• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HAWLISDomácí zprávy a komentáře - co se stalo, co se děje a co bude dál
    ARCAK
    ARCAK --- ---
    JOSEF_K: Prezident dle ústavy vykonává funkci dle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Proč by se neměl podělit o to, jaké kvality od (tehdy) budoucího premiéra požaduje?
    DELACROIX
    DELACROIX --- ---
    LEGI:
    hm, ne že bych chtěl Klause nějak obhajovat, ale má pravdu.
    v ústavě totiž není žádné omezení pro prezidenta ohledně jmenování předsedy vlády. může si klidně jmenovat desidera lakatoše z druhé pomocné.
    E42
    E42 --- ---
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    A názory bloggerů taky mívají do přínosných komentářů taky hodně daleko..

2*taky
    LEGI
    LEGI --- ---
    trávil sem část dneška mimo realitu zřejmě, neb mi unikl Klaus a jeho reakce na Ceplovo "prezident si nemůže dávat nějaké podmínky (101 podpisů)" ..

Klaus:"Já bych poprosil ústavní právníky, aby se drželi svého řemesla a nepletli se do politiky."

no potěš
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    Tomáš Sedláček: Táhněte do kopce aneb O přepřahání ve svahu (HN)

Jedna z notoricky známých pouček institucionální ekonomie říká, že jsou lepší špatná pravidla než pravidla vůbec žádná. Nahlížíme-li naši současnou situaci touhle optikou, jakou asi můžeme očekávat za aktuálního bezvládí hospodářskou politiku?

Opozice vždy hraje před národem toho hodného policajta, který by rozdával a slevoval, a vláda (ať je jakákoli) musí hrát roli policajta zlého, protože prostě někdo zodpovědnost za státní peníze nést musí.

Jak ale asi dopadne fiskální balík, pokud budou všichni v předvolební opozici?
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    Matyáš Havrda: Vládní krize a Útěcha z Oidipa (HN)

Jestliže lidé, kteří svou politickou moc legitimují slovy o národních zájmech či proevropské politice, podnikají kroky, které evidentně poškozují naši pověst ve světě a ohrožují stabilitu evropských institucí, nevyznávají tím konečně před zraky lidu o sobě cosi pravdivého?

V Sofoklově Oidipovi představuje sbor slepého krále jako vzor lidské ubohosti, v jehož světle už nikdy nelze nic lidského velebit. V této názornosti Oidipova příkladu tkví jeho největší hodnota. Snad bychom ostudu, do níž jsme právě upadli, mohli zhodnotit alespoň tím, že bychom pravdu o české politice, která se v ní tak názorně ukázala, podrželi v paměti jako vzor, až zase různí pochlebníci a reklamní agentury budou chtít budovat virtuální realitu legitimující mocenské nároky našich elit.
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    VANEK: ONDRAT: zadni cesi, pri podobnejch akcich se uslapavali i kulturni rakusane, italove, americane, britove i svedove. Stacili k tomu vyprodeje nebo specialni akce obchodnich domu.
    V indii byli i mrtvi.
    VANEK
    VANEK --- ---
    S_M_LOMOZ: Wow, v budově... ech, kdybych se nezdržel a šel na křest českého románku o atentátu na Obamu včas, mohl jsem to vidět: http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/fischer-rozhovory-o-slozeni-vlady-zacnou-po-velikonocich/370192

Hm, "Tuto informaci, kterou mi potvrdila i Kancelář prezidenta republiky, jsem vzal na vědomí s tím, že jsem připraven tento úkol zítra přijmout," to je fakt hrozná zdeúředničtina.
    S_M_LOMOZ
    S_M_LOMOZ --- ---
    Aha, tím se objasňuje avízo ČTK

Praha - 16:30 Ředitel Českého statistického úřadu Jan Fischer poskytne médiím krátké tiskové prohlášení.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Gaychat je vedle.

Kdo podpoří novou vládu, nebude poslancem, hrozí Čunek http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=634178
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    LYKANTROP:
    za 1. co to je za napad hazet lidem z vysky penize
    za 2. podle ocekovani se lidi pomlatili
    za 3. 9 z 22 osetrenych lidi jsou nezletili
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    KAILASH: "Jako řádný občan jsem splnil pravomocný rozsudek soudu a rozeslal na soudem určená místa soudem nařízený text... Jinak si stojím za tím, že si David Rath za své hulvátství záhlavec více než zasloužil a žádnou lítost samozřejmě nepociťuji."

MUDr. Miroslav Macek

http://www.viditelnymacek.cz/public/kapitola.phtml?kapitola=new
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    Omlouvám se MUDr. Davidu Rathovi za to, že jsem ho dne 20.5.2006 na sjezdu delegátů České stomatologické komory zezadu fyzicky napadl a udeřil. Dále se MUDr. Davidu Rathovi omlouvám za to, že jsem se ho dne 20.5.2006 na sjezdu delegátů České stomatologické komory poté, co mi vytknul můj útok zezadu, znovu pokusil fyzicky napadnout úderem pěstí do obličeje a tím jsem způsobil veřejně sledovanou vzájemnou fyzickou potyčku. Lituji, že jsem tímto svým jednáním zasáhl do práva na ochranu cti, důstojnosti a vážnosti MUDr. Davida Ratha.

MUDr. Miroslav Macek

http://domaci.ihned.cz/c1-36649810-prectete-si-omluvu-za-nejslavnejsi-pohlavek-macek-poslal-dopis-rathovi
    B_ART
    B_ART --- ---
    EM303
    EM303 --- ---
    Kalousek už nechce kandidovat za lidovce
    http://www.novinky.cz/domaci/165859-kalousek-uz-nechce-kandidovat-za-lidovce.html
    Na chatu českého předsednictví Kalousek v úterý na dotaz, zda ukončí své angažování v politice napsal: "Vážně o tom přemýšlím, k definitivnímu rozhodnutí jsem ještě nedospěl."
    LEGI
    LEGI --- ---
    JOSEF_K: a včera byl teda k Fischerovi docela drsnej Pecenka v Udalostech, komentarich - ten tu predstavu s nim v cele vlady nazval absurdni nebo snad i smesnou..
    mozna mi to jen vypadlo a on je zastancem dlouhodobe, ale dost tam pusobil, ze je pro velou koalici nebo vetsinovy volebni system nebo proste jasnej, "zvyhodneny" mandat pro viteze voleb..
    LEGI
    LEGI --- ---
    JOSEF_K: no na maly strany v tomlhe pripade s prominutim sere pes..
    ony samy si zrejme spocitaly, ze pokud se zda, ze CSSD s ODS uz vice mene maji domluvu, podil malych stran je irelevantni, a tak budou jakoze "v opozici"..

priznam se, ze vlastne nevim, jaky je horsi vysledek predcasnych voleb - lidovci a zeleni v parlamentu, nebo pod tou 5% hranici?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam