• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    JANIS_VIVRE
    JANIS_VIVRE --- ---
    MARKETUSHKA...neni to lahsie stiahnut podla uska?
    CARLOS
    CARLOS --- ---
    Téda...člověk tu chvíli chybí a hned je tu nějakejch dvacet nových příspěvků...;o)
    MARKETUSHKA
    MARKETUSHKA --- ---
    prosim prosim, nemate nahodou nekdo noty k Imagine od Lennona?
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    MISERY: co se tyka sluchu tak poleno nejsem, alespon co jsem slysel a co se tyka rukou, mam dost dlouhy prsty vycviceny z klavesnice - hodne rychle prstiky :) treba se budou hodit
    JIKE
    JIKE --- ---
    chapu ;)

    jako dneska jsem zasedl po velice dlouhe dobe k pianu (desne me to mrzi a se*e! ) ale... hned jsem omylem neco zahral, a napadl me velice nosny motiv ;) skoda ze musim jit spat,, rozpracoval bych ho ;) uaaa
    MISERY
    MISERY --- ---
    Jo, kdyz uz clovek na neco hraje, tak pak uz vetsinou nema problem naucit se na neco jinyho (vlastni zkusenosti), ale nejtezsi je IMHO naucit se poznat, co ma zahrat...ja to neumim moc dobre vysvetlit, ale ma to co delat se sluchem, proste vedet, ktera klavesa se ma zahrat, kdyz clovek treba improvizuje....a ne zpusobem vyzkousim vsechno, to by bylo, abych nezjistil, kterou mam zahrat...chapete me? :-)
    JIKE
    JIKE --- ---
    MISERY: no ja hral od 6 let asi 6 let na fletnu, a mel jsem hrat na sax nebo na trubku, ten sax me mrzi,, i rad bych se naucil, to je sexy nastroj ;) ale nejak jsem presel k pianu ;) a brnkam si pro sebe, ,a zacatky byli takovy zvlastni..
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    mno ja od 1.tridy na ZS hrala na kytaru
    tze klavir od prvaku na gymplu 14/15 byl uz celkem v pohode..
    MISERY
    MISERY --- ---
    no upozornuju, ze zacatky ve vyssim veku (myslim od dvanacti vyse) jsou docela tezky, ale nic neni nemozne, kazdopadne fakt to chce minimalne tech 5 oktav, protoze na ctyrech si obouma rukama moc nezahrajes, ale mozna bys mel nejdriv zkusit hrat u ni, nez si neco takovyho poridis :-)
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    mno ja prakticky na nic nehraju ani sem nikdy nehral, byl bych total beginner. ale vzhledem k tomu ze pritelkyne na piano hraje a ma ho i doma, tak bych to chtel zkusit timhle zpusobem. financne bych i ty dva litry snesl :)
    YARRDESH
    YARRDESH --- ---
    ok dik, ted jeste nekde schrastit ta cviceni.
    presne tak, kvnit a sept akordy jsou takovy moc primy, decimy uz jsou krapet prijemnejsi, jazz rulz ;)
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    YARRDESH: ano su urcite cvicenia, potrebujes predlzit medziprstove slachy. treba to vsak robit postupne, nie nasilu, lebo to ked sa ti poskodi je to kurewska bolest a moze to mat trvale nasledky. a co sa tyka samotneho rozsahu, samozrejme, ze sa to nevyuzijes casto, ale cim vacsi rozsah mas, tym vacsie moznosti sa ti otvaraju. a napr. pre jazz je decima dost potrebna.
    MISERY
    MISERY --- ---
    VIRUS31: ber to tak, ze jestli das o tisic - dva vic, tak se ti to vrati ve vysoke spokojenosti...pokud si to muzes dovolit. Pokud nemuzes, kup si tohle, ale budes mit hodne omezeny moznosti hrani.
    JIKE
    JIKE --- ---
    nebo starsi .. .
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    mno to uz bude docela psycho s cenou :) zkusim hledat a uvidim.
    JIKE
    JIKE --- ---
    YARRDESH: no snad jedine si ty prsty porad roztahovat ;D nekdo ma kratky prsty no ;/


    MISERY: ja mel 5ti oktavovej keyboard s midi a bylo to tak tesne,, spis malo
    MISERY
    MISERY --- ---
    YARRDESH: A proc chces dat vic? od ceho mas pedal? ja teda nonu dam v pohode, ale neznam skladbu u ktery bych to potrebovala :-D
    MISERY
    MISERY --- ---
    Jo, taky ti jako nedoporucim presnej typ, ale pokud chces hrat vic nez jenom skakal pes pres oves, tak to chce alespon 5 oktav, lepe pak 6 :)
    YARRDESH
    YARRDESH --- ---
    je nejakej trik na to, jak roztahnout prsty? na jedny ruce dam maximalne oktavu, nonu fakt jenom spickou malicku po strasnym soustredeni, abych nezmackl pri tom i neco jineho. coz mi prijde docela malo ;(
    JIKE
    JIKE --- ---
    no zase se v tom tolik nevyznam,,ale cim mas vetsi rozsah ,,, tim samo lepsi ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam