Jak Boldrik tiskofku skoro nenapsal, aneb Březnový Hulidi
(v sobotu večer)
Dobrý já: Už si to napsal?
Boldrik: Pracuju na tom.
Dobrý já: Tak prosím tě, už to skoro nemá cenu, tak rychle, co tam bude? Hezky začneme hudbou jako vždycky?
Boldrik: A není lepší začít místem? Je to 27. 3. v Crossu a pořádá to občanské sdružení Yettey ve spolupráci s klubem Cross a festivalem Mighty Sounds.
Dobrý já: Co ta hudba?
Boldrik: Jééé, tam vlastně slaví narozeniny DJ Maceo z Wavu, bude tam s ním ještě DJ Mikuláš, takže tam bude grundfunk live a jak je znám, tak tam bude hromada hostů…
Dobrý já: To tam jako nebude žádná kapela?
Boldrik: Jasně že bude, znáš Foukalovu kapelu? Hrajou karate music.
Dobrý já: A co divadlo?
Boldrik: Divadlo nebude.
Dobrý já: Cože?
Boldrik: Tentokrát tam bude groteska Rock´n´road od Vladimíra Škultétyho
Dobrý já: Toho?
Boldrik No jasně, kdo by neznal Mirečka, jo a hrají tam hlavně rock´n´roloví DJs Tchi Tchi Man a Peterka a je tam taky Marqueta z Basta Fidel…
Dobrý já: Aha, takže tam to divadlo fakt nebude?
Boldrik: Ne a jdeme rovnou na čtení, začíná to Jana Beránková autorka knihy Za všechno můžou lasičky.
Dobrý já: O tom jsem se dočet, že sbírku osmi povídek charakterizuje neotřelá volba jazykových prostředků a témat. Autorka zkoumá pocit ztracenosti moderního člověka v přeplněné době, přesto kniha nevyznívá nijak existenciálně. Pravá podstata věcí se vyjevuje skrze poznání a přijetí absurdity světa. Hravost a humor, s jakými se rozuzlují jednotlivé situace, odkazují spíše na francouzské inspirace a experiment.
Boldrik: Whow, ty ses něco dočet, no já ještě vím, že píše do Houseru, X-magu, na www.musiczone.cz a www.defekt.cz
Dobrý já: Co dál?
Boldrik: Ještě příbuzenská dvojice, kterou tvoří: Romantik flegmatik ciniq, Dominik. Zastává tezi, že vrcholem punku je buddhismus. Hledá silnou formu, která se nevyhýbá obsahu. A jeho sestra Jitka, která se ráda učí nové jazyky, leckterého Číňana zarazí, když ho na ulici plynně osloví. Rebelka, provokatérka a prokletá básnířka. Myslí si, že když je někde dusno, může za to Klíma
Oba: A je to
www.yettey.cz
www.mightysounds.cz
www.sweb.cz/lasicky
www.Grundfunk.cz
www.myspace.com/dresscore