Stojí postavení čerpacích stanic a McDononaldů podél dálnice za precedent s vyvlastněním půdy rodině, která na ni již 300 let hospodaří?
Nejde jim o dálnici, ale o okolní půdu, říká farmářka Havránková
http://www.lidovky.cz/nejde-jim-o-dalnici-ale-o-okolni-pudu-rika-farmarka-havrankova-ptp-/ln_domov.asp?c=A100525_222815_ln_domov_glu
* LN Chcete říct, že ta poslední dohoda byla jen naoko?
Ta dohoda byla jen taková zástěrka. Jen si s námi tak hráli. Jen hledali cestu, jak mě vyvlastnit. Jednali záměrně velmi pomalu. Žádná dohoda vlastně nikdy podepsaná nebyla. Já jsem jen parafovala odsouhlasení, že by k nějaké dohodě mohlo dojít. To je ale jen čárka. Samotné smlouvy to nebyly. Oni neměli v úmyslu nám pronajmout žádnou půdu, tu už dávno slíbili jiným.
* LN Komu ji podle vás slíbili?
Developerům. Jim vůbec nejde o dostavění dálnice. Jde jim o to, aby mohli postavit sjezdy na mých polích pro developery. Pan Frankl (Michal Frankl je hlavní vládní vyjednávač, pozn. red.) mně to do očí přiznal. Developeři dali do svých pozemků peníze, ale podstatně víc jich dostanou, jestli k im povede sjezd z dostavěné dálnice. No a když úředníci sjezd prosadí na žádaném místě, dostanou provize.