• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUNGPABrno Digital EyEs
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    VMO Tomkovo náměstí - 31.10.2022
    https://www.youtube.com/watch?v=3g1kUiSxyL0
    TOFI
    TOFI --- ---
    RADIQAL: Kamechy, spravne, domaci nejsem :-)
    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    TOFI: Pěkně kamechy. To ani nevypada jako pres plot, si domácí?
    TOFI
    TOFI --- ---
    TOFI
    TOFI --- ---
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    TOFI
    TOFI --- ---
    Tak a bagry uz vyjely, louka je pryc, dve 3patrove vily vyrostou, urcite s bazenkem
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    BOD1E
    BOD1E --- ---
    XMEDA: rusaci?
    BOD1E
    BOD1E --- ---
    XMEDA: Tebe je tady skoda. Doufam ze v komunalkach kandidujes na magistrat.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Medlanky
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    A samozrejme se na to mohlo myslet uz v teto fazi, kdy by to bylo naprosto dokonale bezbolestny a krasne zakomponovany do celyho prostoru.

    2005-2006


    Jenze to by Duchon (ODS), Svoboda (ODS) a ke konci asi i Onderka (CSSD) museli mit v palici neco jinyho nez absolutni seno.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MARASAN: Nutne nemusi, to je spis jednoduchy ekonomicky reseni. Elkovy sloupy po obvodu splni ucel stejne. A bavime se v silne teoretickym pripadu s nouzovym heliportem (viz niz) na tocce, ktera muze mit technologicky nejmensi pripustny polomer 20 metru a uz tak by to nase dlouhy saliny brousily jak svina. Takze otocky jako novej Technologickej park maji 25m+ polomer, Komarov taky tak.

    Budme tedy teoreticky velkorysi a udelejme tam 50m prumer vnitrni a 60m vnejsi. Kolejiste ma v dvoukolejnym provedeni sirku 10m. Pokud nedokaze pilot pristat na kruhu s prumerem 50m, tak nema v tom Eurocopteru co delat, protoze by nezvladl pristat ani na heliportu Nemocnice u sv Anny, kterej ma 26m prumer a samozrejme ani na heliportu na bohunickym urgentnim prijmu, kterej ma 25m kdyz zapocitas i ochrannej vyplet kolem.
    Pricemz pred tou budovou hematologie je k dispozici misto na minimalne 70m tocku a pri uziti i prostoru silnicnich bloku jako dela soucasna uvrat klidne na 90m tocku.

    Ale proc tak slozite - rovnou tam narvem 1:1 tocnu, ktera je u ustredniho hrbitova, protoze se to lehko prekopiruje. At se tam pekne toci a vystupuje. A ten heliport udelame kurva poradnej, zvednutej s postranicema... a uplne vklidu se vejde vedle:


    Vsechno je to proste vykopirovany ve stejnym meritku.

    Je tim debata ukoncena dostatecne fakticky? To, ze na tom miste s nastupistema porad zustava more prostoru pro autobusy a trolejaky snad jde pochopit taky.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    nema tocna saliny uprostred velkej sloup, ke kterymu je prichyceny veskery trolejovy vedeni smyčky? mezi ne by nevesel ani malej robinson.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    QWWERTY: Takze to napisu znova.. je to jeden ze ZALOZNICH heliportu. Slouzi pouze pro pripad nejake krajne silene situace, kdy je mimo heliport na strese akutniho prijmu i ten velkej heliport na popaleninovym centru. A salina kolem pouzivani nijak nebrani, ty Eurocoptery LZS naprosto bohate pristanou na plose, ktera je dana minimalnim polomerem tocny novych salin.

    A to je pouze za okolnosti, ze [BOD1E @ Brno Digital EyEs]

    Zatimco moje varianta je posun ke kruhaci. BOD1E: Atleticka hala, lanovka, hyperloop, koncetni sal, velodrom, univerzalni hala, nadrazi, dalsi nadrazi pro nakladni vlaky.. jo to vsechno bude.
    Ale nevidim problem v tom, aby se pripadne ta tocka saliny zakomponovala k designu atleticke haly.

    Kazdopadne delat salinu do uvrate je nestastny a vyzaduje to pouzivani oboustrannych salin. A ty zase maji kopec nevyhod, protoze je tam zdvojenej zabor prostoru kabinou, kterou vsude vlaci, je tam zabitej prostor dverma na obe strany, kde nejsou zadny sedacky apod. Clovek by cekal, ze se z Lisne uz poucili dost, ale oni ne..

    Pripadne ta salina mohla mit celou tocku pod kruhacem, beztak uz vykopali tunel pres celej kopec az k te konecne. A nebo obtocit to nakupni centrum a vratit se zpatky.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    XMEDA: heliport uprostred tramvajove tocny? srsly?
    jak velka by ta tocna byla, aby ten vrtulnik pristaval v bezpecne vzdalenosti od troleji?
    BOD1E
    BOD1E --- ---
    XMEDA: Tim bys ovsem jaksi narusil ten kruhac a ten lebedou zarostlej placek kde by ses chtel tocit je misto na stavbu atleticke haly (ktere se jiste doziju).
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    BOD1E: Bud sem nebo do brnoklubu jsem to daval i s obrazkem. Protahnout za kruhac a tam tocka. A pokud bys trval, ze to musi byt stoceny pred hematologii, tak ten zalozni heliport by klidne mohl zustat uvnitr te tocky + ty domecky s cetkama se tam objevily az nedavno.
    BOD1E
    BOD1E --- ---
    XMEDA: To misto je tam presne kde? Treba heliport ze by zrusili?
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Nepochopim proc tam neudelali normalni tocku.. mista je tam more.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam