• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

Jaké preferujete středy

18 hlasy od 18 respondentů

rozbalit záhlaví
      BLOWUP
      BLOWUP --- ---
      BLOWUP: hned vcera mi facebook jednu vystavu oznamil, tywole, oni nas fakt spehujou :-)
      SAMOUT
      SAMOUT --- ---
      BLOWUP: Protoze mobilni appka sonosu je tak na pest, ze jeste donedavna byl problem pustit s ni detem vecer audio pohadku... Paradoxne win appka pro pc je daleko funkcnejsi.
      BLOWUP
      BLOWUP --- ---
      SPIKE411: nice. Ja teda spis v mediich ctu o tom, ze skoro nikdo muziku takhle uz neposloucha, obchody s temahle vecma zanikaj atd. Nedavno psali jako o velky senzaci ze v Baselu otvira jeden obchod, ale v clanku se pak ukazalo ze to je nejakej starej dinosaurus kterej to provozuje vicemene jako hobby. Ale treba uz uplynulo dost casu na to aby to objevili nejaky retro hipsteri :-) Kazdopadne, kdyz nekdo ke me prijde na navstevu, tak vetsinou nikdo nechape proc mi doma stojej takovy kramy a ne treba sonos.
      SPIKE411
      SPIKE411 --- ---
      BLOWUP: Dokonce i u vás, v pokrokovém Švýcarsku.

FAS Zurich - HIGH END Society
      https://www.highendsociety.de/fas-zurich-2.html
      BLOWUP
      BLOWUP --- ---
      me fascinuje ze nekde jeste tyhle Hi End vystavy delaj, ja to pamatuju tusim z osmdesatek, uz jsem nic podobnyho par dekad nevidel.
      DELLAMORTE
      DELLAMORTE --- ---
      Jo ve studiich se clovek leccos dozvi! :o) Treba, ze gramofon by se vubec nemel zastavovat a mel by se tocit porad, protoze nejvic trpi pri roztaceni se! Nebo, ze Queen je hudba dobra tak akorat pri vareni apod.
      K te hudbe co hraje na vystavach; po navsteve prvni hifi vystavy mam alergii na The House of the rising sun, protoze to hrali doslova vsude! Pak jsem objevil pokojik, kde hrali normalni hudbu na Fischer und Fischer, borec to tam mel pripojeny klasickou dvojlinkou na zesilovaci myslim, ze Teac (nebo nejaka podobna znacka) a hralo to kurevsky dobre.
      Obcas mam chut si udelat poslechove CD s podobnyma kokotinama a doprostred vrazit nejaky harsh noise od mistra Kopela, aby jim to tam trochu procistilo trubky a horny. :o)
      MAJA
      MAJA --- ---
      Já už mám taky obcházení hifistudií za sebou a na pár sebevědomých týpků přesvědčených jen o své jediné pravdě jsem narazil ...naštěstí už mě GAS opustil a jsem vlastně spokojený s tím, co mám teď ...
      DAVE_PAGE
      DAVE_PAGE --- ---
      MATT: Ja bych se klidne vykoupal, oholil, navonel, zasypal,... a prisel. Ale po nekolika zkusenostech z navstev HIFI studii, kdy jsem narazil jen na arogantni kokoty, nemam o jakoukoliv interakci s touto "subkulturou" zajem :) #kecy
      MATT
      MATT --- ---
      MAJA: ti nezanedbani nemaji potrebu oblejzat male pokojicky s vydychanym vzduchem ;))
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      VOZKA: no bohuzel to byly prave kecy vesmes "mimo", takove bezvyznamne tlachani a vzajemne pochvalovani si, jak to ci ono super a nebo naopak nahovno, ktere akorat rusilo. Technickych dotazu jsem byl pritomen jen u Srolla.
      Samotne repro "vyjmute" ze sadrokartonu je videt v mem videu v case 14:41, je to ten kus obdelniku v pravem dolnim rohu, co je postaveny na zemi a opreny o stul. Tak to alespon rikal typek, co to obsluhoval.

LoftSonic - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení
      https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/zajimavosti/4918-loftsonic
      MAJA
      MAJA --- ---
      Trochu mě štvala kombinace super repro, zesilovač jak malá elektrárna a zdroj je vinyl ... chápu, že je to móda, mě se to taky líbí jako technická hračka ... ale jako zdroj signálu/hudby pro takový řetězec mi to přijde poddimenzované ... možná bych chápal top gramofony/přenosky a vybrané desky, ale gramce za odhadem vyšší desítky/nižší stovky tisíc ....
      MAJA
      MAJA --- ---
      HOWKING: no já bych právě čekal spíš nezanedbané, slušně oblečené (a bez batohu) padesátníky až šedesátníky ...
      HOWKING
      HOWKING --- ---
      MAJA: "zanedbaní cca 50/60-tníci" - tak to je, když jsou mladí, tak to slyší, ale nemůžou si to dovolit, když jsou staří, můžou si to dovolit, ale hovno slyší.
      MAJA
      MAJA --- ---
      Za mě výstava až překvapivě zalidněná (byl jsem v pátek po obědě). Trcohu mě vyděsil vzorek návštěvníků - odhadem 90% byly od pohledu divní, zanedbaní cca 50/60-tníci. Hodně málo lidí pod 40 let, pár žen spíš jako doprovod ...

Top byla asi expozice Dream Audio ... imho zvukem ale i cenou (někde jsem četl cca 1.5 milionu EUR sestava).
      U repro Sroll jsem čekal, že z toho každou chvíli začnou vystupovat zelení mužíčci :-) Zvuk těžko posoudit, místnost byla až nehorázně akusticky zanedbaná (za repro okno, zatáhl bych alespoň závěsy. ... po stranách nic).

Zaujaly zvukem German Physics - v Mareka Audio hrála i normální hudba, nejen bum-cink jazz. Konstrukce je poněkud exotická a asi bych jí doma v obýváku hůř rozdýchával bez zavřených očí ... a to nemluvím o WAF.

Když nepočítám spodní, druhé, patro a vršek, tak expozice v pidipokojíčcích mezi byly úplně naprd - plné lidí, málo vzduchu ... nic se tam nevešlo, pomalu ani ty repráky.

Hrající sádrokartony už jsem slyšel předtím a sice to není nic audiofilského, ale domácí kino s repro před/za/na stropě a subem někde za sedačkou si dovedu docela představit ... cenově netuším.
      SPIKE411
      SPIKE411 --- ---
      VOZKA: Jo takhle funguje Amina. Řada Mobius je deska z hliníkové voštiny a na tom přilepené 1-2 neodymové budiče. U Edge si teď nepamatuju, z čeho je ta deska. A u chystané řady Sapphire už myslím nepoužívají neodym, protože je špatně dostupný.
      Problém to má teda hlavně v basech, proto se to typicky instaluje aspoň s nějakým malým skrytým subwooferem.

https://aminasound.com/technical_assets/datasheets/Edge7i_Datasheet.pdf
      https://aminasound.com/technical_assets/datasheets/Mobius7i_Datasheet.pdf
      Technical Assets - Amina Sound
      https://www.aminasound.com/technical-assets/
      VOZKA
      VOZKA --- ---
      PLAYER: Pamatuješ si jak to repro v sádrokartonu fungovalo, jestli to tam někde bylo ukázané? Tipoval bych si podle vzhledu z videa že tam jsou excitery které vibrují tou deskou samotnou, a pokud ano, tak v tomhle případě vždycky výrobci taktně mlčí o tom, že tahle technologie má v kritickém středovém pásmu zhruba 10x horší harmonické zkreslení než průměrná levná hifi sestava, a to jen když se udělá nadprůměrně dobře.

Ad ten Šroll - tenhle koncept, konstantně směrující zvukovod s navazujícím středobasem, funguje výborně, ale (a posuzuju to z fotek a z videa protože je to víceméně univerzální pravidlo a do nějaké míry to posoudit fakt jde) hodně důležité je kromě vnitřní geometrie zvukovodu i zakončení - nejlepšího a "nejméně hornového" zvuku se docílí co největším zaoblením vyústění, co nejplynulejším přechodem ze zvukovodu na čelo. To tady zjevně není udělané dokonale (ty ostré hrany taky nepomáhají) a myslím si že je to o stupeň důležitější než použití bespoke měničů. Ale jak říkám, věřím že to hrálo skvěle i tak.

"Šukací jazz" se hraje z mojí zkušenosti ne proto že by si vystavovatelé mysleli že je tak populární, ale proto že reprákům hodně lichotí, je to zvukově nekomplikovaná hudba která zní dobře skoro na čemkoliv nad určitou úroveň kvality a moc neukáže nedostatky. Já jazz miluju, ale ne tenhle, oni tam fakt hrajou strašný píčoviny. Jinak když to jsou aspoň návštěvníci co pokládají nějaké otázky k produktům, tak to mi přijde ještě jako lepší případ, já pokaždý narážel na vystavující kteří se hlasitě bavili mezi sebou nebo třeba na manželku vystavujícího co se s někým baví o tom kde na Náplavce koupit nejlepší chleba tvl.
      SPIKE411
      SPIKE411 --- ---
      Ad repro v sádrokartonu, co tam bylo za značku? Vím o JBL Invisible, Sonance Invisible Series, Stealth Acoustics.

My tu prodáváme https://www.aminasound.com/, ale na AVS jsme nebyli (a nemyslím, že to tam dotáhl někdo z partnerů). :)

Celkem dobrý pro lidi, co trpí tou poruchou, že hlavně nic nesmí být vidět. Oblíbené mezi manželkami a interiérovými designery. 🙃

(A na schování TV, projektorů máme různé motorizované výtahy, držáky.)
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      VOZKA: obecně mě zaujaly projevem víc některé menší expozice, než ty ve velkých pokojích za několik milionů. Snad s výjimkou slovenského Dream audio, to nejen vypadalo dobře, ale i hrálo dobře. Příjemně překvapily repro v sádrokartonu, poměrně vyvážený příjemný zvuk, byť žádný hiend.
      Pokojů bylo obsazeno hodně, za 5 hodin jsem to nestihl všechno projít tak, jak bych si představoval. Fajn byl výklad u repro Sroll, zřejmě majitel (?) vypadal, že tomu dost rozumí a i když se mi design spíš nelíbí a akustika místnosti nevyřešená, tak bych to zařadil mezi to nejlepší z výstavy.
      Na výstavě mě vadily, či spíš přímo sraly dvě věci. Jednak všudypřítomný posraný jazz, o kterém si zřejmě mnozí vystavovatelé myslí, že to všichni audiofilové poslouchají a druhak ukecaný lidi se svými "chytrými" dotazy a připomínkami. Jako fakt chceš sedět v malém pokoji a za zády poslouchat diskusi o tom, co si tazatel může dohledat během pár vteřin na internetu. Snad jediný Sroll byl natolik inteligentní, že když odpovídal na dotazy, tak reprodukci jednoduše zastavil a po Q&A zase pustil a už do toho nevstupoval. Vrcholem všeho pak byla místnost s horny a kabely ve dřevě za nepochybně astronomické částky, kde vystavovatel vytvořil rovnou cosi jako bar s občerstvením, takže se tam akumulovali užvanění návštěvníci a strašně moc si museli na místě sdělovat dojmy z výstavy a protože jich tam nebylo málo, tak museli mluvit nahlas, aby se dobře slyšeli, zatímco horny měly volume na nižší úrovni, než nejmenší regálovky v hotelu Diplomat^^
      Nicméně jsem rád, že jsem tam byl, odnesl jsem si 4 bazarová CD, vydaná v osmdesátých letech, kdy se ještě nekurvil při masteringu zvuk a pozdravil se s Danem Vávrou :)
      NOKOS
      NOKOS --- ---
      VOZKA: jeho zajimali jen kabely....
      VOZKA
      VOZKA --- ---
      PLAYER: Hezký že se zas objevily nějaký míň tradiční konstrukce. Nějaký dojmy? Například z těch nových Sound Garden od Šrolla - určitě budou hrát dobře, ale jednak mi z jeho popisu přijde že při návrhu tak trochu neviděl les pro stromy a jednak mi jednoduše přijdou škaredé. Nebo z MBL, s těmi jsem zatím taky neměl tu čest (a naopak očekávám že budou super, ale možná ne v takhle malé místnosti).
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam