• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HAWLISDomácí zprávy a komentáře - co se stalo, co se děje a co bude dál
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    ROMANET: nenech se zmást, oni přesně věděli, s kým hovoří a proč mu říkají, co říkají ;o)) pomineme-li bursíkova překliknutí, jsou to velcí intrikáni!
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    JESSIEATREIDES: ta strana zelených to je taky něco, je jich tam pět a půl a nedávno jsem tam volal, proč hlasovali, jak hlasovali.

"cože? jo vlastně, my jsme byli pro. já vlastně taky nevim proč, samotnou by mne to zajímalo. víte co, já to zkusím zjistit, tedy jestli mi někdo vezme telefon."

o hodinu později

"on mi nikdo nebere telefon. tak nevim"

(opravdu nejde o provinčního řadového člena strany!)
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    THEO: co k tomu dodat? míra hniloby poměrů v zemi je přímo úměrná prostoru pro organizace veřejně se hlásící k násilí a zvráceným ideologiím všeho druhu ;o/
    THEO
    THEO --- ---
    V Praze protestoval KSM
    taky vam pripominaji nacky?
    LEGI
    LEGI --- ---
    VIR_KENNY: AMEN! :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    http://www.lidovky.cz/nektere-vyzkumy-mi-prijdou-cinknute-dvy-/ln_rozhovory.asp?c=A080223_113155_ln_rozhovory_fho

Důvody, proč naše firma přestala s průzkumy stranických preferencí, nebyly ekonomické, vysvětluje spoluzakladatel a majitel společnosti Factum Invenio Jan Herzmann. Nevyplácely se nikdy, protože z nich společnost neměla příjmy.
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    myslim, ze presidenta u nas nemuze delat clovek, co ma v hlave tak uplne vsechno v poradku :)))
    ALESH
    ALESH --- ---
    _BENNY:

trochu jako brouk pytlik. vsude byl, vsechno zna, vsem radil, ale co se tyce vysledku, za vsechny chyby muzou jen levicacky smazky a ekoteroristi. zvlastni.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    mne jde z toho cloveka mraz po zadech.

Pro mě vždy byla služba zemi to nejdůležitější. Proto jsem zakládal CERGE a Národohospodářský ústav Akademie věd, proto jsem dělal poradenskou činnost u ministrů všech vlád. Kandidatura byla možností pokusit se pomoci zemi. Zvlášť, když bude předsedat Evropské unii. Myslím, že v budoucích pěti letech je důležité snažit se pomoci dál, a jestliže to bude směřovat ke kandidatuře, tak to bude vynikající," řekl Švejnar s tím, že chce zůstat ve veřejném životě.

trochu jako brouk pytlik. vsude byl, vsechno zna, vsem radil, ale co se tyce vysledku, za vsechny chyby muze jen Klaus. zvlastni.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    PROCYON: nikdo Tě kamenovat nebude, u inteligentních občanů této země se kníže těší respektu u politiků vlastně nevídaného.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    PROCYON
    PROCYON --- ---
    EM303: ano, mit takovych v parlamentu/senatu 2/3, tato zeme by vypadala jinak (ciste muj nazor, aby me nekdo nekamenoval).

Čunek: Po mediální masáži Čunkem jste ještě smířliví
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=521792&online

uz chapu co vede lidi k posilani kulek (naboju, ne jejich vlastnich kulek:) politikum
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    Jan Macháček: Prezident všech lidí, vyvolení a Paroubkův problém (HN)

Citace z článku:

Když Václav Klaus v neděli po skončení diskusního televizního pořadu na Primě hovořil s novináři, pravil, že bude prezidentem "sta procent občanů" a že je to dokonce jeho "povinnost."

Z mikrofonů nestačil ještě odvát prezidentský dech a hned záhy bylo všechno úplně, ale úplně jinak.

...

Nikdo po Klausovi nechce, aby byl prezidentem všech. On je člověkem silně polarizujícím, takový zůstane (v 65 letech se člověk těžko změní) a je úplně zbytečné říkat nebo doufat v něco jiného.

Jakkoli je ale naivní čekat od Václava Klause něco velkorysého ve smyslu, že se těší, že bude "prezidentem svých kritiků", je návrat před listopad 1989 přece jen silná káva. Představa, že do Česka přijede kandidát z USA, světové bašty kapitalismu, a bude zde reinstalovat Jakeše, Švorcovou a Prognostický ústav je opravdu pozoruhodná. Dovede si někdo představit, že by jeden prezidentský kandidát - třeba v USA - osočoval druhého z toho, že chce zavést zemi zpátky do otroctví? Nebo že by se soupeři o post španělského premiéra osočovali, kdo chce zavést zemi zpátky do frankovské diktatury?
    PROCYON
    PROCYON --- ---
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    VANEK: Problém je v pojetí inflace. Jedna z jejích definic uvádí, že jde o všeobecný růst cenové hladiny či snížení kupní síly peněz. Pokud ale dochází například k nárůstu regulovaného nájemného, který se v inflaci publikované ČNB projeví, pak se jedná o zvýšení jednotlivé ceny, nikoliv o všeobecný vzestup cenové hladiny.

jo, to je problem a jsem velice rad, ze VK bodnul do ziveho.

inflace odedavna byla zvyseni/nafouknuti penezni zasoby. tedy - centralni banka vytiskne VICE penez, cimz se snizi jejich hodnota (jednoduse, kdyz je neceho moc, ztraci to cenu, kdyz je neceho malo, cena roste). tiskne si bankovky sama pro sebe a pak to taji bombastickymi prohlasenimi o tom, ze inflace 7,5% je dana tim, ze se zdrazily rohliky. CNB totiz hovori o vykonstruovane inflaci, kterou si aproximuje ze spotrebniho kose. jenze zakon o zachovani hmoty hovori jasne - kdyz nekde neco pribude, musi nekde neceho ubyt a naopak. neni mozne zvysovat celkovou inflaci (tedy ceny vsech vyrobku) bez tisknuti nekrytych penez.

zkratka a dobre, centralni banka nas vsechny skrz inflaci okrada a svadi to na to drahou ropu. bod pro Klause.
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    KASUMI: Pohled ze strany Evropské komise - http://euobserver.com/9/25688 On je to vůbec zajímavý problém - všechny strany mají máslo na hlavě a jsem zvědav, kdo se ukáže jako silnější...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam