• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALLENANGELBLOGY - blogeri, mista, blogovaci systemy, kamararadi, programy, rss...
    MARKOVKA
    MARKOVKA --- ---
    MAP: instalace je primitivni. nemusis mit ani vlastni databazi. staci treba na webzdarma.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MAP: na vlastni domene muzes valit i s bloguje.cz.. coz je podle me pro laiky docela rozumne nekomplikovany system, ktery lze imho srovnavat i se slavnejsi zahranicni konkurenci :)
    MAP
    MAP --- ---
    EZECHIELL: Hmmm, do tohohle jsem ještě nedělal, možná to prubnu.
    EZECHIELL
    EZECHIELL --- ---
    MAP: aha tak sry. instalace = 5 minut.
    MAP
    MAP --- ---
    Je wordpress.com (pro lenochy jako já)
    a wordpress.org (který se musí instalovat, na což bohužel nemám čas).
    TWARR
    TWARR --- ---
    EZECHIELL: jo, samotnej system je zdarma ano, staci nekde jenom hosting, domena, teoreticky to vyjde levneji s vetsi moznosti customizace, nebot primo na wordpressu jde provozovat blog taky, ale s jistym omezenim v podobe nemoznosti upravy css k obrazu svemu. na druhou stranu take umoznuji zdarma domenu druheho radu fcnost je lepsi nez blogger > http://dwori.wordpress.com/
    EZECHIELL
    EZECHIELL --- ---
    MAP: wordpress je zadara ne? stahnes, nahrajes a spustis jedno php kde odklikas par hlasek. Fakt zvladnes...
    MAP
    MAP --- ---
    TWARR: Za fungování na vlastní doméně chtějí 10 dolarů ročně. Wordpress se mi hodně líbí, ale nainstalovat ho neumím a služba na .com by jinak šla.
    TWARR
    TWARR --- ---
    MAP: wordpress.com?
    MAP
    MAP --- ---
    Neznáte, prosím, nějakou blogovou služby, která by běžela na vlastní doméně? To, pokud vím, umí blogger od googlu, ale u něj se mi zdá, že jde zveřejnit na hlavní stránce pouze celý text příspěvku a ne jen jeho anotace.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    blog už normálně funguje, takže se omlouvám za planej poplach (a za to že jsem ve svém dotazu zapomněl na kouzelné slovíčko)
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    netušíte někdo proč už několik dnů nefunguje blog dfens-cz.com ?Dumám jestli ho nezatáhly policajti, blog byl tak trochu ve válce se státem, sice imo nic co by se dalo kriminalizovat ale u nás jeden vlastně nikdy neví...
    LADIZ
    LADIZ --- ---
    MARKOVKA: To sem delal na prkynku (sou tam videt jeste drobky od housky). Pismenka sou vystrihany z novin a ten "orech" je uschly zrnicko cocky :o))
    MARKOVKA
    MARKOVKA --- ---
    LADIZ: rychle se mi nacetl, coz je fajn. barvy nevim. libi se mi napad s Ladiz.net sestaveny ze sirek, orechu a pismenek :))
    LADIZ
    LADIZ --- ---
    co rikate na muj blog? www.ladiz.net :o)
    MIRUNA123
    MIRUNA123 --- ---
    ESPOO:
    jeste k 800x600
    Existuje dostatek metod jak delat plouvouci design nebo takovy, ktery bude rozdilny v ruznych velikostech viewportu napriklad web rammstein.com
    z cehoz plyne, ze se stranky neoptimalizuji pro rozliseni, ale kvuli viewportu uzivatele ;-)
    MIRUNA123
    MIRUNA123 --- ---
    CLOVICEK:
    :-) mno reakce me neprekvapuje, kazdopadne mi tak trosku pripada, ze jsi jeste zadny web pro lidi nedelal, tak jen osvetlim, ze jakakoliv uspesnost cehokoliv je zavisla na maximalni spokojenosti, v tomto pripade, navstevniku

ESPOO:
    he he, no tvuj nazor je velmi zajimavy, lec nespravny, konkretne tve dedukce Jenom si dovolim trosku rypnout, videl jsi nekdy jake jsou kontrasni barvy (dyztak to lze vygooglovat) a na tvorbu grafickeho navrhu obcas pouzil nejaky nastroj, ktery napriklad zobrazuje web v barvach jak je vidi uzivatele s vadou zraku? Me pripada ze ne, a proto takova detinska reakce
    Kazdopadne kdyz se kouknu na petruv blog, tak ho nedela pro sebe, ale pro lidi (urcitou cilovou skupinu), myslim, ze bys na ten web mohl kouknou a urcite bys to minimalne poznal z toho, ze tam ma diskusni forum ;)
    Jinak co se tyce barev a kontrastu, existuji doporuceni, pro me za me tomu muzes rikat klidne standard

ULRIK:
    ano priste budu poplacavat po ramenou a nebudu drazdit divou zver :-D
    PETRSIMI
    PETRSIMI --- ---
    No když to tak vidim , díky za reakce

kontrast měnit nebudu ale asi zvětšim písmo :)
    s tim kontrastem , je to fakt strašný protože mam na testování 4 monitory a na každym to vidim trochu jinak , musím ale říct že se mi to na všech zdá čitelný dost, jen nad tím fontem jsem už dýl přemýšlel.
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    Správně. Miruno, musíš držet hubu, maximálně chválit, protože mít nějaké připomínky se nesmí! Prostože tak to mají mažlíčci rádi!:)

ESPOO: Proboha ano, je to jeho blog, ale proč to sem postuje? Třeba i proto, aby se různí lidé vyjádřili k tomu jak to vidí. Miruna to vyjádřil/a velmi korektní formou a naprosto nechápu tyhle záchvaty "může si to dělat jak chce!".
    Myslím, že i Petrsimi bude/ je rád za nějakou reflexi a byť se dle ní zařídit nemusí, alespoň si vyslechne vícero názorů.
    Nebo si založ klub "pochvalte mi můj blogísek!"
    ESPOO
    ESPOO --- ---
    MIRUNA123: podle toho co pises jsem ziskala dojem, ze nejlepe by bylo, kdyby vsichni meli blogy a weby cernym fontem na bilem pozadi, velikost 12 nebo radsi 14, a jeste delane pro rozliseni 800x600.
    taky bych osobne na tomhle konkretnim blogu uvitala font jeste o par stupnu tmavsi, ale jak ma proboha brat v uvahu kontrast, osvetleni a podobne veci prave proto, ze kazdy to ma jinak? nebo snad existuje nejaky standard?
    je to jeho blog, tak to logicky dela tak, aby to vyhovovalo jemu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam