER
    REEFER --- ---
    zajimava cesta :))
    PIZI
    PIZI --- ---
    Dobra takze maximum mych praktickych informaci.

    Koupil jsem si keyboard Casio CTK-551. (5 oktav, klavesy normalni velikosti, dynamika uhozu, MIDI, zvuky, doprovody, rytmy.) Ma to displej ktery pri prehravani zabudovanych skladeb ukazuje noty i prstoklad. Daji se vypinat jednotlive ruce, takze je mozno trenovat hru jednou rukou a druhou dela pocitac. Koupil jsem si nejakou skolu hry, prehral prvnich asi 20 skladeb a prestalo me to bavit. Ted jsem vyhrabal noty, ktere byly primo k tomu keyboardu. Jsou tam prave ty zabudovane skladby. A zkusim si postupne prehrat tyhle. Jestli to zvladnu od rolnicek, po mesicni sonatu, tak se uvidi co dal.
    EVAD
    EVAD --- ---
    pizi: cokolvek prakticke len nie tvoje siahodlhe teoretizovanie ...ak to chces vyslovene pocut ;)
    PIZI
    PIZI --- ---
    REEFER: Jakou odpoved si predstavujes?

    Budto si sezen nejakeho soukromeho ucitele, nebo se prihlas do nejakeho kursu, nebo si porid nejakou knizku typu skola hry. Co jineho bys cekal?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam