• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERVÁLKA PROTI DROGÁM
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    YMLADRIS: IMHO hodne zalezi na vnitrni motivaci daneho pozera - stejne jako muze zdravy a normalni clovek jist chleba, muze ho jist i clovek nemocny a podle jezeni chleba to nelze diagnostikovat...
    Zhruba totez si myslim o pozach, hrani RPG her a podobne - strasne zalezi na stupni propadnuti dane hre, na motivaci, na tom, jak takovy clovek funguje kdyz svou hru nehraje (a je-li toho vubec jeste schopen), na tom, jestli je takova hra pro toho cloveka jedinou moznosti vyjadreni a seberealizace, nebo jestli to je pro nej pouhe zpestreni zivota bez toho, ze by to dotycny bral nejak vazne...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---

hlasujtev ankete

YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MUCKER: ad pozy - imo pozy jsou dobry nastroj ale zly pan.. hrat ruzne role/osobnosti beru jako projev kreativity, nic jako nemenne ja stejne neexistuje; poza je blba pokud clovek ji _musi_ hrat (vzdycky musi byt Ten neomylny, Ten nad veci, Ta bezbranna, Ta sportovkyne...) pac to z nej dela robota a omezuje ho to.
    Ale atom je revolucionar, on ma mozna na lidi jinsi naroky... moc do nej nevidim ;)
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    :) no ja tohle mel jenom jednou na dojezdu na extazich :) to sem si zacal myslet, ze se nevratim a vystrasilo mne to :)

mas prava...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MUCKER: tak mozna je to muj osobni zasek - jsem zavisla na svem rozumu - moje nejhorsi badtripy jsou kdyz chytnu stihu ze jsem se zblaznila a uz to nepude zpet - dej mi prava na anketu, udelame o tom anketu
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    YMLADRIS: no nemyslim si, ze by ho k tomu nekdo "premluvil", aby prestal.. ale okolnosti ho k tomu donuti... takovej clovek pak vetsinou neni schopnej moc samostatne fungovat a driv nebo pozdeji narazi na problem - vetsinou kvuli prachum :)
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    YMLADRIS: no to samozřejmě nelze vyšetřit. to je prostě kategorie "neznámá příčina" ...

a ty lidi potkávám taky. ale podle mne jsou furt v pohodě. i když mluvěj o mimozemšťanech, jeden mi furt vyprávěl o terminálech co to tady řídí. v pohodě. pak jsou lidi, kteří mi zae vyprávějí něco o bohu, črí šimrojovi, osudu nebo horoskopech ;)

a pózy jsou nesmysl. to si řikaj děcka v pubertě, aby se navzájem zesměšnili. každej má svoje pózy, který vycházej z něj... že se chováme jinak v hospodě, v práci, při sexu to přece nejsou nějaký pozérský psychózy..
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MUCKER: ad hulici: jo toxicka psychoza... tj. zpusobena otravou... IMO se clovek skutecne muze prohulit treba k paranoidni psychoze, ale naivne si myslim, ze "to uz se v populaci zna a umi resit" tj. i kdyz mu zacne sibat, lidi mu reknou "uz to nehul" a bud prestane nebo ho kamaradi nechaji zavrit nekam, kde prestane. a zase je normalni. jakztakz, treba.
    normalni psychotik se zblazni postupne a hlavne mu nepomuze s necim "prestat" (coz by vnimal v podstate jako prirozene], ale musi zacit bastit antipsychotika coz neni moc namka, takze urcite vrstve lidi se nechce -ver dneska doktorum, ze- ... proste smutnej osud a to minim tim co bych nebagatelizovala
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    jinak nez jsem zacala smazit psychedelika, samozrejme jsem se snazila od psychologu zjistit, zda se clovek muze nechat na latentni schizofrenii 'vysetrit' abych jako vedela jake mam riziko. tvrdili ze ne ale nevim zda to nebylo jen soucasti jejich valky proti drogam, zas tak podrobne jsem to nezkoumala
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    velke herce a herecky bych tipla spis na hysteriky, to je spis porucha osobnosti

mne pripada, ze vsechny ty "lidske" zpusoby jak se vyrovnavat se svetem {dejme tomu to hrani her, pozy a tak} jsou prirozene/normalni, neni to prave zadna psychoza. to, ze je clovek protivnej, je prirozene. teprve kdyz je fakt-fakt divnej az cloveka zamrazi, tak mi to spina moznost ze to je blazen, nejaka psychoza, schizofrenik treba.

vy nepotkavate na zastavce/v saline nezname lidi, kteri si povidaji s odpadkovym kosem nebo vas spiklenecky informuji, ze vondrackovi uz odjeli, uz jsou na slovensku a ze uz taky byl nejvyssi cas!

? to je schizofrenie. ted mam nejruznejsi prirustek do sbirky - pana cely rok v kulichu, ktery na kazde zastavce ridici nahlas radi kam a jak ma jet dal... ... to nevim, co je zac.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    i když vlastně asi vim dobře o čem mluvíš... je to to ono pokrytectví... nejhorší je že když pokrytec narazí na něco, co mu zničí jeho pravdu tak se ještě víc zablokuje do sebe, narozdíl od nás otevřených duší, kteří umíme pracovat s pochybností
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    ATOMINATOR: sem to s těma hrama moc nepochopil, to je řeč o tzv. "pózách"? opravdu lžeš svým známým, abys o sobě vytvořil lepší obraz? myslím tím záměrně... že člověk semtam něco zamlčí nebo nadnese neni snad žádná velká psychoza.. :)
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    YMLADRIS: ok, to beru na vědomí... měl jsem trochu namysli takovou tu obecnou a populární "schizofrenii s paranoiou" jak jí znaj velice dobře huliči trávy.. :) což jak říkáš tedy zdaleka nenaplňuje ty opravdové lékařské termíny....

ATOMINATOR: čili latentní psychotici jsou pokrytci.

ATOMINATOR: nečteš ty náhodou moc hesseho? :)))
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MUCKER: schizofrenie neni rozdvojena osobnost. schizofrenie , pokud by se melo co nejvic zjednodusit, jsou bludy. Ze vnimas realitu tak vyrazne jinak, ze uz se to neda zaradit mezi bezny "uhel pohledu"

napr. normalni neuroza je myslet si, ze jsem smesna a lidi mne chteji zneuzit

psychoza je ze v hlave slysim mimozemstany kteri mi rikaji ze jsem smesna a ze se mam dostavit tam-a-tam kde budu rozrezana na pokusy.. plus treba jeste nutkani ze tam fakt musim jit.

laktacni psychoza je treba, kdyz matka novorozence upece v troube.

cim chci rict abys to zas tak nebagaltelizoval, neni prdel byt schizofrenik a ver mi ze po tom netouzis.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    MUCKER: party pro schizofreniky a mc jako podporujici schizu je dobry for... to druhe v konecnem dusledku mozna ne az tak for...
    Schizofrenie se opravdu nediagnostikuje do urciteho veku (neni to urcene presne na 20 let, pac to je psychiatrie a tam neni skoro nic urcene presne), ale zase tam existuji jine diagnozy. Puvodne (na konci 19. stol.) byl pojem schizofrenie- konkretne Schizofrenia simplex vytvoren pro pojmenovani toho, co se dnes jemnuje starecka demnece. Taky doufam ze za 20 let se tento termin nebude pouzivat, ale pokud bude, urcite bude mit o neco jiny vyznam nez ma dnes. Nestovice jsou nestovice, ale neco tak neurciteho jako dusevni poruchy proste do jednoho pojmu nezavres.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    to už začíná být dost odborná debata... zajímavé je... případně mne oprav.. že se schizofrenie nediagnostikuje do nějakých 20 let, protože je v tomto věku nezjistitelná...
    a v dnešním světě virtuálních realit je schizofrenie prostě skoro normální a do deseti let nebude braná vůbec vážně... :)

//
    už vidím ty party pro schizofreniky jakože "pro vaše třetí já vstup zdarma!" a podobně :) mcdonald a jejich dva bigmacy za cenu jednoho atd.. to jsou všechno akce na podporu schizofrenie :)))
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    CHAJIM: "Studie z posledních let prokazují, že především užívání kanabinoidů v adolescenci zvyšuje riziko pozdějšího
    rozvoje psychózy" - chtel bych podotknout ze je to jedna studie (mimochodem placena vladou usa, ale tim nechci rict ze je zkreslena) a NERIKA, ze uzivani THC zpusobuje schizofrenii. Typisky spatny vyklad. Pokud mas riziko (vzniku sch.) v populaci treba 0,005 (to cislo jsem strelil, ale radove by melo odpovidat) a po uzivani v puberte ci adolescenci je pak riziko treba i 0,02, neznamena to, ze to je pricinny nasledek. Taky to muze rikat, ze (thc) kouri vice lide, kteri maji vyssi predpoklady byt schizofreni (cimz se dostavame oklikou zase k tomu, co je vlatsne schizofrenie)- tedy ze kouri vice lidi tak trochu jini, takovi na ktere se treba pozdeji da az napasovat nalepka schizofrenie.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    MUCKER: No nejen u LSD, pouziva se to i u konopi. Latentni, nebo noveji larvovana psychoza (psychoza je nadrazeny pojem, zahrnujici vetsinu schizofrenii a radu dalsich poruch). Prakticky to nerika nic jineho, nez ze tam byly urcite predpoklady psychozy (ktera ma, pokud neni jasne organicka, dost nejasnou etiologii), ktere dana droga, nebo treba i traumaticky zazitek "odstartovaly" do plneho rozvinuti psychotickych priznaku. Opravdu je to podle me dost alibismus. Jeste bych, aby v tom bylo jeste mene jasno pridal termin, ktery zatim jako nemoc klasifikuje jen americke cleneni dusevnich nemoci, ale ne mezinarodni, a to "psychospiritualni krize" - stav podobny schizofrenii, lisici se mj. prognozou (samovolne ustoupeni bez medikace) a rychlym dynamickym prubehem. Az tak je to s tou jasnosti co je schizofrenie... :)

re Chajim: Akutni psychoticky stav samozrejme muze byt vyvolan jak LSD, tak konopim, protoze akutni psychoticky stav muze byt i to co se lidove nazyva treba "high".. tedy terminus technikus pro (urcitym zpusobem) zmenene vedomi. Akutni psychoticky stav ale neni schizofrenie.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    já bych upozornil hlavně na mytický termín "latentní psychóza", který se vyskytuje zejména vedle upozornění na užívání lsd. mytický proto, že je to typický lékařský alibismus, kterým se vymlouvá na to, když nedokáže určit příčiny vzniku té "opravdové" psychózy....

možná pokud tu bude nějaký erudovaný lékař, by mohl pomoci vysvětlit, zda už se někdy někdo s projevem "latentní psychózy" setkal a jak se to vlastně projevuje. protože potenciálně jsme tím zasažitelní všichni... takže je to jenom šíření strachu nebo realita? :)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    A kdyz se chces teda omezit na onen popularni clanek, ktery se mimochodem zabyva akutnim psychotickym stavem, coz je dost neco jineho, nez psychoza, tak cituji z nej: "Jednotná a všeobecně přijímaná definice neexistuje."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam