• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: No ne, rozumíš, to by prostě nemělo zaznívat, že někde je kevlar a kdeco, když to tam neni, i když by sis strašně přál, aby se ti líbily jen věci, který kevlar mají.

    Hele: http://www.jblsynthesis.com/...D67000/JBL%20Everest%20DD67000%20and%20DD65000%20Owner's%20Manual.pdf, rozborka basáků, strany 17 a 18:

    Jeden basák:
    Layered Paper-Pulp matrix cone (1501aL-1)
    aquaplas Damping material (1501aL-1)
    Layered Paper-Pulp matrix cone with aquaplas Damping


    Druhej basák:
    Pure Pulp sandwich cone with foam injection core (1501aL-2)
    3-Layer Pure Pulp sandwich cone with foam injection core


    Není tam kevlar. Žádnej kevlar tam neni :) V JBL Everestu není kevlar. Líbí se ti zvuk papírovejch membrán. Není tam nanovlákno, kevlar, kapton, karbon, beryl, keramika, diamant, nic. Je tam papír (celulóza :)), lak/potah a pěna (něco jako aerogel, tj. něco jako polystyren). Seš s tím v okeju? :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Je to pevnej, rychlej papír- kua pevnej & rychlej ;)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Počkej, bez prdele. Takže i když JBL nic nikde o žádným kevlaru nepíše, tak ty si trváš na tom, že v tom kevlar je, jo? Jako vážně?
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    MACHALIK: Tohle kdybych postavil do bytu, tak si to chodím poslouchat na ulici, protože bych se tam neotočil :) Třeba to dobře vyjde a budem se stěhovat do většího, pak třeba v rámci rekonstrukce...kdo ví? :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Rozřízní příležitostně v nějakým studiu reprák u everestů. Esi nebude na řezu mebrány viditelná černá matrice uznám, žes měl pravdu. Gudluk :o)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DELLAMORTE: Mam jeste Mk IV v dubu (drazsi), ale zatim jsem je nevyfotil. A v neposledni rade cerny (klavir), na jedne zadni hrane bohuzel poraneny JBL 250 Ti Classic Edition, ktery by kvuli tomu mohly bejt i levny, kdyby mel nekdo zajem. Menice a zbytek ozvucnic jsou v perfektnim stavu.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ajajaj, co vyhodili Timbersa, tak to s nema jde z kopce, ted uz potahujou jen nakym AquaPlasem... mozna proto tam je ten tajnej kevlar, o kterym nikdo nevi :)
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    MACHALIK: Nádhera!
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Buď úplně v klidu. Tady někerý kucí z nyxu už si tisknou nautily na 3d tiskárnách a prej jim to šlape dobře. Next step by mohly bej papírový logany s igelitovou membránou jako vystřihovací příloha do abc. cajk imo :o)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Mmch. Konkrétně JBL má/ mělo patentovanej povlak wůfrů tzv. Lansaplas, což dle některejch zdrojů byla vyvinutá technologie pro zátěry bojovejch ponorek. Proto jim ty papírový plácačky asitak dupou :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Tyhle je maj specialne pro tebe z 3D matrixu true-celulozovych nanovlaken skladanych v unikatnim randomizovanym patternu, ne nepodobnym mikrostrukture tramciny ptacich kosti, kterej, spolu se vzduchovyma nanokapsulema uveznenyma mezi vlakny, zajistuje spickovou pevnost a tuhost pri minimalni hmotnosti a tim dokonalou pulsni odezvu a snadnou zatez pro zesilovac. Nad to je jeste multinasobne nanesen nanopotah specialne pro audioaplikace vyvinutou latkou LiquiStop - neni divu, ze maji tak vzletne basy.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Beru, ale jen v případě, že maj membrány ze 100% kartónu! :o)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEIKSAC: Ja vim :) To jen Beddy je pomylenej a cte tam kevlar, i kdyz vyrobce jasne deklaruje papir. Tak silna ta touha je.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    INSOMNIA: OK. Snažím se ti jen ušetřit prachy:)

    1. min. 30cm/ můžeš to ucpat
    2. Libovolně KK 4PR- 8VS
    3. s ohledem na preferovanej zdroj signálu bude ta Yama imo ok
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    MACHALIK: veškerý výrobci solidních pa repráků jedou v papíru, výhody jsou jasný - dostatečná tuhost při nízký hmotnosti a přijatelnejch nákladech. plus to nezvoní, jako třeba kevlar nebo hořčík a zjednodušuje to konstrukci výhybek. samozřejmě je to impregnovaný, aby to vydrželo třeba rozlitej drink
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    TEDDYBEDDY: dejme tomu, ze na Heca jsem uz zapomnel ;) ale uverit, ze tyhle jednorazovy reseni budou +/- stejny jako zes a bedny za 30k se mi nezda :) Navic treba ty Q Acoustics 2050i jsou hodne chvaleny v recenzich a s Yamahou A-S501 bych byl tak nejak na rozpoctu.

    Zeptam se jeste jednou, jestli mi poradis.
    1/ Jak moc blizko muzu ke zdi se zadnim bassreflexem? ...pripadne se spodnim bassreflexem, jako maji treba sloupy Wharfedale Diamond 155? A co si myslis o ucpani zadniho bassrelfexu pro moznost posunu bliz ke zdi?
    2/ Muzes mi doporucit konkretni audio kabel?
    3/ Neexistuje teda kvalitnejsi zes nez Yamaha A-S501, ktery by mel opticky vstup?

    dekuju za pomoc a vytrvalost :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    INSOMNIA: Seš praktickej člověk koukám. Hele jen pro představu. Když ty doporučený kupy ať už Dyna nebo MF +ATC benchmarkujeme třeba 10 bodů na pomyslný kvalitativní stupnici výslednýho zvuku 1-10, tak ta Yama + Heco bude někde na 4-5. V podstatě za stejný prachy.

    A co to pořešit jednorázvě. Hrát to bude -/- stejně blbě ale vyjde tě to levnějc a pani bude dizajnově taky ukojena :)
    | Pioneer
    http://www.pioneer-audiovisual.eu/eu/p_productlists/100
    Onkyo | Products - Personal Audio Systems
    http://www.uk.onkyo.com/en/personal-audio-systems-318.html
    HiFi Systems - Yamaha - Other European Countries
    http://europe.yamaha.com/en/products/audio-visual/hifi-systems/


    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    MACHALIK: Já je porovnával s HD800, T1 od Beyerů, Hifiman 400i, Audeze v cenové hladině do 30 a ty 700 mě přišly, že mají nejreálnější zvuk, nikam hnanej. A čím víc je poslouchám tak jsem víc spokojený, původně jsem chtěl repráky, ale pak jsem si říkal, že teď s dětma ty sluchátka využiju víc.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DELLAMORTE: Sluchátka? Na HD700 jsem slyšel jen nadávky, popravdě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam