• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATASHAAUTORSKÁ ČTENÍ A JINÉ LITERÁRNÍ AKCE A UDÁLOSTI
    MILLY
    MILLY --- ---
    "KNIŽNÍ MALOTRH V CROSSU

    od 10 červen v 14:00 do 11 červen v 4:00

    KNIŽNÍ MALOTRH (Autorské čtení Markéty Pilátové, Jaroslava Balvína, Pavla Hrnčíře, Tomáše Klvani, divadelní skupina UMSKUP, módní přehlídka Ivany Hádkové a Agáty Svobodové, kapela Vasilův Rubáš)

    ELEKTRO SWING FEVER (Boby Hukot, MGL a hosté)

    vstup zdarma

    V neděli 10. června 2012 proběhne v holešovickém klubu Cross knižní malotrh – svou knižní produkci tam nabídnou nakladatelství Argo, Avu (E. S. A. K.), Bylo nebylo, Dokořán, Dybbuk, Meander, Maťa, Novela bohemica, Paseka, P3K, Volvox Globator (seznam ještě není uzavřený).

    Cílem je vytvořit příjemné klima pro listování knížkami v neformálním uklidňujícím prostředí klubové kavárny či zahrádky, bez stresu veletržních podniků, s kávou nebo s pivem v ruce. Pár kroků od stanice metra Holešovické nádraží.

    Pro autorská čtení počítáme s vystoupením Markéty Pilátové, Jaroslava Balvína, Pavla Hrnčíře a Tomáše Klvani. S premiérou nového kusu vystoupí skupina UMSKUP, proběhne módní přehlídka Ivany Hádkové (www.fler.cz/had) a Agáty Svobodové.

    Akce začíná ve 14 hod.

    Čtení (salonek v kavárně) proběhnou takto:

    14:30 M. Pilátová
    16:00 J. Balvín
    16:30 P. Hrnčíř
    17:00 H. Lundiaková
    17:30 T. Klvaňa

    18:00 Módní přehlídka (hudební sál)

    19:00 Divadlo USMSKUP a premiéra kusu Divadlo, vole! (divadelní prostor)

    a hudební program (Vasilův rubáš) později. Knihy tam budou, dokud to vydržíme.

    Na druhé stagei proběhne electro swin faver s DJs Mikkimem, Mgl a hosty.

    Knižní malotrh spolupracuje s přehlídkou nezavedených nakladatelství Knihex, která proběhne ve stejný den od 10 hod. na pražské náplavce. Dvě akce poblíž Vltavy, každá jiná a obě přitažlivé.

    Na žádný výlet o tomto červnovém víkendu nemusíte – všechno dobrodružství můžete zažít ve městě. V Crossu si knížku zapamatujete!

    Klub Cross, Plynárenská 1096/23 Praha 7.
    Marek Toman: tomanm@yahoo.com "
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Po nějaké době vylézám z ulity. Máte-li chuť, přijďte se podívat.

    MILLY
    MILLY --- ---
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    Dneska prezentace nového Bolaňa. 2666 je tady.
    https://www.facebook.com/events/414069358615691/
    LEYKA
    LEYKA --- ---
    konference
    Čeští umělci za okupace – mezi heydrichiádou a kolaborací

    středa 30. 5. - čtvrtek 31. 5. 2012

    Místo konání: Městská knihovna v Praze – Malý sál, Mariánské náměstí 3, Praha 1

    Organizátoři: Obec spisovatelů a Městská knihovna v Praze



    Konference je zasvěcena památce spisovatele Vladislava Vančury, který byl při masových represáliích po atentátu popraven 1. 6. 1942.
    Půjde o reflexi osobních dilemat a jednání lidí pera – literátů, novinářů, scénáristů, během nacistické okupace. Ve středu 30. května od 9. hodin bude v hlavní budově MKP na Mariánském náměstí probíhat blok věnovaný literatuře a historickým aspektům. Čtvrtek 31. května bude zasvěcen kinematografii a odkazu Lidic. Celé pásmo přednášek bude doprovázeno filmovými dokumenty, závěrečný večer završí promítání hraného snímku Lidice.
    Mezi přednášejícími vystoupí Václav Vlk st., Stanislav Motl, Miroslav Sígl, František Aubrecht, Martin Sekera, Petr Koura a další. Oba konferenční dny poskytnou zajímavou a jistě také objevnou příležitost k uchopení mnoha momentů té doby pro každého zájemce. Akce je otevřena celé veřejnosti, vstup je volný, stačí přijít - a také předložit svoje názory, zeptat se na nejasnosti, setkat s člověkem, jehož stanovisko nebo příspěvek vás zaujaly.

    http://www.mlp.cz/cz/akce/e7298-cesti-umelci-za-okupace-mezi-heydrichiadou-a-kolaboraci-i./
    http://www.mlp.cz/cz/akce/e7299-cesti-umelci-za-okupace-mezi-heydrichiadou-a-kolaboraci-ii/

    KONFERENCE.doc (64000 B)
    MILLY
    MILLY --- ---
    http://www.nocliteratury.cz/2012/cs/praha/homepage

    http://www.facebook.com/events/187243331381566/

    http://www.binmagazine.cz/item/noc-literatury-2012-pribehy-mesta-jsou-za-dvermi


    "16. května 2012, 18:00-23:00,
    tentokrát Praha-Smíchov

    PŘÍBĚHY. Denně je prožíváme. Nebo míjíme. MĚSTO. Denně jím procházíme, a přesto ho míjíme. NOC LITERATURY. Setkání s příběhy a městem tak, jak ho neznáme.

    Šestý ročník literárního happeningu opět představí výběr ze současné evropské literární scény a poodhalí kouzlo velkých i malých literatur v přednesu hereckých osobností, které Vám představí ukázky z nových překladů děl evropských autorů na atraktivních či běžně nedostupných místech Prahy 5."

    MILLY
    MILLY --- ---
    "Výzva všem, kteří přísaháte na svou kreativitu! Výzva všem, kteří máte co vyprávět!

    Zapojte se do originální literární soutěže – napište svůj příběh na 50 slov. Užijete si svou kreativitu jako nikdy a když budete mít štěstí, zahlédnete při psaní samotnou podstatu Příběhu.

    Soutěž se koná v rámci 6. Ročníku Noci literatury. Téma příběhů proto zní: SLOVA VE TMĚ. Přijatelný je jakýkoliv žánr, který se k tématu hodí – prosté vyprávění noční příhody, thriller, krimi, horror, milostný příběh… Volba je na vás.

    Pořadatelem soutěže je České centrum Praha ve spolupráci s weby Příběhy na padesát slov a Literární.cz. Vítězné příspěvky vybere odborná porota, ve které zasedne například zakladatel webu Příběhy na 50 slov Zdeněk Král či literární publicista Zdenko Pavelka. Vítězové získají vstup na VIP večírek Noci literatury a další literární ceny.

    Uzávěrka je 1. května 2012! Své příspěvky zasílejte na soutez@pribehynapadesatslov.cz nebo přes kontaktní formulář webu Příběhy na 50 slov - http://pribehynapadesatslov.cz/.

    Pište a sledujte další informace na webech organizátorů. Přejeme dobrou zábavu a hodně šťastných nápadů!"
    MILLY
    MILLY --- ---
    RERA
    RERA --- ---
    v úterý 17. dubna 2012 od 19 hodin

    cyklus Večerů evropské literatury
    v literárním salonku Památníku národního písemnictví
    v ulici Pelléova 20 v Praze 6 - Bubenči.

    Jihoslovanský večer bude patřit současné černohorské,
    srbské, slovinské, chorvatské a makedonské literatuře.

    JTP :: Večery evropské literatury - Jihoslovanský večer
    http://www.jtpunion.org/spip/article.php3?id_article=3138
    WYNDMYLL_238
    WYNDMYLL_238 --- ---
    Nonstop čtení 68 Publishers: Pocta Josefu Škvoreckému



    Čtení proběhne ve dnech 11. a 12. dubna 2012 v budově gymnázia Josefa Škvoreckého. Jak napovídá název, číst se bude bez přerušení od středy 11. dubna 8:00 ráno do 8:00 ráno 12. dubna. Každý z účastníků bude mít na svůj text deset až dvacet minut. Autoři spjatí se slavným exilovým nakladatelstvím, které založil Josef Škvorecký spolu se svou manželkou Zdenou Salivarovou před jednačtyřiceti lety v kanadském Torontu, si mohou text ke čtení vybrat podle vlastního uvážení z knih vydaných nakladatelstvím 68 Publishers. Kromě nich budou číst také současní spisovatelé a umělci.

    Více na: http://www.sgjs.cz/
    MILLY
    MILLY --- ---
    "Letos v květnu, konkrétně 28.-31.5, proběhne v pražské Jazzové sekci !poslední! ročník čtenářského maratonu - Nonstopčtení. Číst se bude česká literatura druhé poloviny dvacátého století a účast je velmi vítána, obzvláště v pozdních nočních hodinách, kdy je čtenářů jako šafránu :) Z finančních důvodů je letošní ročník posledním a proto by bylo fajn náležitě se s ním rozloučit... Všichni jste proto srdečně vítáni, bližší informace na http://www.radiohortus.cz/ "
    MILLY
    MILLY --- ---
    MILLY
    MILLY --- ---
    Literární večer k 15. výročí klubu Utopia
    Autorské čtení:

    Alice Prajzentová
    Tomáš Míka
    Josef Straka
    Tomáš Čada
    Petr Pazdera Payne
    Básník Ticho
    Marek Tarnovský

    Spolupořádají klub Utopia, Literárně-kulturní časopis H_aluze a Dům čtení při Městské knihovně Praha.
    Kdy
    Po 16. 4. 18:00 – 21:00 GMT (bez letního času)
    Kde
    Utopia, Bělehradská 45, Praha
    MILLY
    MILLY --- ---
    Dům čtení

    Ruská 192, Praha 10

    tel.: 272 736 457





    11. dubna 18:00 Promítání filmu JUDr. Michal Danišovič: vyrovnávání se s minulostí

    Bývalý vysoký důstojník Veřejné bezpečnosti zodpovědný za zásah na Národní třídě nyní chovatel králíků svede boj o interpretaci Československých dějin se současnými chovateli holubů. Vystoupí Karel Gott, Václav Havel a další prezidenti, kteří udělí několik poct a mnoho dalšího. Snímek v roce 2011 získal Cenu Andreje Stankoviče. Komentovaná projekce s naprosto nezbytnou diskuzí.

    Hosté Martin Kohout (režisér), Jiří Forejt (producent) a Václav Bělohradský (filozof).



    12. dubna 18:00 Autorské čtení Michala Šandy

    Speciálně pro tento večer si autor připravil sofistikovaně komponovaný průřez svou dosavadní tvorbou, včetně dvou rukopisných novinek, které jsou aktuálně připravené do tisku. Anebo to všechno bude úplně jinak.



    18.dubna 18:00 Čtenářův rádce- historická literatura

    V rámci čtenářského klubu tentokrát přivítáme autorku historických románů Zuzanu Koubkovou, která je autorkou 4 románů, například Kníže Václav (2005), Boleslav-Příběh bratrovraha (2007) či Invisible, který vyšel na sklonku roku 2011. Zuzana Koubková bude hovořit o dalších nejméně 5 titulech ze současné, převážně české, historické literatury a též bude číst ukázky ze svých děl. Zajímá Vás historická literatura? Tak tento večer je přesně pro Vás.



    23.dubna 18:00 Autorské čtení Sylvy Fischerové, Ivany Myškové a Viktora Špačka

    V tento pondělní večer se můžete těšit na setkání tří autorů velmi různých a osobitých poetik. Básnířka a prozaička Sylva Fischerová patří mezi renomované české autorky, Ivanu Myškovou možná někteří znají jako redaktorku Českého rozhlasu 3, ale je též velmi nadějná prozaička a básník Viktor Špaček, který minulý rok vydal velmi ceněnou druhou sbírku Co drží Nizozemí, dokazuje i v nových textech, že si pozornost kritiků i čtenářské veřejnosti nezasloužil náhodou.



    25.dubna 18:00 O české identitě a společnosti

    Patroni Domu čtení, přední čeští prozaici, Radka Denemarková a Tomáš Zmeškal budou diskutovat o povaze dnešní české společnosti, o české identitě a problémech, které se nás dotýkají. Touto diskuzí bude též pro tento rok slavnostně otevřeno venkovní atrium.





    Není li uvedeno jinak, vstup na všechny akce zdarma
    RERA
    RERA --- ---
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    Na poslední chvíli, ale stejně přijďte. Činna taky stojí za to.:)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam