• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici

Pouze pro NYXáky je zde k dispozici FTP s notama pro vzájemné vyměňování

Pokud budete uploadovat své noty, uvádějte tam prosím celé názvy skladeb, nejlíp včetně autora (i když to bude v adresáři s autorem).
    Soubory, co patří k sobě, házejte do archivu (zip).
    rozbalit záhlaví
    MYLOVA
    MYLOVA --- ---
    BOAR: jo, zacinam tomu rozumet pomalu))) moc dekuji za radu, ale vzhledem tomu ze jsem jeste uplne na zacatku ani nemumim to poradne vybrat :)
    BOAR
    BOAR --- ---
    MYLOVA: Zacinam hrat taky, od konce prazdnin, a poridil jsem yamaha p-45. Bral jsem to z bazose, za asi 8K. Je to takovy, ze "uz se na to da hrat", ale pocitam, ze do roka to prodam, a poridim si neco za cca 20K - ale pujdu si to vybrat podle zvuku nekam kde to maj vystaveny.
    Udelej to taky. klidne to pak porid z bazau, ale poslechni si to.
    Ono kdyz koupis uplne nejlevnejsi klavesy (ne piano), tak nebudes mit zadnej pozitek z toho zvuku, klavesy maj jen polohu hraju/nehraju, a je to takovy bleeee. Az si pak zahraqjes na libovolne piano/pianino, tak zjistis, ze je to uplne o necem jinym. UPLNE.
    MYLOVA
    MYLOVA --- ---
    GIOMIKY: Moc dekuji za info :) jsem uplny zacatecnik a potrebuji to na zacatek, pak bych uz porizovala neco velkyho. Zaroven je to bude jednodusi se stehovanim, kdyztak. Jestli mate nejake zlusenosti s elektronkou moc bych uvitala nejakou blizsi info :)
    MYLOVA
    MYLOVA --- ---
    Ahojky,
    prosim o zpetnou vazbu. Yamaha YPT-255 je dobry pro zacatecnika?
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    mate nejake doporucenihodne přichytavaci svetlo na klavir? Jako že na osvícení not :)
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Anebo na humblebundle je nyní za 20USD k dispozici i výukový software - za tu cenu obdržíš jak výuku na piano, tak i klasickou a elektrickou/rockovou kytaru
    Humble Software Bundle: Learn Instruments and Design (pay what you want and help charity)
    https://www.humblebundle.com/...?hmb_source=navbar&hmb_medium=product_tile&hmb_campaign=tile_index_8
    KRTINKA
    KRTINKA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: naučím.cz zadas si tam předmět klavír, svoji lokalitu a vybereš lektory který jsou ochotny chodit k žákovi. Na Praze 6 určitě bude z čeho vybírat :)
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Ahoj, mám prosbu. Našel by se zde někdo nebo víte o někom prosím, kdo by mi pomohl se naučit hrát na klavír a přišel i ke mě domů, abych nemusela nikam docházet? Případně někoho z Prahy 6. Děkuji
    BOAR
    BOAR --- ---
    FRAKTALEK: Super diky, uz jsem poridil bazarovy yamaha P45 za 7K. Dozacatku mi to staci, za rok uvidime :-)
    BOAR
    BOAR --- ---
    BURAN: to vypada pekne, bohuzle nove uz je nad muj rozpocet, a bazarove nemuzu najit :-)
    BURAN
    BURAN --- ---
    BOAR: roland fp30
    BOAR
    BOAR --- ---
    Zdravim
    mam od zari naplanovany lekce na klavir, a chci si poridit domu dozacatku levne digitalni klavesy (tak do 13 K).
    koukam na bazos, a uvazuju bud

Yamaha DGX 640 za 12000
    Yamaha P115 včetně stojanu
    Yamaha P45b za 12000 (s pedalem, stojanem, zidlickou, sluchatkama)
    Yamaha P-35 za 5500

https://hudba.bazos.cz/inzerat/108193575/Piano-Yamaha-DGX-640.php
    https://hudba.bazos.cz/inzerat/107215607/Digitalni-piano-Yamaha-P115-vcetne-stojanu.php
    https://hudba.bazos.cz/inzerat/108316091/Yamaha-P45.php
    https://hudba.bazos.cz/inzerat/107489470/Yamaha-p-35.php

Napada vas jeste neco jineho v podobne relaci ?
    popripade ktery z nich vybrat ?
    KERB
    KERB --- ---
    BAAL: je toho plnej youtube jak se naučit hrát
    TONY9
    TONY9 --- ---
    BAAL
    BAAL --- ---
    Ahoj,

Prestehoval jsem se do bytu kde je takoveto piano pani majitelky, tak jsem si rikal proc toho nevyuzit a nenaucit se zahrat, alespon Amelii:-)

Problemy:
    1/nikdy jsem nechodil do lidusky na zadny nastroj
    2/neznam teorii ani terminologii, neznam akordy, oktavy atd atd
    2/neumim noty

Muzete mi doporucit nejakou spravnou cestu kudy na to? Predpokladam, ze platit si lektora by me stalo majland a hadam ze do lidusky me jako dospeleho nevezmou.

Eizstuje nejake dobry online kurz? Nebo kniha? Nebo se na to mam vykaslat a brat to proste jako nabytek v byte?:-)

MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    jihovýchod Prahy
    KRTINKA
    KRTINKA --- ---
    MEDVED007: kde bydlíte?
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    MEDVED007: na naucim.cz nebo odnoz hudebka.cz jsi se divala? Je tam mnoho nadsenych konzervatoristu, kteri jsou altrnativnimu repertoaru i pristupu obecne nakloneni.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    CORNELA: díky za referenci
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    dcera končí v ZUŠ první cyklus a ač má klavír ráda, nechce už dál cvičit etudy, třepat se na přehrávky a povinně vystupovat na koncertech. sháním proto soukromého učitele resp. lépe učitelku, se kterým by se scházela. máte nějaký tip, kde/jak lektora sehnat ? dívala jsem se po netu a nenarazila jsem na někoho, kdo by mě nějak výrazně oslovil.....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam