ARALIN: Ale tak celkově, prostě pokud jsi introvert a ty hospody jsou často jediná místa, kde se ty lidí schází, tak buď prostě tam jen sedíš a neuvolníš se, jelikož ten počet lidí ti neumožní být sám sebou a vysává tě, já jsem třeba pak dosti sarkastický a jsem považován za čuráka, ale je to zkrátka obrana, a nebo obecně neumíš s někým nějak navazovat ty kontakty (což tedy už u mě nebude asi jen introverze). A nemluvě o tom, že tě také někdo musí pozvat, jen tak tam přijít moc nejde (buď odvaha k tomu přijít, a nebo se diví, co tam děláš, jelikož se zkrátka rychle utvoří stále osazenstvo).
Ale třeba na VŠ mi přišlo, že jsem měl prostě větší životní zkušenost a chápal svět šířeji, a tak mě spolužáci moc nezajímali. A ti co už mě zajímali, tak s nimi jsem neuměl navázat kontakt. Zkrátka ty kecy u piva, jak je svět krutý a oni trpí a bla bla bla... Ale materiálně jsou zajištění od rodičů, dostávají od nich podporu atd. atd., spíše pozórství než skutečné emoce. Samozřejmě teď jsou oni dále než já, jelikož socializace napomáhá k rozvoji. Asi jsem se zbytečně rozhovořil.