• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    CHA1NDLER: Já pořád nevím. Podle mne ta sametová revoluce byla prima. Ale reálně se nenašlo dost lidí, který by nahradili ty, co si v devadesátkách s rozjetejma kariérama nasedli do vozů prodávání všeho českého a moravského. Tím si vydělali majland. A teď jsou, prakticky nepostižitelný, korumpujou si koho chtěj. Koukni takovej Babiš. Velice slibná existence. Zahraniční obchod. Cestovní výjezdy na blízký východ. A potom do toho šlápnul. Zkolchozoval, co mohl, nasadil marketingové specialisty, všechno zkoupil, podplatil, volby vyhrál privatizací ano. Bylo to hezké slovo, než tomu dal ten politickej patos.
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    GIOMIKY:
    Stále i po těch letech je to mrazivě odporné, co tam sedělo za lidi. To, že jsme kreatury typu Bilak nebo Lenárt nedostali do tepláků je fakt ostuda.
    VIDURIUS
    VIDURIUS --- ---
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    tyvle, samej gumak. iq151, pp06 a pak nejaka sracka, jejiz jmeno sem uz zapomnel, ale mela dve svisly sachty na osmipalcovy diskety.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    PSYSBEE: ten technologicky skok sme s brachancom zazili tiez, ked dostal k didaktiku D80 na 3,5" diskety, tak hranie Street Fightera, kde sa kazda arena dohravala samostatne, bola cista magia oproti paskam
    HARPER
    HARPER --- ---
    DUKON: včera jsem to sjel na jeden zátah, úvodní díly z pravěku super, až jsem slzu zamackl, moderna už jde mimo mě,ale je fajn,že Češi ještě hrají nějakou roli, poslední díl o ženských mě zklamal. Takže 80,90, herní casaky hodně potměšilý, dal už jsem to bral jako zajímavost , od dílů kdy si nakonec rypli do Vávry za jeho boj proti cenzuře jsem to přestal brát nestranně a konec s podivnýma aktivistkama mě vyloženě zklamal. A co mě sralo úplně moc byla znělka kdy jsem musel deset dílů koukat na chybnou syntaxi pro přechod do adresáře c:\game story
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    NJAL: jeste doplnim :
    Ona Delta byla i z ruska, jen měla přilepek -S
    Delta-S – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Delta-S

    Nicméně v našem kroužku výpočetní techniky jsme měli TU Deltu, co zmiňuješ. Jen jsi si s tím "jugošským" původem jistý? Tady se tvrdí, že Delta byla "made in U.K."..
    DELTA - Clous
    https://www.clous.cz/delta/
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    NJAL: okay, diky za upresneni.
    NJAL
    NJAL --- ---
    SALVATOR: Nebyl zadny "Didaktik Delta" :-) Byl jen "Alfa", to byl krumpl se Sinclairem nesouvisejici, a pak "Gama/M", to byly klony Spectra. Delta byl jugosskej pocitac, ktery se proste jen jmenoval Delta, klon Spectra +.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    A já žil v tom, že všechny Didaktiky se dělaly na Slovensku.
    NJAL
    NJAL --- ---
    PSYSBEE: Erm, Delta byl jugossky klon Spectra, ne rusky. :-)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Franta byl pro nás polobůh, jen namatkou doplnim :
    https://www.youtube.com/playlist?list=PLgQQ41rf9UyPuwa4mtZBGFeFrDMZxT_Kk

    a moje vzpominky na tuhle dobu? Potemnělá místnost v suterénu místní školky, blikající černobílé televize značek TESLA a ORAVA a před nimi parta adolescentů (tj. kroužek mladých radioamatérů při místním Svazarmu :-) zuřivě bušících do gumových a plastových klávesnic svých Speccy, Didaktiků Gamma a Delt (ruský klon ZX Spectra). Tlukot kláves je občas proložen vykřiky typu "a máš to svině!" nebo "konečně!!!" atp.. :-)

    A někdy těsně po revoluci nám táta přivezl ze služebky na Slovensku náš VLASTNÍ! Didaktik M a bylo vymalováno.. :-)
    Ten sme si bráchou časem vytunili tříkanalovým hudebním interfacem MELODIK a disketovou mechanikou D40 na 5,25" diskety!! (což gamesení dodalo uplně nový rozměr, páč člověk najednou nemusel čekat 4 minuty na hlášku R: TAPE LOADING ERROR, ale těch 48 kB paměti se naloudovalo během pár sekund a prakticky už bez chyb.. :-)

    Ale to už je začátek devadesátek, hrám vládla AMIGA a PC začíná vystrkovat první VGA růžky.. :-)
    DUKON
    DUKON --- ---
    Jak vznikaly české videohry, na kterých vyrostly celé generace? Příběhy nadšenců a vizionářů, kteří formovali domácí i světovou herní scénu.

    GAME STORY - iVysílání | Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/15347623682-game-story/

    WACLOSH
    WACLOSH --- ---
    DUKON: jak moc se chceš dneska spálit?
    LADJA
    LADJA --- ---
    ja si teda pamatuju, ze jsme z tech pracek prave kradli to tesneni s kulickou na odtokove hadici a dal se z toho udelat komunistickej hopik, kdyz se urezali ty packy...:-D
    MISTR_CHVEJ
    MISTR_CHVEJ --- ---
    XMEDA: tak my s brachou s tou vrtulkou se nadelali bugr v koupelne i ten odtok bylo super ucpavat gumovou kulickou, teta v Romovce delala v 80tkach, meli jsme jich doma povicero na dedine se to siklo , viz treba ty streva :))
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MISTR_CHVEJ: rez to likviduje bohuzel.. uz jsem ji mel jednou vyslecenou a natrenou zevnitr i z venku, ale znova to delat nebudu. To samy zdimacky R46. Pak delali jeden cas aspon nerezovy.
    MISTR_CHVEJ
    MISTR_CHVEJ --- ---
    XMEDA: neznicitelne stroje z Fulneku :))
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    XMEDA: a víš že možná jo, úplně jsem to nestudoval ani neobsluhoval
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam