• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERVÁLKA PROTI DROGÁM

rozbalit záhlaví
    PIZI
    PIZI --- ---
    GIANT: Ja si myslim, ze stat by si to hlidat nemel a ze by melo byt soukromou veci kazdeho obcana zda se chce zabit, poskodit, vymatlat. Stat ma chranit obcany pred druhymi obcany, ne pred jimi samymi.
    GIANT
    GIANT --- ---
    mucker: škodí je asi špatný slovo. Jen jsem chtěl vyjádřit, že svym osobitým způsobem vystupování a chování nejspíš moc respektu mezi politiky nezíská, takže legalizace jen tak lehce neproběhne :)
    Rozhodně bych taky radši viděl legalizaci marihuany, než kriminalizaci alkoholu, ale myslim, že nejde jen o uvolnění trhu, reklamu, daně, kontrolu výroby atd... jako u alkoholu, ale na druhou stranu bych se bál, jestli nevzroste procento lidí, který hulej fakt hodně a jsou skoro neshopný normálního života. Přece jenom by si tohle stát měl "hlídat" a možná právě proto, že se o to snaží, legalizace neproběhne. No ale těžko spekulovat, musí se to zkusit :) Třeba by to bylo paradoxně obráceně.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    tahle společnost se ale dobrovolně nechává omezovat už nějakej ten pátek. pro mě za mě, nic lepšího než živit se tvorbou reklamy na trávu, si ani neumim představit...

"těžko přípustná" znamená, že je neprotlačitelná skrze demokratický principy, který ve společnosti fungujou. ne, že mě by se to nelíbilo.
    PIZI
    PIZI --- ---
    MUCKER: když se podíváte, jak funguje dnešní trh, tak je to absolutní přetlak nabídky s ohromnou reklamní masáží. čili takováhle legalizace je těžko přípustná.

Samozrejme s reklamou nemas problem ty, ale je treba pred ni chranit tve spoluobcany, ze? Z toho ovsem plyne, ze si osobujes pravo rozhodovat za ne jake reklame mohou byt vystaveni.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    no tak to každopádně :)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    MUCKER: Jistě. A proto bych taky radši viděl legalizaci marihuany, než kriminalizaci alkoholu.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    problém legalizace je v uvolnění trhu. když se podíváte, jak funguje dnešní trh, tak je to absolutní přetlak nabídky s ohromnou reklamní masáží. čili takováhle legalizace je těžko přípustná.

přijde mi ale nefér, že na tekutiny obsahující různě ochucený alkohol se aplikují všechny principy volného trhu, zatímco na ostatní látky ne.
    PIZI
    PIZI --- ---
    Ani nechci aby to bylo legalni. Jinymi slovy chci aby stat stale tvrdil, ze ma pravo rozhodovat o mem tele. :-(
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    to je blbost. cemu skodi?
    GIANT
    GIANT --- ---
    kdyz tak nad tim premejslim, ani bych nechtel, aby byla trava legalizovana, tolerance je takovy lepsi slovo, ktery mi k ni sedi. Asi vsechny moznosti, jak se k THC postavit maj svoje negativa. JXD dokaze rozpoutat diskuzi, leckomu urcite pomohl, ale podle me, celkove ten jeho docela drsnej pristup spis skodi.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Presne tak.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Snadno se do nej promitaji predsudky...
    GEZICHT
    GEZICHT --- ---
    ATOMINATOR: plká občas nesmysly, je namyšlenej, ale většinou píše docela racionálně..ale jinak máš pravdu
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Myslim v tom smyslu, ze mnoho lidi, kteri jsou proti legalizaci, si jednoduse spojuji travu s jeho osobou. Samozrejme muze byt kazdemu uplne sumafuk, jak kdo vypada, ale Dolezalova vizaz ala Usama bin Ladin :) starsi generaci trpici predsudky spise popudi. Smula je, ze jedinym viditelnym propagatorem je prave JXD. Dalsi osoby jako treba Bushka Bryndova nebo Marek Jehlicka jsou spise medialne v pozadi a moc lidi jich nezna. Kdyz se ale nekdo zepta na Dolezala, tak hodne lidi hned odpovi: "Jooo, to je ten vyhulenec, ne?"
    GEZICHT
    GEZICHT --- ---
    atom to bych zase neřekl že škodí..rozviřuje diskuzi..ale taky ho nemusim
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    JXD jsem nikdy nemusel, i kdyz uznavam jeho podil na informovanosti lidi o konopi, ale posledni dobou svym vystupovanim legalizaci spise skodi.
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    pustil jsem si tu mp3 a dospel jsem k nazoru, ze JXD je proste primitivni hovado; byt tim poslancem, tak vubec odmitam se s nim takovym zpusobem bavit
    GIANT
    GIANT --- ---
    právě stahuju, pak si to pustim, každopádně ten článek je dost emotivní
    GEZICHT
    GEZICHT --- ---
    celá ta věc se záznamem s tý diskuze je divná..za to by měly padat hlavy
    THRAWN
    THRAWN --- ---
    R.I.P.
    GEZICHT
    GEZICHT --- ---
    neuvěřitelný