snad mi tady pomůžete: pátrám po jedné bružuře, kterou jsem vlastnila jako dívka (konec 80. let nebo začátek 90. let?). ne sehnat (nevěřím, že to seženu), ale alespoň to vyhledat na internetu, ale nemám správná klíčová slova
formát A5, barva přebalu tmavě modrá, vepředu myslím kreslený obrázek dospívající dívky (+ něco a to už nevím co, jaký to mělo název). ilustrátor myslím stejný jako nakreslil např. Spořínka. obsah pro dospívající dívky. bylo tam všecko možné. jak udělat Setonův hrnec, po obrázky ošacení v různých historických obdobích. další indicie - báseň o Daně, co se strašně zmaluje, když máma není doma a dělá "černou rozcuchanou vránu". tu si ještě pamatuju skoro celou
a kdyby si někdo pamatoval nebo dokonce měl takovou podobnou věc určenou pro všechny děti a první pomoci. taková brožurka slabá (pár stran), co dělat při úpalu, zlomenině apod. myslím, že když se to správně vyplnilo, obdželo děcko takovou jako medaili - bílý plast s červeným písmem. to si přece musí někdo krom mě pamatovat