• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HAWLISDomácí zprávy a komentáře - co se stalo, co se děje a co bude dál
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    PONKIE: Ekonomicky asi nic. Nicméně nemůžeš tomu upřít jistá pozitiva v oblasti morálky (bylo by to rozhodně férovější). (ale nejsem příznivcem zavedení víz pro amíky, jen si dovedu představit, díky čemu by se to tak plebsu líbilo)
    VANEK
    VANEK --- ---
    PONKIE: Někde jsem četl argument, že nižší únik daní nelegálních vyučujících angličtiny :-)
    PONKIE
    PONKIE --- ---
    Uvedomte si, ze prijmy z turismu jsou v CR asi 120 miliard Korun a znamenaji asi 5 procent HDP.

Stejne vas (nektere) vubec nechapu. Zkusi mi nekdo odpovedet, jaky pozitivni dusledek by zaveden viz pro Americany prineslo?
    PUPEK
    PUPEK --- ---
    CROSS: copak ty znáš proceduru žádosti o vízum pro americké občany??
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    CROSS: což by třeba nám malostranským ani tolik nevadilo, akorát že amíci nás serou úplně nejméně... škoda, že nejde zavést vízový styk s některými státy unie (konkrétně itálie a španělsko)... mor krátkonohých uřvaných skupin čítajících 200+ je fakt nevydýchatelný...
    CROSS
    CROSS --- ---
    PUPEK: LOL. asi neznáš proceduru žádosti o české vízum. já ji znám velmi dobře, a trvám proto na tom, že vízová povinnost cestovní ruch z dané země zařízne. dostupnost konzulátů je nikoli nepodstatná část problému.
    PUPEK
    PUPEK --- ---
    CROSS: no moc si nedovedu představit, že by se češi nějak mstili amíkům a ty víza jim naschvál zamítali, stejně jako nevěřim tomu, že by nebyli amíci ochotný si o ně zažádat, ikdyž nebyl sem tam, neznám jejich mentalitu. Takže by to možná přineslo akorát nějakou kačku na provoz ambasád.
    Čemu ale nerozumim, jak pořád amíci argumentujou svojí 5ti procentní hranicí zamítnutejch žádostí, Jak si jí máme snížit, když to zamítání maj v rukou jen oni a nikomu ani neříkaj důvody. Já taky kdysi žádal a po půlroce handrkování, co se stalo s mojí žádostí, mi chlapík (kterej se do toho vložil jen díky tomu, že v mládí žil ve stejní prdeli jako já) řekl, že sem zapoměl k žádosti přiložit doklad o zaplacení. Samozřejmě že sem nezapoměl, ale hádejte se s nima.
    RCR
    RCR --- ---
    TOMAS: Que? Pro tvoji informaci doplnim, ze ikonka Bem, toho casu mistopredseda ODS, byla a je primatorem prahy, kterou by bylo potreba obetovat na to, aby se takove veci mohly vytahnout a oni ho neobetuji. Premyslim co ti napsat, abys pochopil, ale spis mam pocit ze chapes, ale odmitas si to priznat.
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    RCR: Aha, ty jsi z Prahy a co je okolo, je zem, kde ziji lvi (jak oznacovali na mapach jiz stari Rimane). s timhle rozhledem nema smysl oponovat....
    RCR
    RCR --- ---
    TOMAS: vyvera z toho, jak se chovali tyhle dve partaje na prazskym magistrate a ze na sebe z toho svinstva co se tu delo nic nevytahli. Je to oprene o jejich jednani, ktere smeruje k dohode, ktera ale nesmi byt prilis pratelska aby si zachovali volice. Je to asi jako kdyz si konkurujou v reklamach ruzny praci prasky od procter and gamble. Takze ma smysl na to reagovat, ukazat mi, ze se mylim, ze ODS je cista jak lilie a o paroubkovych eskapadach v prazskem magistratu nic nevi a nama tuchy kde by to mohla vytahnout a predevsim nema s nimi nic spolecneho.
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    RCR: "Mezi ODS a CSSD je rozdil jen v nazvu a retorice, nikoliv prilis v politice" ... ma smysl na to reagovat? Vyvracet to? oponovat? nebo tvuj nazor vyvera z nejakych dukazu a tudis je jediny spravny??
    RCR
    RCR --- ---
    JESSIEATREIDES: jojo, nase urady jsou fakt divny a je to v lidech.
    RCR
    RCR --- ---
    PONKIE: Jednoducha reseni nejsou a slozita nefunguji, asi se bude muset vymyslet neco tretiho. Nejde o to, jaky ma to jednani dopady, ale jak pri jeho aplikaci vypadas. Pri spolupraci s Cinou vypadas jako masovy vrah nevinatek a nic s tim neudelas, pokud mas dojem, ze to cele veci pomuze, delej to.
    JESSIEATREIDES: Kdyby byl charakter, tak by se stou sebrankou co s ni tedka chodi nepaktoval. Mezi ODS a CSSD je rozdil jen v nazvu a retorice, nikoliv prilis v politice a uz vubec ne v cilich jednotlivcu (hrabat, hrabat a hrabat). Takze on svoji uzasnou konsistenci proste prodal jako reklamni xicht, kterej na spoustu lidi bude platit a on plati...
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    JESSIEATREIDES: dovolím si s tebou nyní naprosto souhlasit..:o)
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    VIR_KENNY: chování naší cizinecké policie a úředníků vůči všem cizincům je krásnou ukázkou namyšlenosti českého zaprděnce (mnohdy s doktorátem z marx-leninismu) a lidem vrozeného potěšení z ponižování jiných...

jako československý občan narozený na slovenské straně jsem si zažila své, moje maminka, distingvovaná a finančně zajištěná dáma s vlastní nemovitostí na území čr, odvádějící zde nemalé daně, má pokaždé problémy a není šikanována jen proto, že ač je to drobná ženuška, má kuráž a autoritu generála.

znám i x případů němců, američanů a jiných cizinců, kteří si českou cizineckou policii opravdu užili.
    na druhou stranu, mé zkušenosti s některými britskými úředníky (naposledy mladá nafoukaná černoška) nebo německými celníky spíš hovoří pro to, že nafoukaný přístup tak nějak vyplývá z té funkce...
    (btw. dobrý filmeček na toto téma je terminál s tomem hanksem v hlavní roli).
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    ano, vízová politika ceske republiky vuci svym vychodnim sousedum, chovani nasi cizinecke policie a uredniku vuci temto lidem je krasnou ukazkou namysleneho hlupactvi a arogance. Je to nespravedlive vymysleno, ti lide jsou normalne sikanovani - pricemz existuje nekolik rozumnych navrhu - jak by se to dalo resit rozume a pritom jako bonus opravdu prilakat zajemce o praci ci studium.
    CROSS
    CROSS --- ---
    PONKIE: no mně to nevykládej :-]
    spíš jsem měl na mysli, že neznám objem amerických investic, a těžko mi tedy posuzovat nějaké dopady.
    jinak co se týká pobláznění vlády, v tom bych překážku neviděl. dohodla by se ještě s někým (dejme tomu se slovenskem), národ zajásá, jak jsme jim to nandali, a jak víme, v zavádění vízové povinnosti byla česká republika v minulosti horlivá až až.
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    http://neviditelnypes.zpravy.cz/media-jak-mf-dnes-dela-spinu-ddw-/p_spolecnost.asp?c=A061102_141839_p_spolecnost_wag

MÉDIA: Jak MF Dnes dělá špínu

V této bohulibé činnosti obzvláště vyniká především Lenka Petrášová, redaktorka MF Dnes, která je schopná zjistit to, co neexistuje (ICRC bude pobočkou Mayo Clinic) a poté slavnostně oznámit, že nám jaksi ten "růžový lak popraská" a že – prostřednictvím její investigativní žurnalistiky - zjistila, že to tak není

Petrášová taky dost zevrubně zabejvá Rathem a nenechá na něm nitku suchou, je to její dlouhodobé téma.

Jinak Vanek opet ukazal svoji "objektivnost" tim, ze rad pastuje nazory vetsinou proti ICRC, no, vy vite co - prectete si, koho to zajima jejich dopis MFDnes i o projektu samotnem a nakonec si udelejte nazor sami -

http://www.icrcbrno.org/

pro Vanka jeste jednou
    http://www.icrcbrno.org/

protoze to chudak musel proste prehlednout.
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    a je zajimavy ze nejaky investice kolem ICRC uz zacaly a ze nikde neni znam nejaky ubytek penez nebo podezreni ze by stavbu stavel stryc pana reditele, ucetne je to take v poradku..... zajimave ze cela kauza je postavena pouze na dohadech Petrasovy a to pouze v ramci komentare.... tak pokud ma dukazy, tak at s nima jde ven, pokud ne, tak je to obycejna lharka nebo paranoicka. Nebo kamaradka s lidma z ODS.
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    VANEK: to je dobry tohlecto..:o) Dnes jsem nikda moc neveril, moc pro ODSacka, hodne zajimavych kauz se tam objevuje v pravy cas a pravej okamzik... teoreticky pokud bych chtel lobovat proti nejakymu projektu, zacal bych nejak takhle.
    Ale uz se z toho zacina stavat fraska, sl. Petrasova bude asi patrit mezi bud velice uplatne lidi, nebo si neumi zjistovat informace.
    Nicmene forma komentare je docela jedovata a dost jasne ma za cil presvedcit ctenare ze se jedna o podvod.
    A mam cim dal vetsi pocit - ze se jedna o konkurencni boj, umyslny vrtani do projektu. To nejsou reportaze ale propaganda. Uz jen tou formou. Poukazovani na rozdiul zda v prezentaci projektu je zduraznovan MAYO klinika nebo ICRC ukazuje na to, ze mimo tyto spekulace neni jinych dukazu. :o)
    V Reflexu je normalni prezentace - ten clovek obhajuje svuj projekt, takze jeho postoj je logicky.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam