• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATASHAAUTORSKÁ ČTENÍ A JINÉ LITERÁRNÍ AKCE A UDÁLOSTI
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    Ve středu ve 20:00 ve Vršovickém HarOldu proběhne repríza projektu "PUSTINA" - přednes klasického textu doprovázeného noiseovou koláží. Rezervace (nutná) na www.oldstars.cz - Akce se jménem KABARET. Doufám, že se příjdete podívat a podpořit.
    SILVESTRAGON
    SILVESTRAGON --- ---
    31. HuLiDi - 31. 03. 009 v Crossu

    Je tady poslední úterý měsíce března a s ním i pravidelná multižánrová party HuLiDi. Jejich 31. vydání představí: multimediální básnickou performance Ona a Ona, neméně básnický bude i Ota Kars & Karpeles a nebývale hudební večer vyvrcholí koncertem tram'n'busové bandy Budulínek.

    Večírek za všechny prachy - Vstup jako vždy zdarma


    Performance Ona a Ona v režii (nejen) básnířky Zuzany Musálkové se na pódium HuLiDí vrací přesně po roce. Loni v březnu vznikl speciálně pro tento večer bez větších ambicí na další pokračování. Amalgám autorského čtení, které využívá celou plochu jeviště a na pomoc si bere živou videoprojekci a jazzovou improvizaci, ale publikum okouzlil a účinkujícím nezbylo, než pokračovat.

    Všechny žánry HuLiDí v sobě spojuje i pódiová prezentace Oty Karse ("Iggyho Popa české poezie") a jeho doprovodného tělesa Karpeles. Morbidní, erotické i dětinské texty, které Ota Kars vydal pod hlavičkou pořádajícího sdružení Yettey, slouží jako odrazový můstek k řádění muzikantů, tažených kudrnatým frontmanem. Prostě nářez, voe.

    Koncertní třešní na mnohavrstevnatém dortíku bude bude bude Budulínek, veselá tram & busová skupina z dnes již zaniklé vesnice Borek u Rokycan. Při jejím vystoupení si přijdou na své vyznavači zvuku přebuzených kytar, hřmotných dechů, uhrančivých bubnů, snivých kláves a syrového neškoleného hlasu. Potěchou pro oko jsou pak ladné pohyby urostlého tanečníka, které dotváří koncert ve strhující celek.

    Pro ty, které ani dva koncerty nabité útlounkým jemnocitem a zpustlými zvrhlostmi neutahají, bude až do noci bílé roztáčet hvězdná kola ve stylu reggae a dancehallu Fat & Dread Sound.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    ARGANNAH: Dneska a ve středu.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Následující týden v tomto případě znamená tento nebo příští týden?
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Pokud byste o to stáli, v následujícím týdnu budu dvakrát vystupovat na autorských čteních. Poprvé hned zítra, na večeru Totemu v kavárně Fra (Šafaříkova 15, Praha 2) - program oficiálně začíná v 19.30, reálně obvykle kolem osmé.

    Ve středu budeme s Jakubem Nykosem Ouhrabkou hosty pobočky městské knihovny na Smíchově (Nám. 14. října 15/83, objekt Smíchovské tržnice) , tam od 17.30 v rámci pravidelných večerů autorského čtení, které pořádá Josef Straka.
    MILLY
    MILLY --- ---
    Přeposílám:

    "V pondělí 23. března 2009 v 19 hodin - Vás zveme na další autorské čtení povídek tvůrců z kulturních serverů Totem.cz, Literra.cz, Pismak.cz, Mezera.org a tvorby příchozí veřejnosti v podkroví pražské Jindřišské věže.

    Ve druhé půlce večera proběhne poutavá beseda a promítání s cestovatelem Jiřím Novákem "Udmurtsko a Udmurti - kultura na hranicích". Jedná se o jakousi pramáti Maďarů, tak to bude zajimavé:-)

    Těší se nejen
    Petula a Martin:-)"
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    A všem doporučuju sledovat program pražského Fra, kde se to bude následující úterky hemžit hořčíkovými literáty aspirujícími na trofeje:
    http://www.fra.cz/cz/cafe-a-knihkupectvi-fra/akce/akce-2009/
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    U sousedů na Okounu jsem našla toto, jde o umělecké prázdninové dílny - a to vypadá docela zajímavěí:

    http://www.stkani.cz/

    NATASHA
    NATASHA --- ---
    MESMIN: Já se obávám, že obsah té stránky jaksi neodpovídá tématu tohoto klubu.
    MESMIN
    MESMIN --- ---
    dejte dovnitř na nástěnku. dík. c)
    http://www.hejlik.cz/press

    mesmin book
    MILLY
    MILLY --- ---
    VONDREJ: ha! Děkuju!! 8-)
    VONDREJ
    VONDREJ --- ---
    Všechny srdečně zvu na autorské čtení Básníka "Ticho", které se uskuteční v úterý 3.3. v Cafe Na půl cesty (park Pankrác). Začátek akce v 19:00. Vstupné dobrovolné :-)
    BOLDRIK23
    BOLDRIK23 --- ---
    Únorový hulidi 24.2. 09 S

    Tak jak se blíží poslední úterý tohoto měsíce, tak se pomalu probouzejí všichni hulidi, aby se vypravili mrazivou Prahou do uhrančivě příjemného prostředí clubu Cross! Kde je očekává večírek Huby literatury a divadla! Tentokrát bude balancovat mezi veselou taškařicí divadel a pochmurnější atmosférou poezie, následovanými basovými tóny dubové produkce projektu Nattyflow z Brna při jeho premiérové návštěvě Crossu! Večer zakončí selektoři z Periferi sound syndicate, pro tentokrát nezvykle oděni do dubového hávu! A jako vždy zdarma!

    Hudba

    Opravdovou lahůdkou bude koncert projektu Nattyfow v crossu, ideální pro milovníky hutných basových linek a dubových skanků. Ale nechme mluvit samotného Dubotvůrce:
    O projektu Nattyflow se vyjadřuji jako o určité fůzi tanečních rytmů s originálním rytmem dubu - vzniklé spojení se snažím usměrnit do jistého nádechu šamanských rituálů, proto občasně přidávám i originální perkusní nastroje (Darbouka, Djembe) a nejen je, ale i orientální nástroje (Tampur, Catar, Ti, Hsuin), záleží co je zrovna k dispozici. Inspirací jsou mi pochopitelně původní orientální skladby různých nástrojových žánrů. Dodržuji jistých zásad, např. snažím se řídit minimalismem obsaženým v dubu, a do něj implementovat "nový" zvuk, jiný rytmus. Díky tomu mohu vytvořit „dubplate“ jehož strana A bude energická, divoká, nenechá tě klidným, roztančí tě a strana B bude příjemnou relaxací chill-out minimal dubu, přičemž půjde o ten samý track.
    Nattyflow se orientuje výhradně na hraní "live" a vydávání vlastní tvorby na vinylu. Má za sebou několik releace na Thre_lab recordings, jehož distro budou na místě k dispozici.

    Divadlo

    Pro tentokrát se dočkáme setkání dvou divadlelních spolků DS Misionáři a DS Výhodná Kráva vystoupí jako bratři a sestry na život a na smrt ve dvojbloku svých představení na téma Láska, Sex a Něžnosti. - Zvolejtež Bravó! Nebo Kosmó...

    Výhodná kráva se svou divadelní koláží „50-70-90 aneb Všechno už tu bylo“. Kam spěje masová kultura? Všechno jsou už jen intelektuální reprízy, a proto je ukáží znovu! Divák se však bát nemusí. Nebudou servírovat skutečnost nebo snad pravdu. To už dnes přece nikoho nezajímá!
    Ukáží zvrácenou fascinaci několika různými a přesto stejnými příšernostmi. Tři vhledy do vývoje většinové oficiální kultury – v neskrývaně populárním vydání. Laciná prvoplánovost! Banální bulvarizace! Triviální masová zábava!

    Představovat divadelní spolek Misionáři je jako házet zlaté zuby na zdi krematoria...tedy zbytečné. Tím spíš, že předvedou hru, kterou už pravidelní návštěvníci Crossu mohli vidět někdy před rokem. Láska, sex a lajničky je hlubokou sondou do duše dospívajících dívek, jejich pocitů, vnitřních dramat a hlavně tužeb. Ponořte se společně s Misionáři do míst, která jsou jinak zapovězená, natáhněte ruku a polaskejte ono rašící tajemství pubertálních samiček, jejich líhnoucí se osobnost...

    Motto: „Seru na díru, podívej se na hodiny!“

    Literatura

    Hulidi se dočkají i svého básníka. Petr Machan je pochmurným bardem betonové periferie, špatně osvětlených zákoutí, příhod a setkání v hromadné dopravě. Na místo činu se vrací přesně rok od vydání své poslední knihy Šilelis 401D vyzbrojen novými básněmi

    Přináší os Yettey ve spolupráci s clubem Cross!
    http://www.3lab.cz/nattyflow
    http://www.myspace.com/nattyflow
    http://www.3lab.cz
    http://www.myspace.com/periferisoundsyndicate
    http://www.misionari.cz
    http://www.yettey.cz
    http://www.crossclub.cz
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    páni, LitENky, tak to bych měla zajít už aspoň z nostalgie.. akorát škoda, že první blok poezie je až od osmi, to je na všední den poměrně pozdě :/
    SORRYLOOKING
    SORRYLOOKING --- ---
    Básníci pod mostem
    Pozvánka na literární večírek v Muzeu Karlova mostu
    Redakce LitENek

    Kdy: Úterý 24. 2. 2009, 19:00 – 23:30

    Kde: Kavárna Muzea Karlova mostu (Křížovnické náměstí 3, Praha 1)



    Redakce časopisu LitENky vás srdečně zve na literární večírek nabitý mladou nadějnou poezií, dravou a nekompromisní slam poetry a skvělou hudbou. Nejen s mladými básníky se můžete setkat 24. února od 19 hodin v Muzeu Karlova mostu.

    "Mladá poezie se na pultech knihkupectví nehledá právě snadno, kromě internetu jsou autorská čtení jednou z mála možností, jak se s ní seznámit. "Pod most" jsme se proto rozhodli přivést hned několik mladých básníků a básnířek," říká šéfredaktorka LitENek Karolína Demelová.

    Své verše zarecitují Eva Košinská, Olga Richterová, Ondřej Lipár, Jonáš Zbořil, Ondřej Hanus, Nea Brkičová a Michael Alexa. Poezie se navíc představí také ve své v českém prostředí stále neobvyklé, ale čím dál populárnější formě, takzvané slam poetry. Ta konfrontuje básnickou improvizaci s reakcemi publika. Návštěvníci Muzea Karlova mostu se budou moci setkat se dvěma předními českými slammery, Bohdanem Bláhovcem a Václavem Formánkem. Hudbou poetickoku atmosféru podpoří písničkář Vojtěch Urbánek a akordeonista Konstantin Mankovský.



    Program

    19:00

    Hudební vystoupení Vojtěcha Urbánka

    20:00

    První blok poezie: Jonáš Zbořil, Ondřej Hanus, Nea Brkičová, Michael Alexa

    21:00

    Slam poetry: Bohdan Bláhovec a Václav Formánek

    21:30

    Konstantin Mankovský (akordeon)

    22:00

    Druhý blok poezie: Eva Košinská, Olga Richterová, Ondřej Lipár

    23:00

    Slam poetry: Bohdan Bláhovec a Václav Formánek

    Pořádá

    Muzeum Karlova mostu: http://www.muzeumkarlovamostu.cz/

    Časopis studentů bohemistiky FF UK LitENky: http://litenky.ff.cuni.cz/
    MAEROR
    MAEROR --- ---
    Hele, nech si toho, jó! ;---)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    A dále:



    Na Mareše já určitě půjdu, je to persona.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Pro případ, že by někdo nesledoval kulturní avíza Wagonu, žánop :-)

    KTAIWANITA
    KTAIWANITA --- ---

    Galerie Hygienická Stanice
    http://www.hura.cz/hygienickastanice/galerie.html
    a nakladatelství Labyrint
    http://labyrint.net/

    srdečně zve na večer Slam poetry

    JAROMÍR KONEČNÝ : LIVE IN PRAG
    v úterý 17.02.2009 (start 20.00)

    Německy píšící prozaik pocházející z Čech. Úspěšný performer s
    "česko-bavorským přízvukem", patří k vůdčím osobnostem poetry slamu v
    Německu. Autor románu Moravská rapsodie (2008).
    Vítěz 60 německých poetry slamů. Mluví a vystupuje také česky.
    http://www.jaromir-konecny.de

    Těšíme se na Vás na adrese:
    Italská 34
    Praha 2 -Vinohrady

    tram.c. 11, zastávka Italská, nebo bus c.135 zastávka Italská, nebo bus c.135 zastavka Na Smetance
    mapa:
    http://maps.google.cz/maps?f=q&hl=cs&geocode=&q=italsk%C3%A1+34&sll=49.93000 8,15.369873&sspn=3.500683,9.887695&ie=UTF8&ll=50.079451,14.437408&spn=0.0068 16,0.019312&z=16&iwloc=addr

    vice info na http://www.hura.cz
    http://www.myspace.com/hygienickastanice
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam