• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ADAMIRA:
    Letadla na D1 dosedala jen dvakrát. Přesto dálnice letištěm zůstane - iDNES.cz
    http://jihlava.idnes.cz/...tem-zustane-p95-/jihlava-zpravy.aspx?c=A141023_2110196_jihlava-zpravy_mkk
    Více než 35 tisíc aut projede denně po dálnici D1 mezi Měřínem a Velkým Meziříčím. Pokud by armáda zavelela, všechna tato auta by musela jinudy. Na 136. až 139. kilometru totiž uhánějí po letišti. Letadla tu naposledy přistávala před třiceti lety, přesto s nimi počítá i modernizace D1.

    Téměř tři kilometry dlouhý úsek u Stránecké Zhoře už od vybudování v roce 1977 slouží jako záložní vojenské letiště. Je to poznat podle zpevněného středního dělicího pásu nebo betonových svodidel. V příštím roce se bude úsek z Měřína modernizovat. A i potom jeho částí zůstane status přistávací plochy.



    ři cvičeních v letech 1980 a 1985 na dálnici přistávalo a vzlétalo celkem 30 Migů. Fiktivního nepřítele představovaly desítky letadel Su-7. Ta ale na dálnici nepřistávala.



    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    OSIP: Ano vidím dálnici, mezi směrama žádný křoví a trávník ale beton, cca 3 metry mezi koncem silnice a lesem. Zjednodušeně něco jinýho než co je na tom prvním obrázku.
    Nebo co jsi tím chtěl/a říct?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SEDNA: vincent je dobrej :D furt jeste zije, je to tady ot, ale nedavno sem videl takovy retro rozhovor z 90's. .. janda a vincent :D

    Svatý Vincent v rozhovoru Petra Jandy
    https://www.youtube.com/watch?v=hcUc05f5e_Q
    DIVER
    DIVER --- ---
    já jsem přesně na tom místě byl rok na vojně. v lese vedle dálnice. mezi tou stíhačkou a motorestem. o záložním letišti slyším poprvé, ale dneska jsou tam po stranách dálnice široký průseky. předtím (1994) tam někde byly a někde ne, ale imho by tam takový letadýlko v pohodě přistálo. jenže v tý době to už zase asi nebylo záložní letiště.

    a ano, obě ty fotky mi připadají, že jsou přibližně ze stejných míst, ale můžu se plést.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Ale teda ruku do ohně bych za to samo nedal, rád se nechám přesvědčit o opaku, třeba je to uplně jiný záložní letiště než mám na mysli :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Teda možná by to chtělo nějákýho znalce ale taky se přikláím spíš k tomu že to na té fotce není to místo záložního letiště (záložní runway toho malýho letiště vedle), případně že to není foceno v době kdy už to bylo záložní letiště.
    (jako že by to to Lko posadilo na silnici o šířce dvou pruhů se stromy cca 30 cm od "čáry" - to asi ne...)
    SEDNA
    SEDNA --- ---
    Takto psala dobová kritika o Pyšné princezně či Popelce - iDNES.cz
    http://kultura.zpravy.idnes.cz/...odnoceni-pohadek-0x2-/filmvideo.aspx?c=A170126_125144_filmvideo_ts
    SEDNA
    SEDNA --- ---
    KILL77: vida ho
    TAHRQA
    TAHRQA --- ---
    HEJSEK23: A přesto je má ironie chytřejší než ty...
    TAHRQA
    TAHRQA --- ---
    OSIP: Já nepopírám že komunisti měli jako záložní letiště i dálnici, já popírám, že to byl ten úsek na původním obrázku(minimálně v tom stavu na fotce). Ostatně, to co jsi napostoval, má ty stromy o dost dál od cesty.
    OSIP
    OSIP --- ---
    TAHRQA: Nekdy na zacatku 70. let melo Aero Vodochody poprve vystavit na verejnosti novej model Albatros L-39 na veletrhu v Brne. Pro dopravu v kontejneru by ho museli rozlozit a tim by se poskodil lak, kdyby preletelo na Turany, doprava z letiste pres mesto by byla nemozna, proto se rozhodlo o prelet na zalozni letiste na dalnici D-1 u Merina, kde ho nalozili na kamion a dovezli na vystaviste. Pro nacvik pristai na dalnici byl vybran usek silnice R-10 u Ctyr kamenu. Pristaval od St. Boleslavi, u mostu se otocil a zase odletel. Nerikam teda ye to bylo standartni zalozni letiste, ale pro vyjimecny pripady se s nim pocitalo.





    FRDK
    FRDK --- ---
    PEPO: Heh, kámo, když mě naposledy (předloni v létě) úspěšně změřili, byli příslušník s příslušnicí skovaní ve vjezdu k rodinnému domku a z živého plotu trčela jen ruka s přístrojem. Čile vyskočili, až když bylo změřeno, aby mě stopli :)
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    TAHRQA: tvoje blba ironie vubec nepocita s tim ze komousi neresili jestli neco dava smysl

    neni to ani tejden co tu byl dokument o tom jak komousi testovali dalnici na pristavani letadel ..vygugluj si sam
    TAHRQA
    TAHRQA --- ---
    OSIP: Záložní letiště a metr od něj stromy a sloupy. To dává smysl!
    OSIP
    OSIP --- ---
    BRUXMAN: to bych se divil, na tenhle usek si museli dat extra majzla, bylo to zalozni letiste.
    PEPO
    PEPO --- ---
    SMAZAK: hlavně takovýhle partyzánský měření už u dnešních příslušníků neuvidíš... aby se skrývali ve křoví a měřili diverzanty v autech....
    BRUXMAN
    BRUXMAN --- ---
    SMAZAK:
    Bývalá R10 mizi 4 kameny a železničním podjezdem u Staré Boleslavi. Bývala tam ze směru od Ml. Boll. v levém pruhu taková odskoková šikana, jak se netrefili s napojením silnice. Pár aut to tam nabořilo, proto tam dali rychlostní omezení. Dnes už to tam není a ani nevím, kdy to předělali.
    SMAZAK
    SMAZAK --- ---

    svině :]
    ZETOR_13
    ZETOR_13 --- ---
    N_I: ja mel modre se snehulakem a vlockami...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam