• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RETALZahraničněpolitické události
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    Kalifornští gayové už nemohou uzavírat manželství
    http://azpravy.atlas.cz/svet/171677-kalifornsti-gayove-uz-nemohou-uzavirat-manzelstvi.aspx

Aspon nejaka zmena k lepsimu.
    WASSABI
    WASSABI --- ---
    JESSIEATREIDES: hlavne je jiste, ze si to barack precte:DD to j e tragedie , fakt:)
    ONDREX
    ONDREX --- ---
    šmarja snad umí česky :)
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    LOL

Dobrý den,
    v příloze posílám Otevřený dopis poslankyň SZ Věry Jakubkové a Olgy Zubové americkému prezidentovi Baracku Obamovi, který byl zaslán americkému velvyslanectví v ČR.

S pozdravem
    Matěj Stropnický
    as.posl. Olgy Zubové

JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    LEGI: co se zášti týče, myslím, že byla distribuována docela rovnoměrně: útoky ze strany McCainova tábora typu "Obama je muslim, kamarádí s teroristy, je příliš mladý, je nezkušený, volí ho jen proto, že je černý a podobně" někdy zcela překryly faktický program GOP (což je imho přesně to, čemu se říká populismus).

Obama bude prezidentem v jednom z nejhorších poválečných (myslím 2. světovou) období v historii USA a vůbec mu to nezávidím. Na druhou stranu, osobně mám (po dlouhých letech velmi problematického vztahu k USA) Ameriku ráda, znepokojuje mě skutečnost, že řada Evropanů (i evropských vlád) se místo Ameriky radši obrací na Rusko a věřím tomu, že díky Barackově popularitě, jeho empatii a mírné povaze si svět uvědomí, že i přes všechny seky Bushovy administrativy jsou USA zemí svobody a demokracie (jejíž parádní demonstrací byly právě poslední volby) a zárukou těchto hodnot - ne Rusko, Čína nebo kdokoliv jiný.

A těším se, až přijede Barack do Brd zahájit provoz radaru ;o)))
    LEGI
    LEGI --- ---
    JESSIEATREIDES: hezky shrnuti..
    no nezavidim mu klukovi - naprosto nezastiram, ze sem mu fandil, i kdyz zaroven mi bylo McCaina docela lito, pac nekdy odnasel urcitou zast lidi vuci republikanum..
    ted jen aby Obamova ramena (a hlava) tu tihu ocekavani, nadeje a duvery unesla..
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    rekapitulace Nancy Gibbsové na stránkách Time online

Obama won more votes than anyone else in U.S. history, the biggest Democratic victory since Lyndon Johnson crushed another Arizona Senator 44 years ago. Obama won men, which no Democrat had managed since Bill Clinton. He won 54% of Catholics, 66% of Latinos, 68% of new voters — a multicultural, multigenerational movement that shatters the old political ice pack.

At a moment of obvious peril, America decided to place its fate in the hands of a man who had been born to an idealistic white teenage mother and the charismatic African grad student who abandoned them — a man who grew up without money, talked his way into good schools, worked his way up through the pitiless world of Chicago politics to the U.S. Senate and now the White House in a stunningly short period. That achievement, compared with those of the Bushes or the Kennedys or the Roosevelts or the Adamses or any of the other American princes who were born into power or bred to it, represents such a radical departure from the norm that it finally brings meaning to the promise taught from kindergarten: "Anyone can grow up to be President."
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    Koho vám ten pán připomíná?

rodokmen
    LEGI
    LEGI --- ---
    tak nabizi se to to je jasny..
    a to by bylo vtipny.. projev na Vaclavaku :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    timto oznamuji, ze ID JESSIEATREIDES se stava spoluspravcem
    duvod: ma siroky rozhled o ZP udalostech, neboji se vam postavit a bude mozna o neco prisnejsi jak ja, pze ja jsem ocividne mekota .. posledni dobou mam pocit, ze se sem tvrda ruka bude hodit..

spravcovstvi nema slouzit k ucelovemu mazani oponentu :), ale k ukoncovani flame a ot atd.
    diky za pozornost :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    CHA1NDLER: Nejen nechápeš, ani nevíš a nemluvíš pravdu: USA nemají úřední jazyk; zavést se ho pokouší jen pár extremistů.

Mé zážitky od českých televizí: [ VANEK @ Média ]

KASUMI: K pochopení, kde a jak republikáni nabrali od Goldwaterových dob sílu, se všeobecně doporučuje http://en.wikipedia.org/wiki/What's_the_Matter_with_Kansas? - stručnější pojednání je http://dir.salon.com/story/books/int/2004/06/28/tomfranks/

Zdá se mi to, nebo už zmizela i KASUMIna odpověď na mou stížnost na smazání informací o sázkách? Chtěl jsem odvětit, že putting your money where your mouth is je vrcholný výkon community organisingu, na nějž by byl i Obama hrdý ;-)
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    KASUMI: Radeji by meli pozadovat pripojeni k USA jako dalsi stat :-)
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    KASUMI:
    tohle nechapu, jsem obcanem USA, kde je urednium jazykem anglictina, tak se ho snad naucim ne? a kdyz ne, tak mam smulu. Tohle je postaveny na hlavu
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    KASUMI: obálka je z klání v primárkách... ale hodila se.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    tak vsichni vime, ze obama vyhral
    take neco mimo to

Keňa vyhlásila zvolení Obamy za státní svátek
    http://aktualne.centrum.cz/zahranici/amerika/clanek.phtml?id=621233
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    JESSIEATREIDES: ze kdy je to vydani?? :) (viz ta *)
    LYKANTROP
    LYKANTROP --- ---
    VANEK: Nakonec dobre, ze jsem se to dozvedel az ted. Uplne by mi to pokazilo vecirek.
    KAILASH: Dobrej joke.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---

The exit polls found that a broad majority of voters considered the economy to be the most important issue facing the nation. And Mr. Obama was viewed as much more qualified than Mr.McCain to deal with that issue.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam