Nez pujdu do hospody, tak na tohle odpovim:
Zaprve se omlouvam, ze jsem to hodil z posty sem verejne, nicmene chtel jsem se zeptat a zapomel jsem. Sorka teda.
Nemam ambici delat blok typu pooh, hlava ap. tohle je uplne jinej level.
Me ty mista pripadaj bez duse a bez pribehu, proto je ani nectu.
K samotne pripomince. Myslim si, ze pooh nejde brat jako one man show, protoze ji proste neni. Nemyslim si ale, ze by to byl server bez atmosfery, vzdyt, kdyz se neco zmeni ve svete, neco zmeni v blog komunite, nebo neco zmeni v nekom z psiatelu, nastane boure a cvakani klavesnic ne nepodobne nadrzi plne zubatych pirani pri krmeni.
Myslim, ze blog komunita je velice pruzny utvar, ktery se podoba mori. Jdou vlny, ruzne velke, ruzne mocne. Neustale v pohybu.
Tolik k atmosfere, kterou jsem nasal zatim jen malo (vzdyt jsem blogovani jinych lidi mimo kyberku, zacal resit az pred tydnem i kdyz sam si dennicek pisu uz 2 roky).
Existuji blogy (a je jich dokonce vetsina), ktere jsou one man show a na atmosfere jim nic neubral ani RSS feed (kouknete na home, kde je link na blogportal a par si jich projdete, pac vam nebudu vnucovat sve preference, ale treba Vosa na jazyku :) )
postavim ty zapisy mimo kontext celeho webu
ad atmosfera serveru: jak psal GYD, rss feed ma jen upozornovat na novinky, ktere v Blogu pribyly (samozrejme, ze muze obsahovat fulltext prispevku, ale to neni nezbytne). Zprava by mela obsahovat anotaci, pokud nadpis nerika vsecko a uzivatel budto koukne nebo nekoukne. Kdyz koukne, stejne se diva primo na stranky na danem serveru. Takze rss spise prispiva ke ctenosti (ja treba vas blog nesleduju, protoze nema feed a nestoji mi zato, kazdy den prijit a vytukat YP jen proto, abych zjistil, ze se nic noveho nestalo, kdyby feed mel, budu jej cist, pac bychj si jej zadal do bloglines.com a nemusel se vice starat. Kdyz clovek takovych osobnich dennicku sleduje 20 + 10 odbornych, tak by se bez feedu uklikal a ubookmarkoval k smrti. Staci jen spatne sledovatelne reakce, ktere davaji ctenarum zabrat.)
A nakonec do RSS feedu se da napat ledacos. Treba i grafika. Kazdy den mi tak chodi treba dilbert + nekolik dalsich stripu.
Na jednu stranu je to zpusob jak na neco nekoho upozornit, v pripade vkladani reklamy, by to byla i moznost jak nekomu neco vnutit.