z komentaru: Když každý den při cestě s práce míjím několik restaurací a koutkem oka zahlédnu jejich pravidelné návštěvníky nemůžu se ubránit dojmu že k demenci vede hlavně nadměrné požívání alkoholu.Ne nejsem abstinent,dám si rád sem tam pivko,třeba k jídlu,taktéž po nějakém sportovním výkonu takříkajíc jedno bodne,nicméně denodenní vytrvalé chlastání mých spoluobčanů opravdu vede k jejich degeneraci.( vidím a hlavně slyším to ! ) Je jasné,že požívání konopných drog tak říkajíc spalováním má svoje "plicní" rizika,ale demence?Jakou by asi musel mít dospělí jedinec ( děti nemají co hulit,natož chlastat ) spotřebu a jak dlouho by musel pálit ,aby se z něj stal tvor srovnatelný s alkoholikem,jenž je díky své droze schopen se zlikvidovat během několika týdnů?
Ano rizika jsou,ale když denně sežeru kilo čokolády tak mě s největší pravděpodobností taky nečeká nic hezkého.
Takže suma sumárum volím brčko které si večer ubalím,vyhulím ho na terase svého domu ( na svém pozemku ) a budu čumět do stromů a ráno půjdu svěží do práce.Mimo jiné jsem tak někde těsně před středním věkem,jsem zajištěný,mám slušnou práci,rodinu,platím daně a hulím tak 10 let a jako dement ( až na ty daně :o) ) si opravdu nepřipadám.