• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERVÁLKA PROTI DROGÁM
    KUBAJZ_V
    KUBAJZ_V --- ---
    KERRAY: Supa dobrej napad.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Dalsi typickou chybou je smesovat latku s nekterymi uzivateli. Jiste mnoho z nas zna nektere fetaky, ze kterych je nam spatne a chovaji se vulgarne, obtezuji ostatni, pripadne kradou a zabijeji. Clovek s predsudky automaticky toto chovani poji s drogami. Vlastne jsem mel okolo 15 roku uplne podobne mysleni. Lidi, kteri hulili, byli prave ti nejvetsi vyvrhelove. Problem je, ze k detem se dostavaji drogy skrze ty nejproblemovejsi deti. Ty vetsinou maji moznost se s drogami setkat, jelikoz travi cas za skolou a snazi se ho nejak vyplnit. Na nich pak ucitele a rodice vytvari umela spojeni, ktera malokdo prokoukne. "Nezacinej s drogama, to neni nic pro slusne deti." Myslim, ze je potreba, aby ve velkem zacali s drogami experimentovat skauti a podobne uslechtili lide. Treba jako ja :)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    btw bylo by na čase říct, co jsou ty "drogy" o kterých je řeč, těžko se argumentuje, když tím každej označuje co se mu hodí. Bavte se třeba o psychedelikách, a "argumenty" s pikem a heroinem skončí.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ach jo, tragedie, jako obvykle...
    KUBAJZ_V
    KUBAJZ_V --- ---
    Podle mě, začít jednou s drogama, těžkýma drogama = dost předčastě chcípnout takže už je jedno jestli je začít brát v 15 nebo 20 nebo 25

Pak už i prý se snižuje riziko, že s drogama začneš.

No a návykovej muže bejt i pobyt u kompu proto končim a du nědlat něco normal. ;) čus
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    KUBAJZ_V: hm, ja si zase myslim, ze nektere funkce mozku je dobre v detstvi a v puberte poradne cvicit za strizliva, samozrejme nikomu nezakazuju brat drogy driv, ovsem mozek a mysleni se ustaluje teprve az okolo toho 20. roku - pak uz muzou nastoupit drogy a zacit to trochu virit

ale tohle je ciste muj subjektivni dojem
    KUBAJZ_V
    KUBAJZ_V --- ---
    CONTINUITY:
    CONTINUITY: Myslim, že v tyhle době už by si to stejně nezměnila.
    KUBAJZ_V
    KUBAJZ_V --- ---
    CONTINUITY: Když nad tim tak přemyšlim, proč nenavrhneš naky zakon :o)
    KUBAJZ_V
    KUBAJZ_V --- ---
    ATOMINATOR: :D myslim, že pro drogu neexistuje idealni doba
    KUBAJZ_V
    KUBAJZ_V --- ---
    CONTINUITY: Tak logicky když je vic konzumentu alkoholu je pravděpodobný, že bude větší procento agresivních jedinců. No ale to se tu ted bavime o blbosti už.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    PETGRIDUS: 2 -3 roky jsem byl obhajcem, nez jsem kteroukoli drogu okusil

do te doby jsem vypil dokonce i velice male mnozstvi alkoholu, spise jsem byl naprosty abstinent

zacal jsem s drogami experimentovat teprve ve 20 letech a myslim, ze je to idealni doba
    KUBAJZ_V
    KUBAJZ_V --- ---
    AXTHEB: Ono hlavně zakazaný ovooce chutná nejvíc či tak nak to je ne?? Plno těch pubertačku a magurku by asi přestalo hulit kdyby se to zlegalizovalo :o))
    KUBAJZ_V
    KUBAJZ_V --- ---
    CONTINUITY: Na piku je taky asi zavislejch mnohem min lidi než na alkoholu nemysliš? 3/4 Ruska pije vodku :D češi pomalu největší konzumenti piva..
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    KUBAJZ_V: z tohodle usuzuju, že si moc zavislejch lidi neviděl :D

a k cemu by mi to bylo platne, kdyz je drtiva vetsina uzivatelu bey problemu

na problem se ma ukazat a mluvit o tom, jak mu predejit, ale je hloupe delat z problemovych smazek reprezentativni vzorek uzivatelu

ALE O TOM UZ JSEM MLUVIL
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Na druhou stranu kdyby si lidi meli moznost svoje smazeni kupit v lekarne v lekopisny kvalite, asi by cela situace vypadala uplne jinak. A tech penez z dani! ;D
    KUBAJZ_V
    KUBAJZ_V --- ---
    :D
    KUBAJZ_V
    KUBAJZ_V --- ---
    CONTINUITY: Takže ty mysliš, že droga jako např. pervitin nezabiji, no nevim no s tim nesouhlasim.
    Ubran se zavislosti, jak psychický tak fyzický a vyhral si :o)) Pak možna chcipneš na jatra ledviny, srdce a kdo vi co ještě.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    a tisice dalsich lidi se "na alkoholu" chovaji taky slusne. Kdyz srovnavas lidi co sou na piku a v pohode s lidma co se ozrali do zurivosti, nemuze ti vyjit smysluplnej vysledek
    KUBAJZ_V
    KUBAJZ_V --- ---
    Jezdi snama typek a většinou složitější operace na přemyšleni mu trvaji 1/2 minuty kolikrát i několik 1, 1 1/2 minuty než mu dojdou. Ale jinak fakt hodně dobrej typek. Ale kolikrat bych ho zabil jak mě sere než se snim na něčem domluvim :o))
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Mno a ja sem si poprve otevrene o popovidal s otcem na pivu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam