• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici


    Pouze pro NYXáky je zde k dispozici FTP s notama pro vzájemné vyměňování



    Pokud budete uploadovat své noty, uvádějte tam prosím celé názvy skladeb, nejlíp včetně autora (i když to bude v adresáři s autorem).
    Soubory, co patří k sobě, házejte do archivu (zip).
    rozbalit záhlaví
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    ZKAZIUSCATRIX: Taky hledám menší a levnější alternativu ke klasickému pianinu, které jsem měla kdysi doma. Zatím jsem se dívala jenom na digitální piana. V čem se liší ta stage piana? A podle čeho vybírat?
    PULKA
    PULKA --- ---
    ZKAZIUSCATRIX: Díky moc, někam si tip uložím. Zatím se nám podařilo si piano půjčit (přes nyx), takže budeme hrát a pak uvidíme co a jestli koupíme vlastního.
    ZKAZIUSCATRIX
    ZKAZIUSCATRIX --- ---
    PULKA: Mezi 15 - 20 tisíci seženeš už i slušné nové kusy, ale počítej se základními řadami v kategorií Stage piano, případně s úrovní "social edition +1". Prodejci maj občas akce, kdy se dají se slevou koupit nástroje plus určité příslušenství, třeba zrovna teď vidím na Kytárách velmi slušný začátečnícký Roland FP-30 s dřevěnými nohami a pedálnicí za necelých 20 tisíc.
    PULKA
    PULKA --- ---
    Ahoj, dá se někde půjčit digitální pianino na delší dobu (řádově alespoň měsíc, třeba půl roku) v Praze? Klidně i pokud byste někdo zrovna nehrál a mohl ho postrádat, kauce není problém. Na zkoušku, pak asi časem pořídíme vlastní, ale dlooouho jsme nehráli, tak bychom neradi zainvestovali a pak se ho zbavovali.

    Případně jsou nějaké osvědčené bazarové kousky, které vyhlížet (budget max 15-20 tisíc). Předem díky!
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    JUNGLER: Aha... moje chyba... mel jsem za to, ze se pta na klasickej, analogovej nastroj
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    GIOMIKY: digitální pianino se ladit nemusí ne? Já mám jedno (nějakou Yamahu za cca 11000 z druhý ruky) asi 7 let a hraje furt naprosto stejně.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    SRNECEK: Moc nevim, ale prohledl bych si mechaniku, kastli, zkudil bych si zahrat. Mely by fungovat pedaly. Melo by jit otevrit. Klavesy by nemely zapadavat, kdyz zmacknes pedal, tak by se mel vratit do puvodni polohy. Mozna bych zkusil sehnat ladice a sel s nim. Jestli nekdo rozumi mechanice a zvuku, tak ladic. Muzes mu za pomoc nabidnout nekolik let objednavek ladeni u nej.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, roky bych si chtel zakoupit digitalni piano, ale limituje mne financni situace. Povsiml jsem si vsak, ze lze koupit do 5 000 Kc bazarova akusticka pianina, a tak si rikam, ze docasne reseni. Bohuzel jsem roky na nic nehral a nemam uplne dobrou znalost nastroje. Nejake rady co si ohlidat behem koupe? Vylozene rady pro laika. Dekuji.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    LEFTY: https://kytary.cz/roland-go-keys/HN169782/
    na první pohled žeru tyhle, páč jsou červený a skladný, to dá rozum :-)
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    LEFTY: (takže stačí 61 kláves normální velikosti)
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    ahoj, poraďte pls: mám doma klavír (ne můj), a chci se začít zase učit samoucky hrát prakticky od nuly. ale chci hrát do sluchátek, a proto hledám klávesy s dynamikou úhozu "za málo peněz" (do 10k). Poradíte nějakej oblíbenej model? Abych nekoupil něco za 2k pro zlost :-)
    SCHRAPNEL
    SCHRAPNEL --- ---
    Ahoj, 35r začiatočník s vychodenou ZUŠ (akurát zobc. fletna a klarinet), nejaký tip na lektora hry na klavír v okolí Praha 4? Zn: Konečne som sa rozhýbal !
    MISERY
    MISERY --- ---
    Jsem zjistila, že máme ještě novou ZUŠ na Svárově, kde berou od 5 let. Takže letos ještě dcera nemůže, ale příští rok bude moct zkusit. Tak ji alespoň připravím :-)
    KRTINKA
    KRTINKA --- ---
    ANABEL_LEE: běžná praxe. Intonace, rytmus, lidová písnička.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GIOMIKY: v Beroune zkouseli i intonaci, zahrali ton na klavir a ditko se melo chytit.. coz nektere trebas nepochopi, tak jhe dobre to asi trochu natrenovat
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    MISERY: Ani nevím, jaká byla kritéria u nás... ale když jsem chtěl, aby chodilo děcko do ZUŠ, tak jsem ji nějak připravoval. Původně jsem myslel, že bych se výuce věnoval sám. Ale nemám na to vzdělání. Tak jsem připravil alespoň na nějaké základy. U těch talentovek chtěli myslím vytleskat rytmus, zazpívat písničku. A to bylo snad všechno. Ty požadavky nejsou velký. Jenže když není místo, tak s tím toho fakt moc neuděláš. Tak ti držím palce, aby to vyšlo třeba alespoň za rok.
    MISERY
    MISERY --- ---
    GIOMIKY: No nemaj místo ani pro školáky, tak předškoláky ani nezvou, no :-/
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    MISERY: Tak se jich zeptej na odůvodnění. Třeba ti řeknou něco víc...
    MISERY
    MISERY --- ---
    A jinak nebydlíme v Praze, šlo o ZUŠ Černošice respektive Rudná u Prahy. Nabídli nám sbor, ale ten je bohužel v Černošicích a ty mám už dost z ruky (strávili bychom 2,5 hodiny cestou tam a zpět) a ještě to je v takovou pitomou dobu, kdy by dcera ani ten den nemohla jít do školky. Chjo no... Mrknu na ten web, díky!
    MISERY
    MISERY --- ---
    GIOMIKY: Tak dceři jsou teprve 4 roky, ale trochu mě štve, že nás nepozvali ani na talentovky, jestli by ji eventuálně vzali, kdyby místo bylo. Prostě aby mi někdo řekl třeba "je nadaná, ale ještě není dostatečně vyzrálá na výuku" nebo "má to velkou cenu, najděte si zatím soukromého učitele" nebo "vůbec se neobtěžujte" :-D
    KRTINKA
    KRTINKA --- ---
    Můžete zkusit taky naučím.cz je tam kategorie klavír a vybíráte si lektora dle svého bydliště.
    KRTINKA
    KRTINKA --- ---
    GIOMIKY: ahoj, jen zareaguji na názor že smyslem ZUŠ je příprava na konzervatoř. Pokud je žák velmi talentovaný, má v tomto podporu rodičů a rozhodne se pro hudební kariéru, tak ano. Takových žáků je ale opravdu jen zlomek. Každá škola to má trochu jinak dle své kapacity a počtu zájemců, ale toto vzdělání by mělo byt přístupné alespoň trochu nadaným dětem. Praha je v tomhle kvůli velkému zájmu trochu drsnější...hlavním smyslem by pořád mělo byt, že hrajeme pro radost :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam