AMAROK: OK, víceměničové BA systémy představují komplexnější zátěž, to je pravda. Pokud by tam ale vinou kabelu probíhala nějaká interakce zesilovač - kabel - měniče, která by byla zvukově tak jasná jak ji popisuješ, musí to jít změřit. Víš o nějakém takovém úspěšném nebo neúspěšném pokusu?
Já jsem si jedny BA sluchátka stavěl a věci potřebné k měření mám, ale jednak byla sluchátka jednoměničová a jednak na nějaké výměny kabelů a výrobu měřícího nástavce příští půlrok nebudu mít čas, i když to časem udělat chci. Jsem k tomu ale hodně skeptický, protože změřený důkaz ani rozumné vysvětlení jsem nikdy neviděl. Zato mám zkušenosti s tím, jak hodně zejména u sluchátek s BA měniči ovlivňuje zvuk, když je zasuneš do zvukovodu o milimetr více nebo méně, a jak blbě se kvůli tomu dělají srovnání když na sluchátku změníš jednu proměnnou (třeba materiál špuntů, který zvuk taky ovlivňuje dost).
A to nemluvím o tom, že většina sluchátkokabelistů tvrdí že jsou radikální rozdíly ve zvuku i u překáblování třeba Koss Porta Pro. To už fakt moc smysl nedává.