• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSMartial arts & wuxia filmy a seriály - (nejen) Hong Kong, Taiwan, Korea...
    HATOR
    HATOR --- ---
    MUTHA: No oni jsou oba kluci Hungovic takoví dost nanicovatí, ve Wing Chun se mi Sammy docela líbil, ale pak jsem ho viděla v Shaolin Warriors a on je pořád stejnější. Ale třeba ho ještě táta vycepuje.

Nicméně docela se mi líbí Jackieho kluk - na to, že prej nemá rád kung fu, je hodně dobrej :D
    HATOR
    HATOR --- ---
    MUTHA: Jakej je tam mladej Hung? Párkrát jsem ho viděla a je teda o něco lepší, než brácha, ale vždycky se tváří tak strašně "cool" smutně :)
    HATOR
    HATOR --- ---
    MUTHA: Konkrétně tohle ne, ale pár jiných od stejného režiséra - a všechny jsou, no prostě zběsilé :D Je tam obvykle ale dost odkazů na čínský filmový průmysl, takže mi půlka vtipů unikne.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Lau Kar.... Kuen! ,)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    LOL... Já si tu novou knížku od Meyerse snad seženu...

"... I am not, as the Internet Movie Data Base does, going to refer to him as Chia-Liang Liu ... not when I know him as Liu Chia-liang. That is also the Cantonese version of his name. His name to Mandarin speakers is Lau Kar-leung, but I know him best by his Cantonese name, so that's the on I'm using."

(Jeho nakažlivý entusiasmus je mi velmi sympatický, ale za ty roky si když už nic jinýho aspoň na vychytávání těchhle hovadin mohl najmout lidi...)
    HATOR
    HATOR --- ---
    MAEDHROS: Já toho s Gu Longem zas tak moc nakoukanýho nemám - aspoň teda vím, do čeho se pustit.

Koho teda můžu - a v záporácích si s Ku Fengem (téměř) nezadá, je Lo Lieh. Jen ten Bílej lotos (taky s Guem, že jo) se mi hrubě nelíbil. Ale jinak - naprosto skvělej. A když ho občas nechají zahrát klaďase, aby ukázal, že to umí, je to prostě paráda. Protectors je můj hodně oblíbenej z tohohle ranku. Četla jsem o něm (teda Loovi), že to byl dokonalý gentleman vybraných způsobů, a pak člověk koukne na Černou magii, a říká si, že ten chlap má fakt něco do sebe :D
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Mně kulisy zas nevadí vůbec...:-)

Heroic Ones v mým žebříčku stojí velmi, velmi vysoko. Je to něčím jiný, než ostatní Changova epika z tý doby. Takový špinavě neveselý je to. A Ku Feng tomu kraluje naprosto s přehledem... (Nikdo neumí tak pěkně zařvat "naaaa jiu laaaaaaai!") Přičemž herecky dost silný mi tam přijdou i všichni ostatní, Chan Sing a Nam Gung Fan především.

Roztěkanost do jistý míry i beru, ale Chu Yuan to občas fakt brutálně nezvládal. A nejvíc mě to mrzí u jeho gulongovek. Pro Gu Longa jsou strašně důležitý ty kapsy klidu a ticha, kdy jedinej, zato pořádnej šrumec se odehrává v hlavách a srdcích postav. V chuyuanovkách na ně zřídka zbejvá dostatek času a prostoru.
    V Soul of the Sword jsem tyhle momenty zaznamenávala a pociťovala velmi silně.
    A i proto se dokonale ztotožňuju s komentem (ne mým), že Hua Shan "out-choryuened Chor Yuen".
    :-)
    HATOR
    HATOR --- ---
    MAEDHROS: Have Sword, Will Travel mám taky hodně vysoko - a že tam Ti není za úplnýho klaďáka. A Tiger Killer je samozřejmost. Ještě jsem neviděla teda jeho ztvárnění Huo Yuan Jia - nicméně kritika se shoduje, že je v tom Ku výbornej - a máš recht, kde není :)))
    Heroic Ones jsem zatím nedokoukala, nějak mě to nechytilo.
    Intimate Confession myslíš tohle - http://www.imdb.com/title/tt0068744/?
    To mě zrovna nějak nevzalo, ten přerod Lily mi přišel ne moc uvěřitelnej / moc rychlej.
    Jinak já tu roztěkanost jaksi beru u filmů v tomhle období za více méně samozřejmou, občas se mi neuzavřou všechny dějový linky k mý plný spokojenosti nejen u Chu Yuana, tak to omlouvám svou ne zcela dokonalou znalostí souvislostí, že mi asi něco uniklo.

Co mě teda ale dere neskutečně, jsou kulisy - já vím, že to mohli natáčet na jednom mrňavým ostrově a exteriéry jsou lepší než interiéry, ale když je ten kopec jednou šaolinskej klášter, podruhý Wu-Dang, potřetí tam vyvraždí zbytek hrdinů z Lang Šan Po, tak už mi to začíná lízt trochu na nervy - a občas mi chvíli trvá se zorientovat, na jakej film to vlastně koukám :D Nejradši mám exteriéry z toho lomu, jak tam vždycky někdo hrdinně umírá nebo aspoň trpí (je i v Avenging Eagle, jak se potkává Ti s Fu Šengem).
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    The Avenging Eagle je dokonalost sama. Popravdě, zatím myslím snad ani nevím o nikom, komu by se nelíbil...
    Nicméně Ku Fenga mám asi nejradši v Heroic Ones. A v Tiger Killerovi. A v Have Sword, Will Travel. A pak právě i v Soul of the Sword. A vůbec všude a ve všem.
    ...
    Ovšem Heroic Ones přeci jen o fous vedou před vším ostatním.

Ad Chu Yuan - jediná věc, která mě na většině jeho filmů poněkud dráždí, je ta šílená roztěkanost. Kdyby tak všechny jeho věci držely tak pěkně pokupě jako Intimate Confessions, joj, to by byla věc. A SotS mi zrovna Intimate Confessions v lecčems dost připomíná.
    HATOR
    HATOR --- ---
    Jinak podle mě dvojka Ti Lung - Ku Feng (plus je tam výjimečně snesitelnej i Fu Sheng) je absolutně nejlepší v The Avenging Eagle. Ten film je vůbec depresivně výbornej.
    HATOR
    HATOR --- ---
    MAEDHROS: Tak to si dovolím nesouhlasit - teda s tím, že tohle Yuan Chu natočit chtěl. U mě rozhodně vede Jade Tiger plus legrácky typu Clans of Intrigue a hódně nahoře mám i Magic Blade. Jasně, tam všude je Ti za klaďáka, takže se to blbě srovnává, uznávám :)
    Soul of the Sword rozhodně stojí za vidění - a máš pravdu, Ku Feng snad ani neumí bejt špatněj - ale asi nejvíc jsem ho zatím ocenila v Tiger Killer, to jsem se musela podívat třikrát, jestli je to on, malýho bráchu zahrál neuvěřitelně.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Jinak - předevčírem jsem si chtěla pustit pár bojůvek z The Cheeky Chap - a skončila jsem u reprízy komplet celýho filmu.
    The Cheeky Chap (1980)
    http://www.hkmdb.com/db/movies/view.mhtml?id=6097&display_set=eng
    Asi jsem divná, ale mně ten film přijde fakt dobrej (podotýkám, že rozlišovat mezi "Wei Pai je k sežrání" a "ten film je asi fakt dobrej" jsem se už víceméně naučila...;-)).
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Mně právě ta divně klaustrofobní a odtažitá atmosféra sedla k tomu příběhu jak prdel na hrnec. Hua Shan IMHO natočil film, jakej Chu Yuan vždycky natočit chtěl, ale nedal to...:-)
    A Ti Lung tu absolutní oddanost meči IMHO sehrál znamenitě.
    Úplně nejlepší byl teda Ku Feng, ale to on je vždycky.
    :-)
    HATOR
    HATOR --- ---
    MAEDHROS: Já ti nevím, byla jsem z toho dost rozpačitá. Rozhodně je to film, který utkví v hlavě a hodně, ale přišel mi takový hrozně studený a odtažitý. A Ti tam byl takový jaksi neosobní na to, co měl hrát.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Soul of the Sword mi přijde naprosto geniální.
    HATOR
    HATOR --- ---
    MAEDHROS: Já ti nevím, tohle jsem neviděla, ale jeho Portrait in Crystal jsem nedokoukala, Bloody Parrot jsem nepochopila a Soul of the Sword mi přišel tak nějak nedotaženej (tam ovšem body navrch za mého favorita :))
    Ale dám na tebe a zkusím. Danny Lee je docela fajn.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Zhlédnuto včera:
    http://www.hkcinemagic.com/en/movie.asp?id=1693

Naprosto parádní film. Solidní, poctivá nálož. Akce fajn, story fajn a Lau Wing je prostě frajer. A Hua Shan mě jako režisér začíná fakt zajímat.
    HATOR
    HATOR --- ---
    MAEDHROS: Ty jo, kameramani by u takovejchhle záležitostí měli taky dostávat kaskadérský ceny :))

Madam White Snake aka Sorcerer and the White Snake

YouTube - The Sorcerer and the White Snake VFX By NEXT Visual Studio, 白蛇传说 CG, 白蛇傳說 CG, Jet Li
    http://www.youtube.com/watch?v=LMolHloidRU
    HATOR
    HATOR --- ---
    NYA: Mně to přišlo takový poněkud nedopečený, nádherně se to rozmáchlo a pak - jsem měla dojem - že tvůrci jaksi nevědí, jak to vhodně ukončit. Za zkouknutí to určitě stojí, o tom žádná, ale mohlo to opravdu být lepší.
    No, jsem zvědavá na druhý díl :)
    NYA
    NYA --- ---
    tak painted skin - to mi nedá, nenapsat malý report.. kdo to ještě neviděl tak nečtěte, ať něco předem neprozradím

žádné kung fu, film v holywoodském stylu, v honosných orientálních kostýmech..

ale hlavně - genderová linka, kdy mužské charaktery jsou hezoun-děvkař, charismatický opilec a hulvát, gentlemana připomíná asi jenom záporácký démon, jenomže ten je nejspíš leda zmanipulovaný

a co bilo do očí - akcentovaný samaritásko trpitelský komplex ženských charakterů, dokonce i u slečny lovkyně démonů, která si v nejvypjatějších scénách řeže aspoň do rukou. (a koneckonců i u slečny démonky, aby nezůstala v sebeobětování pozadu)

jinak pěknej film, hezky se na to koukalo, a spadl mi kámen ze srdce že ani donnie neumřel a předpokládám, že nakonec obživl i ten taoistický mnich, který v tom žádnou roli nehrál
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam