• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATASHAAUTORSKÁ ČTENÍ A JINÉ LITERÁRNÍ AKCE A UDÁLOSTI
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Noc literatury v Praze již 13. května

    13. května 2009 zavítají již potřetí na nevšední místa Prahy známé osobnosti české kulturní scény, aby vám během jediného večera nabídly ochutnávku z tvorby současných evropských autorů a zároveň jedinečný zážitek z čtení ve veřejném prostoru.

    Čtení probíhají od 18:00 paralelně na všech místech v 30min. intervalu. Poslední čtení začnou ve 22:30h. Sami si zvolte pořadí míst, která během večera navštívíte.
    VSTUP ZDARMA!

    Program a všechny potřebné informace najdete na http://www.nocliteratury.cz/2009/cs/praha/homepage
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    NATASHA: Ten rozhovor je přirozeně s šéfredaktorem. Šmarjá.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Je možné, že jste to již zaznamenali, nicméně na kolejích supí plně naložený
    nový almanach Wagon


    Jako odměnu za dlouhé čekání nabízíme plné znění nové knihy Václava Vokolka Mýtus zahrádkářské kolonie s působivým fotografickým doprovodem Richarda Čermáka.
    K četbě nechť vás láká seznam autorů nového čísla:
    Petr Borkovec
    Miroslav Fišmeister
    Anica Jenski
    Jakub Karas
    Daniel Mareš
    Ladislav Nebeský
    Pavel Novotný
    Tereza Riedlbauchová
    Yveta Shanfeldová
    Jan Těsnohlídek ml.
    Karel Havlíček Borovský / Michal Šanda

    Jako obvykle nabízíme rozhovor z šéfredaktorem literárního periodika, tentokrát nám odpovídal Jiří Macháček z revue Protimluv.

    Přejeme vám dobré čtení a těšíme se na vaše ohlasy a příspěvky pro číslo příští.
    KAMALA
    KAMALA --- ---
    ...tohoto znate ... ???
    Finalista Slam poetry Bohdan Blahovec... proste genialni :o)))
    http://www.youtube.com/watch?v=dbMBg0qbEWA&feature=dir
    JAGA
    JAGA --- ---
    V sobotu 18. dubna se v Týnské literární kavárně (Týnská 6, Praha 1) bude od 18 hodin křtít almanach povídek od 18 autorek, které prošly literárními kurzy Evy Hauserové. Jmenuje se Vyjasněno a předmluvu o svých literárních začátcích do něj napsala Věra Nosková, která také bude jeho kmotrou.
    NEMESIS
    NEMESIS --- ---
    MAJAK
    MAJAK --- ---
    Soutěž o nejlepší povídku pro středoškoláky (Cena Waltra Sernera): check this: http://www.pwf.cz/cz/festival-spisovatelu-praha-2009/soutez/
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    Ve středu ve 20:00 ve Vršovickém HarOldu proběhne repríza projektu "PUSTINA" - přednes klasického textu doprovázeného noiseovou koláží. Rezervace (nutná) na www.oldstars.cz - Akce se jménem KABARET. Doufám, že se příjdete podívat a podpořit.
    SILVESTRAGON
    SILVESTRAGON --- ---
    31. HuLiDi - 31. 03. 009 v Crossu

    Je tady poslední úterý měsíce března a s ním i pravidelná multižánrová party HuLiDi. Jejich 31. vydání představí: multimediální básnickou performance Ona a Ona, neméně básnický bude i Ota Kars & Karpeles a nebývale hudební večer vyvrcholí koncertem tram'n'busové bandy Budulínek.

    Večírek za všechny prachy - Vstup jako vždy zdarma


    Performance Ona a Ona v režii (nejen) básnířky Zuzany Musálkové se na pódium HuLiDí vrací přesně po roce. Loni v březnu vznikl speciálně pro tento večer bez větších ambicí na další pokračování. Amalgám autorského čtení, které využívá celou plochu jeviště a na pomoc si bere živou videoprojekci a jazzovou improvizaci, ale publikum okouzlil a účinkujícím nezbylo, než pokračovat.

    Všechny žánry HuLiDí v sobě spojuje i pódiová prezentace Oty Karse ("Iggyho Popa české poezie") a jeho doprovodného tělesa Karpeles. Morbidní, erotické i dětinské texty, které Ota Kars vydal pod hlavičkou pořádajícího sdružení Yettey, slouží jako odrazový můstek k řádění muzikantů, tažených kudrnatým frontmanem. Prostě nářez, voe.

    Koncertní třešní na mnohavrstevnatém dortíku bude bude bude Budulínek, veselá tram & busová skupina z dnes již zaniklé vesnice Borek u Rokycan. Při jejím vystoupení si přijdou na své vyznavači zvuku přebuzených kytar, hřmotných dechů, uhrančivých bubnů, snivých kláves a syrového neškoleného hlasu. Potěchou pro oko jsou pak ladné pohyby urostlého tanečníka, které dotváří koncert ve strhující celek.

    Pro ty, které ani dva koncerty nabité útlounkým jemnocitem a zpustlými zvrhlostmi neutahají, bude až do noci bílé roztáčet hvězdná kola ve stylu reggae a dancehallu Fat & Dread Sound.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    ARGANNAH: Dneska a ve středu.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Následující týden v tomto případě znamená tento nebo příští týden?
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Pokud byste o to stáli, v následujícím týdnu budu dvakrát vystupovat na autorských čteních. Poprvé hned zítra, na večeru Totemu v kavárně Fra (Šafaříkova 15, Praha 2) - program oficiálně začíná v 19.30, reálně obvykle kolem osmé.

    Ve středu budeme s Jakubem Nykosem Ouhrabkou hosty pobočky městské knihovny na Smíchově (Nám. 14. října 15/83, objekt Smíchovské tržnice) , tam od 17.30 v rámci pravidelných večerů autorského čtení, které pořádá Josef Straka.
    MILLY
    MILLY --- ---
    Přeposílám:

    "V pondělí 23. března 2009 v 19 hodin - Vás zveme na další autorské čtení povídek tvůrců z kulturních serverů Totem.cz, Literra.cz, Pismak.cz, Mezera.org a tvorby příchozí veřejnosti v podkroví pražské Jindřišské věže.

    Ve druhé půlce večera proběhne poutavá beseda a promítání s cestovatelem Jiřím Novákem "Udmurtsko a Udmurti - kultura na hranicích". Jedná se o jakousi pramáti Maďarů, tak to bude zajimavé:-)

    Těší se nejen
    Petula a Martin:-)"
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    A všem doporučuju sledovat program pražského Fra, kde se to bude následující úterky hemžit hořčíkovými literáty aspirujícími na trofeje:
    http://www.fra.cz/cz/cafe-a-knihkupectvi-fra/akce/akce-2009/
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    U sousedů na Okounu jsem našla toto, jde o umělecké prázdninové dílny - a to vypadá docela zajímavěí:

    http://www.stkani.cz/

    NATASHA
    NATASHA --- ---
    MESMIN: Já se obávám, že obsah té stránky jaksi neodpovídá tématu tohoto klubu.
    MESMIN
    MESMIN --- ---
    dejte dovnitř na nástěnku. dík. c)
    http://www.hejlik.cz/press

    mesmin book
    MILLY
    MILLY --- ---
    VONDREJ: ha! Děkuju!! 8-)
    VONDREJ
    VONDREJ --- ---
    Všechny srdečně zvu na autorské čtení Básníka "Ticho", které se uskuteční v úterý 3.3. v Cafe Na půl cesty (park Pankrác). Začátek akce v 19:00. Vstupné dobrovolné :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam