• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERVÁLKA PROTI DROGÁM
    SKIN
    SKIN --- ---
    no prave, jak bych to asi prodaval za 8euro/gram, kdyz by to bylo na kazdym rohu levneji, ze?
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    SKIN: K cemu Ti tedy represe vuci drogam u nas pomohla? Nejak jsem to ze Tvych vysvetleni nepochopil. A statistika ukazuje, napr. na tom co jsem psal nize, ze odstraneni represe prakticky vede k poklesu poctu uzivatelu...
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    SKIN: Je zajimave, ze zeme, kde represe napr vuci hasisi neni, treba v Holandsku, dochazi spis k pomalemu poklesu penetrace do populace - tedy ze v Holandsku po legalizaci mekkych drog se snizil pocet pravidelnych uzivatelu...
    SKIN
    SKIN --- ---
    jen se snazis na me aplikovat, co obvykle zastanci represe tvrdi...
    ja naopak aplikoval to co tvrdi kritici represe, k tomu abych se "obohatil", jinymi slovy abych mel aspon nejake penize na odjezd z CR
    SKIN
    SKIN --- ---
    PIZI: to jsem nikde nenapsal, chybne odvozena logika...
    ja jsem prestal z vlastniho rozhodnuti, ne ze strachu ze me zavrou :D vazne jsi me pobavil
    PIZI
    PIZI --- ---
    SKIN: Ne, to z tve vety neplyne. Dame si to znova:

Jak ti pomohla represe ze na ni trvas?
    Snizila dostupnost drogy coz mi zachranilo zivot.

Zaver: Schvalujes princip kdy jini musi trpet kvuli tve neschopnosti zvladnout sve touhy.
    SKIN
    SKIN --- ---
    SKIN: btw mas pocit ze te chteji zavrit za uzivani drog? nebo za jejich distribuci?
    SKIN
    SKIN --- ---
    PIZI: ne tebe musi zavrit, protoze ja si vydelal na odjezd z CR prodejem par sest gramu shitu...
    PIZI
    PIZI --- ---
    SKIN: Jo aha, takze me musi zavrit proto, ze ty nedokazes odolat nizkym cenam.
    SKIN
    SKIN --- ---
    PIZI: represe mi pomohla napr. tim ze drzi cenu hasise docela vysoko, nemohu si stezovat
    PIZI
    PIZI --- ---
    SKIN: Jak ti tedy represe pomohla? Kdyz na ni trvas a nemenil bys?
    SKIN
    SKIN --- ---
    ATOMINATOR: ne, nemel jsem na ni, nebo byly vsechny lekarny zavreny...
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    SKIN: a tys na ni nemel, ze sis hral na socku? vyhovovalo ti to byt sockou?
    SKIN
    SKIN --- ---
    ATOMINATOR: uzivas IV?
    SKIN
    SKIN --- ---
    ATOMINATOR: co to znamena? ze jsem si vzdycky mohl prijit zdarma vymenit buchnu, takze jsem nemel zapotrebi sdilet ji s jinymi osobami...
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    proto pak lide, kteri jsou rozhodnuti, ze chteji uzivat a prebiraji vsechna rizika, jsou hazeni do stejneho pytle s "obetmi" drog a nikdo jim neveri, protoze "nevedi, co povidaji", "jsou nesvepravni", "droga je ovlada"...
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    vseobecne - pokud chce nekdo neco delat, tak si o tom ma trochu vic nastudovat

podobne je to treba u horolezectvi, par debilku si koupi vybavu, aby vypadali jako horolezci a pak je zachranuje vrtulnik, protoze podcenili rizika (napr. blizici se spatne pocasi; vcas nesesli dolu, protoze chteli az na vrchol, kde chteli udelat cool fotky, ktere pak budou ukazovat zavistivym znamym a balit na to slecny...)

proste prebirat odpovednost za sve ciny, to mnoha lidem chybi
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    SKIN: co to znamena diky nimz jsem pravdepodobne nedostal hepatitis nebo aids v dobach kdy jsem drogy uzival IV?

tys nevedel, jak se tyto nemoci prenasi? pokud chce nekdo aplikovat injekcne, tak by o tom mel neco vedet a ne se spolehat na to, ze mu nekdo pomuze

tady je problem, ze se ze zavislych lidi delaji nesvepravni lide a ti lide tomu pak take podlehaji, vyhovuje jim to a odmitaji odpovednost za sve ciny

napr. nesouhlasim s vymenou injekci zdarma, kdo chce fetovat, tak si ma vse obstarat sam a ze sveho

na druhou stranu zase odmitam teze odpurcu drog, ze by si uzivatele meli platit leceni, to by se dalo vztahnout na kohokoli, kdo dobrovolne s nadmirou uziva jakekoli latky poskozujici organismus, mnoho latek by nebylo tolik skodlivych, kdyby byly k dostani ciste
    SKIN
    SKIN --- ---
    PIZI: to prave nikdo nevi, aneb zastanci represe ti budou tvrdit, ze funguje represe, odpurci zas rikaji ze alternativou represe je prevence, ale vice mene si obe strany honi vlatsni trika a nekteri z nich na tom jeste vydelavaji slusny peniz...
    osobne musim rict, nic bych nemenil, za 10 let uzivani drog jsem nemel s represivnimi slozkami zadny problem (pominuli, to ze mi v Nemecku 2x zabavili na speka) a ze mam par pratel venujicich se prevenci (jejichz neziskovou praci obdivuji) a diky nimz jsem pravdepodobne nedostal hepatitis nebo aids v dobach kdy jsem drogy uzival IV
    PIZI
    PIZI --- ---
    SKIN: Podle ceho se stanovuje ze to funguje? Pocet mrtvych? Zavrenych?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam