• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALLENANGELBLOGY - blogeri, mista, blogovaci systemy, kamararadi, programy, rss...
    OFFINKAA
    OFFINKAA --- ---
    TIGRE: mam uplne stejny image :-), sááákra :-))), ted si me nahlodal ke zmene :-)
    http://offinkaa.blogspot.com/
    proste holcici blogísek :-)))
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    sice je to blog ktery jede zrcadlove s nyxem - ale preci jen kdyby nekoho zajimalo, zapisky a postrehy zatim z Brazilie - http://tygr1981.blogspot.com/
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    ZLATUSKA88: tak už je to okey, takže nic .)
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    Ahojda, mám takový problém. Tak nějak jsem se rozhodla vyzkoušet Wordpress (po té co mě joomla! zklamala) ale nějak mi nefunguje nastavení v souboru wp-config.php... Děláte tu s tím někdo? Tím myslím, jestli byste mi byl někdo ochoten pomoct/poradit...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    vazeni, dobre rano
    mam drobny dotazek

mam 'blog' (neni muj osobni, je jedne vesnice), ktery jede na wordpressu
    potrebovala bych tam dodelat tri veci, ktere v tom WP standardne nejsou a nevim, co s nima
    taky jsem pravnik, v php a podobne se nevyznam :(

1. forum - vsimla jsem si, ze treba na http://www.cuketka.cz/forum/, ktery jede na WP, forum je, ale zrejme je to jina platforma, ktera je s tim WP spojena - nemohl by mi prosim nekdo vysvetlit, co to je a jak to tam mam dostat?
    2. bazar - velice rada bych tam dostala nejakou jednodussi databazku, do ktere budou moci sami navstevnici (treba i jen zalogovani) vkladat svoji poptavku/nabidku veci, sluzeb atd... rada bych, aby to byla treba tabulka, kde bude uvedeno kdo nabizi (kontakt - jmeno, tel, email, web), druh nabidky, co nabizi, kde nabizi, detail nabidky, cena - s moznosti setrideni podle nekterych pozadavku (druh nabidky - treba remeslne prace, textil; mista nabidky) - necekam, ze tam toho bude moc, ze by se to muselo, aspon ze zacatku, nejak vic clenit.. v pripade, ze se nic nenajde, predpokladam, ze by se to dalo aspon castecne osetrit tim forem, ale neni to to, co potrebuju - je to klicova cast toho webu a potrebuji, aby to bylo prehledne a hezky prohledatelne
    3. obrazky - galerku tam extra mit nemusim, fotky jsem vlozila normalne do prispevku.. ale rada bych, aby kdyz se na obrazek klikne, aby se neotevrel v novem tabu/okne, ale aby se otevrel v nejakem asi java okynku, kdy samotna stranka se zatemni a sviti pred ni jen ten obrazek (jestli chapete, co tim myslim)

kdybyste kdokoliv vedel, jak vyresit vyse uvedene veci, budu velice vdecna za pomoc
    HAWRAN
    HAWRAN --- ---
    SATAI: jo, jedu... asi 3 zatim :)
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    Další špatnost, ke které můžete zneužít svůj blog :)

http://lancelot-city.myminicity.com/
    HOWG
    HOWG --- ---
    VASUCEK: Bezva, prosim nevahej navstivit moji nove zalozenou diskusi!:)
    VASUCEK
    VASUCEK --- ---
    Je to hotovo. Díky za pomoc. Mé budoucí Australské dobrodružství zde >http://www.vasucek.blogspot.com/, nějaká výtka? :)
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    LOGOUT: Tak to pak jo, jsem si sice všiml, že máš XML pěkně i s kódováním, ale nějak do hloubky jsem to nezkoumal.
    LOGOUT
    LOGOUT --- ---
    M1C4A1: jsem si skoro jist, ze to je bloggerem. moje rss je v ISO LATIN 2, bloguje.cz ho tak generuje a skutecne uvnitr je ISO LATIN 2; na webu mne ma treba ci5.speccy.cz a jede mu to;

naopak mne treba stve, ze blogger.com ma v RSS feedu nejake podivnosti, takze nektere php skripty parsujici RSS ho nevezmou korektne...
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    LOGOUT: Já bych kritiku měl, týká se kódování RSS feedu. Mrkni na můj blog, kde mám dole vpravo odkaz na tvůj blog, kódování vypadá celkem zpraseně. Ale je to spíš jen detail. :-) A třeba je to chyba bloggeru, nevím.
    LOGOUT
    LOGOUT --- ---
    SATAI: nejaka dalsi kritika?
    LOGOUT
    LOGOUT --- ---
    SATAI: vidis, ja to cetl nekolikrat, dalsich 230 lidi taky a nikdo si nevsiml, dik :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    LOGOUT: Ma kritika bude spocivat v tom, ze hned veta "Co byste dělali vy, kdybyste byli 24 hodin jen lehce ošoupaného PowerBooku G4 12"? " nedava smysl ;)
    LOGOUT
    LOGOUT --- ---
    HOWG: neni to google blogger. google blogger tohle pokud vim vubec neumoznuje...
    HOWG
    HOWG --- ---
    LOGOUT: No ja te nebudu podrobovat kritice a zeptam se, jak jsi tam dostal ten odkaz na cely clanek, prosim, viz [ HOWG @ CSS - Cascading Style Sheets ]
    LOGOUT
    LOGOUT --- ---
    ze bych nechal podrobit svuj blog objektivni kritice?

http://blog.i-logout.cz

doufam ze to unesu. hlavni tema pocitace, sem tam geocaching, zivot a tak - znate to...
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    Občas to jsou fakt zajímavý věci. Třeba tenhle člověk dělá zajímavý fotky

http://chris.quietlife.net/2008/01/01/project365-9/
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    SATAI: Jj, tak nějak by to mělo být. Zatím se mi nepodařilo najít oficiální stránky, ale hezky to mají napsaný peroutkovi.blogspot.com:

O Projektu 365
    Lidé často popisují, jak jim "celý život proběhl před očima", když prožijí nějakou traumatickou událost. Když začal Taylor McKnight pořizovat snímek každého dne, v lednu 2004, netušil, že projekt nebude pouze upomínkou na celý rok, ale že mu také pomůže ujasnit si, co je v jeho životě důležité.
    Ať už to byly jeho vztahy, kariéra, jeho smysl pro módu, zaznamenávání každého dne ve fotografii vytvořilo bohatou obrazovou historii jeho života..a navíc se stal lepším fotografem!
    Teď, když je uprostřed druhého kola, požádali jsme Taylora, aby nám o tom něco napsal. přečtěte si jak a proč začít tvořit vlastní fotografickou historii..
    PROČ SE DO TOHO PUSTIT?
    Dennodenní pořizování fotografie je velký závazek s velkým přínosem. Tady je pár důvodů proč se do toho pustit:
    - představte si mít možnost nahlédnout zpět do kteréhokoliv dne roku a připomenout si co jste dělali, koho jste potkali, co jste se naučili... (často zjistíme, že jen těžko vzpomínáme co jsme dělali včera nebo minulou noc, co teprve celý loňský rok!) - vaše roční fotoalbum bude famózním dokumentací vašich cest a úspěchů, vašich účesů i přátelství. Čas běží překvapivě rychle.
    - každodenní fotografování z vás udělá lepšího fotografa.
    Dennodenní používání vašeho foťáku vás naučí poznat jeho umění i limity. Zlepšíte se v kompozici záběrů, začnete se zajímat o světlo a budete mnohem kreativnější, když budete nuceni přijít s něčím novým každý jednotlivý den.
    PÁR TIPŮ JAK NA TO..
    1. berte s sebou fotoaparát opravdu všude
    Ano, všude. Udělejte z toho zvyk. Do obchodu, kde běžně nakupujete, do restaurace, na party, do práce, do školy. Jdete do kina? Pořiďte si snímek foťákem, většina z nich umí fotit. Pokud máte jeden z těch mini foťáčků, nemáte žádný důvod nemít ho v kapse bez přestání. A pokud ne, foťáky v telefonu jsou pro vás ideálním východiskem.
    2. udělejte to tak, aby sdílení vaší fotky bylo opravdu snadné
    Můžete si zřídit vlastní blog a pak pro každou fotku vytvořit nový příspěvek, anebo ještě jednodušší je použít nějaký web orientovaný na sdílení fotek..
    3. obměňujte svoje témata
    Pokuste se zachytit celodenní události v jediné fotografii. Pusťte se do fotografických experimentů. Udělejte fotku někoho, s kým jste se nově seznámili, něčeho co jste poprvé okusili anebo toho, co jste se právě naučili. Nafoťte to, co vás rozesmálo. A nezapomeňte alespoň jednou za měsíc vyfotit sebe, aby byly zaznamenány i změny vás samotných.
    4. vyprávějte příběh
    Využijte příspěvku na blogu anebo popisku fotky k tomu, abyste vysvětlili, co se vlastně odehrává na jednotlivé fotografii. Jak moc vám ten oběd chutnal? Co vás přimělo vyfotit toho cizince? Pomůže vám to pamatovat si, a také ti, kdo si budou vaše obrázky prohlížet, lépe pochopí proč jste udělali právě takovou fotku. Není nutné psát příliš, stačí trochu dokreslit fotku.
    5. nepřestávejte, ať se děje cokoliv
    Toto je asi nejdůležitější rada ze všech.. budete unavení a zpruzení každodenním focením. Někdy jistě budete uvažovat o tom, že to vzdáte. Nedělejte to! Výsledné dílo stojí za tu námahu. Připomeňte si váš hlavní důvod, proč jste do toho šli..
    budou dny, kdy vám nic nebude připadat dost zajímavé na fotku a dny, kdy si řeknete, že jste nedělali nic zaznamenáníhodného. I tehdy je ale někde kolem vás úžasný záběr, který chce být vyfocen.
    Vyjděte z domu ven, běžte na procházku nebo zůstaňte vevnitř a jen se rozhlédněte kolem. Vyfoťte něco, co má pro vás osobní hodnotu. N0foťte interiér vašeho domu, ať máte doklad o tom, jak se mění váš vkus v průběhu času. Vyfoťte cokoliv, jen nepřestávejte.
    Řekněte o projektu i svým přátelům a zapojte je do něho také. Jejich povzbuzování vám pomůže vytrvat!
    6. přidávejte fotky včas a často
    Naplánujte si svůj postup, přidávejte fotky minimálně jednou týdně, ať se nezavalíte zpětným blogováním, to může být ubíjející.. ideální je přidávat fotky každý den, nebo aspoň každý druhý. Znovu opakujeme, věnujte nějaký čas přípravě a vymyšlení opravdu lehkého a rychlého postupu, aby přidávání fotek bylo jednoduché a ne ubíjející.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam