• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUNGPABrno Digital EyEs
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    CNV: mno.. kdyz se na te hlavni nechal zvecnit i muj spoluzak ze zakladky dnes pusobici v radach policie.... tak co chces.

    CNV
    CNV --- ---
    XMEDA: Koukám, že cedule "nelezte na exponát" nestačila, už museli dát zábrany.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    KAERO:
    Rikas to zcela presne - Nemci nemcinu, Frantici franinu... a Anglicani a zbytek sveta anglictinu. Jo a pak je tu jeste hrdy Rusko, tam to neznam. Cestina je ve svete tak marginalni jazyk, ze se prizpusobuje zvykum tech ostatnich a nevidim na tom nic spatnyho. I kdyz je krasna.

    Ale tady uz jsme asi OT.
    KAERO
    KAERO --- ---
    XMEDA: ja mam zase jinou zkusenost. nemci jsou vysazeni na nemcinu, frantici na francouzstinu, mozna je to jenom tim, ze oni maji pocit, ze se mas prizpusobit jim, a vetsina cechu ma pocit, ze se ma prizpusobit ostatnim.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    KAERO: tady pozor, nemci jsou vysazeni na nemcinu jakozto ultimatni ultranadrazenej svetovej jazyk.. ani ve firme nebyli schopni donutit nemecky pobocky za poslednich 30 let aspon vykresy popsat vzdy anglicky (honeywell), vubec se s tim neserou.. vykresy, rozpisy dilu, technicky udaje..

    A tem trem vezakum se mohlo s klidem rikat TT - TripleTower
    KAERO
    KAERO --- ---
    ROMANICAK: ok, at neplacam z vody - podival jsem se na nejvyssi budovy v Berline - dle tve teorie by se v Berline meli jo snazit, aby to bylo anglicky, aby tomu cizinci rozumeli:

    Park Inn Berlin, Treptowers, Steglitzer Kreisel, Upper West, Zoofenster, Atrium-Tower, Europa-Center, Bahntower, Kollhoff-Tower, Kudamm-Karree, Die Pyramide, BfA-Hochhaus, Berliner Dom, Internationales Handelzentrum, Wohnhochhaus Ideal, Postbank-Hochhaus, Wohnhochhaus, GSW-Hochhaus, Charité main hospital, Telefunken-Hochhaus, Königstadt-Carrée, Wohnhochhaus, Piano-Hochhaus, Gasometer Schöneberg, RBB Zentrale, Axel-Springer-Hochhaus, Ullsteinhaus, Rotes Rathaus, Siemensturm, Beisheim Center, Tour Total, Borsigturm

    seznam viz (paradoxne nemecka verze neni tak dlouha):
    List of tallest buildings in Berlin - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_tallest_buildings_in_Berlin
    nebral jsem vysilace a kostely.

    No celkem ten seznam zni nemecky. 32 polozek, z toho 7 neni ciste nemecky. me z toho vychazi (muj osobni nazor) ze cesi se za svuj jazyk "stydi", proste maly narod. v nemecku ci francii jsem takovy pocit nikdy nemel.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    KAERO: Dovolim si oponovat. Tenhle zpusob nazyvani mrakodrapu je vsude ve svete uplne normalni. Neni to "bejt svetovej za kazdou cenu", ono to ma svuj ucel, kdyz se pak snazis nalakat zahranicni firmy na pronajem - proste tomu vic rozumi. Sumavska se to jmenuje podle ulice, kterou vsichni v Brne znaji - je to pak prijemnejsi kdyz se nekdo zepta kde ze ten barak je. Asi tezko ti bude nekdo z Brnaku navigovat na "Bohemian Forest's Tower" , ale Sumavska hned kazdymu docvakne.

    Neni to hezky, neni to ani anglicky a ani cesky, ale vyznamove to funguje.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    RENDOLF: z rozhledny.. ale kdyz z toho udelas 800x600 obrazek, tak zadnej detail nezmizi a zabere to 150KB
    RENDOLF
    RENDOLF --- ---
    p?edpokl?d?m, ?e m?sto pozn?te...

    TOFI
    TOFI --- ---
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Meli by ho tam nechat.. jen bych ho otocil smerem do te ulice
    TOFI
    TOFI --- ---
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    TOFI
    TOFI --- ---
    XMEDA
    XMEDA --- ---




    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Zvonarkovej Lidl

    XMEDA
    XMEDA --- ---
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    KAERO
    KAERO --- ---
    XMEDA: Pěkné video.

    Ale přemýšlím proč tomu rovnou neříkají "Bohemian Forest's Tower", hezky celé anglicky. To napůl "Šumavská Tower" je divné.

    Samozřejmě nejlepší by bylo to mít celé česky, ale ti managóři s tím mají asi problém, tak máme AZ Tower a jiné Tower po celé republice, hlavně aby to bylo světové :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam