Národovecké udání:
Důvodem pomalé práce na ministerstvu byla prý podle Dobeše slabost nynějšího šéfa zelených pro marihuanu.
„Koncepce s jointem v ruce se vymýšlejí dobře, ale v této morálce se hůře realizují,“ míní Dobeš. Sám prý Lišku s cigaretou marihuany několikrát viděl.
„V době, kdy on byl ministrem a já byl řadovým zastupitelem Prahy 1, tak ač on to možná ani netušil, potkávali jsme se a vídali v nejmenované kavárně na Maltézském náměstí hned u MŠMT, kdy jsem zde chodil na pracovní schůzky a opakovaně jsem pana ministra Lišku zde viděl, jak v dýmu marihuany a s jointem v ruce pravděpodobně vymýšlel školské strategie a zákony. Když jsem nastoupil na ministerstvo, tak jsem pochopil, jak se v tomto prostředí tyto věci vymýšlí či realizují," vzpomíná ministr.
Liška úřadoval zhulený, tvrdí Dobeš. On zase řídil opilý, kontruje Liška - www.lidovky.cz
http://www.lidovky.cz/liska-uradoval-zhuleny-tvrdi-dobes-on-zase-ridil-opily-kontruje-liska-1eh-/ln_domov.asp?c=A111014_185051_ln_domov_mev
„Pokud si dobře vzpomínám, tak zatímco já jsem se svými spolupracovníky pracoval i u oběda, tehdejší zastupitel Dobeš dokázal i po mnoha sklenkách alkoholu za bílého dne nasednout do auta. Je absolutní nesmysl a lež, že bych se na tomto místě nebo kdykoliv v pracovní době dopustil toho, z čeho mě ministr Dobeš svými výmysly obviňuje. Ukazuje to jen na jeho nervozitu z blížícího se odvolání z funkce, a proto bych mu doporučil, aby zvážil, zda neodejít sám,“ vyjádřil se Liška pro ParlamentníListy.cz.