• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WERTROADTRIPPIN - BIKE - 2012 ROADTRIPPIN - BIKE - 2014
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    GEG: Zalezi kam jedes, myto je jen kolem Osla, pak uz calujes jen pripadny minitrajekty, nebo mosty, ale nejsou to zadny rakety.. Zbytek jak pise Otas..
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    OTAKAR: horsi jsou pokuty za chlast, dostali jsme pred asi 6 lety pokutu 40 tis kc za moc piva v aute a loni dostali kamaradi, co za nama jeli na Hardangerviddu pokutu 120 tis!!! kc za strasne moc chlastu v aute... s timhle se moc neserou :)
    WERT
    WERT --- ---
    GEG: svedsko vcelku jde...
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    Ale měli dost levný krevety :)
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    GEG: Jídlo zhruba 3,5 krát dražší (prostě stojí stejně, ale v jejich korunách :). Nafta stála cca 45/l. Ubytování netuším, silniční poplatky za cestu na Lofoty asi 600,-
    GEG
    GEG --- ---
    OTAKAR:
    T_MAX: jak je to obecne s cenama tam, jidlo, ubytovani, nejaky poplatky silnicni? Drazsi nez zapad napriklad?
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    T_MAX: Hm, tak dneska s 3,5 to není až tak strašný. Jako nepotěší, ale myslel jsem, že dávaj o dost víc.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    OTAKAR: No Doverský náhorní plošině jsem jel 105 km na devadesátce (nikdy nikdo tam nešel pěšky, je tam vidět asi na 3km dopředu) a za jediným keřem seděl čuramedán s radarem .. platil jsem 1500 NOK (nejspíš kilo za každej km), bez jakýkoliv tolerance ... Tenkrát byl NOK za 5,5 Kč ...... :)
    WERT
    WERT --- ---
    T_MAX: jj Jutsko se zastavkou v Legolandu!!! :)))
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    T_MAX: Kolik jsi platil cca?
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    WERT: S ophledem na odpočinek je nejlepší cesta: Říší na sever, pak Dánsko až na sever do Frederikshavn, tam 8hod trajekt do Osla (na trajektu si pěkně dáchneš a nabereš síly na baru) a pak z Osla po E6 libovolně na sever .. ale jak píšeš, nejvyšší povolená rychlost je tam 90 (asi 3km) a pak už jen samý 80 a 70 ... a kopec radarů a děsně drahý pokuty (ozkoušeno osobně) :)
    WERT
    WERT --- ---
    GEG: ja nevim kdo to tu zatracuje, ja to sem naopak nahazoval a je jasny ze se tam nekdy pojede.

Proooosiiiiim, jen je to vetsi a drazsi vyprava nez do francie...

Do francie dojedu sam za 9-10 hodin v kuse... Tady je treba naplanovat cestu s ohledem na trajekt/trajekty... Takze nekde musis bejt vcas..Nemecko je pohodicka ale pak uz cesta fakt neodsejpa... Poslednich 1000km :)

Mozna by bylo dobrodruznejsi to vzit pres jutsko a nechat se dovezt lodi nekam do bergenu nebo stavangeru nebo tahem na oslo.
    GEG
    GEG --- ---
    Ja bych to nezatracoval, cesta je asi vopruz ale kdyz se lidi vystidaj vyjde to podobne jak francie ... .tam se jede taky kolem 12-15h na mega s prestavkama ... ve trech lidech se vystridat neni snad problem

Jak rika Rostic, proc nezkusit zase zmenu... me uz francie osobne moc nebavi a jak vsichni vime do Kanady se asi nikdy nepodivam (Perníková kletba) takze proc ne....
    WERT
    WERT --- ---
    BUENAONDA: hlavne sou tam bloncky, bojim se aby nas nepíchaly :(((
    BUENAONDA
    BUENAONDA --- ---
    WERT: ne, ale brzy to napravím Zdenecku, neboj ... jen klidně další rok zkusím něco jinýho, jako bych třeba místo další Kanady jel na Zéland ... a felicií klidně, až na kraj světa, tu opraví kdekoliv,,stejně jako ty spesly :*
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    Já teda komáří pogrom zažil ve Skotsku, o Norsku jsem to slyšel jen vyprávět. Sám jsem tam ale radši jel právě až v září.
    WERT
    WERT --- ---
    BUENAONDA: rosťánku, a ty uz si byl ve francii???
    podivej se do navigace jo... pokud ses schopnej svou feliici ridit pres 20hodin v kuse, muzem dat zavody.

krapet demence je rychlost po svedsuk kde se dost casto jede asi 80tkou,
    Byl sem ve svedsku trikrat (naposled zamlada predloni) a i tak je cesta vcelku vopruz, oproti rychlovce do francie pres nemecko. A nikde sem nebojoval tolik s unavou jako pri rizeni po svedsku a dansku...
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    WERT: Určitě je tam kopec bikeparků, traily a lanovky jsou fakt v každý vesnici :)

OTAKAR: Strávil jsem v Norsku a Švédsku tak 2 roky života dohromady (víceméně by se dalo říct, že jinam na dovolený nejezdim) a komáři tam nejsou o nic horší, jak u nás v ďolíčku. Záleží jak kterej rok a záleží jak kde..

Potvrzuju, že kempování je tam na pohodu a když se člověk chová jak očkovanej Evropan, jsou místní neuvěřitelně milí a kolikrát dotlačej i suchý dříví a něco čerstvýho k jídlu z farmičky :)
    BUENAONDA
    BUENAONDA --- ---
    no nic lepší jezdit do konce života ve Francii a u nás, než se jet podívat třeba i na sever, protože tam jsou komaaaaaaariiiii a je to moc dalekooooooooo ... buuuuuuuuuu :DD
    BUENAONDA
    BUENAONDA --- ---
    WERT: 20 hodin, tři dny? :)) otec tam jezdí každý léto na sever Norska a nic takovýho si nepamatuju, že by povídal :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam