POŘÁDEK MUSÍ BÝT!!!
Tady ty "akce" Věcí Veřejných mi nápadně připomněli podobné "trumfy" jistého Ordo Lumen Templi řádu, založeného D.Landou, plukovníkem Komorousem a nějakými pitomci z ODS (ale třeba i současný ministr obrany Barták). Řád měl velmi nejasné poslání - něco mezi sokolem, skautem a hitlerjingen (teď Landa chtělů založit pro nový "Řád draka modlitebnu-kostel u Býčí skály, slavném historickém místu v Moravském krasu - naštěstí mu to nepovolili). Jak si pomatuji, tak v jednom rozhovoru Landa poznamenal, že důležitým faktorem bude "hlídání bezpečnosti a pořádku" - trousil hesla typu "a když bude někdo v tom parku dělat bordel, tak mu rozbijeme hubu", což mi nápadně připomnělo půtky a šarvátky hnědých košil v před-hitlerovském německu. Jistě - je to osvědčená karta (asi jako maďaři na slovensku :) a není divu, že se jí někdo chytil - "my uděláme pořádek a parazity donutíme k poslušnosti" :) Tím pro mne John a jeho projekt definitivně skončil. Nemluvě o dalších "populistických" triviálních heslech typu "vyčistíme politiku". Holt - má výhodu, že využívá odér novináře (známe ho z TV!!!), který tak srdnatě bojoval za "právo a spravedlnost" a hlavně "za nás obyčejné lidi" :)