• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATASHAKDY, KAM A NA CO aneb Natashin kulturní našeptávač
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    KENNY
    KENNY --- ---
    ASIAN HORROR NIGHT 2
    23. 3. 06, 20:00 NoD ROXY

    Projekce asijských hororu Kairo, Dark Water, Suicide Club + hororové Manga filmy.

    NATASHA
    NATASHA --- ---
    UNIJAZZ NA BŘEZEN (čítárna):
    13. 3. po 19.00
    Autorské čtení
    Eduard Vacek a jeho patafyzičtí hosté.
    Pořad připravil Radim Kopáč.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    E. Choroba zve:

    21. března od 21:00 vystoupí Chorea Minor http://www.choreaminor.cz/ v klubu Černý Petr na Žižkově.
    Jako další bude provozovat zvuk kapela Fousy Moudžou Rajzin http://www.fousy.wz.cz/l

    MR_KURTZ
    MR_KURTZ --- ---
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    CURLYLOCK
    CURLYLOCK --- ---
    ANDRASTE
    ANDRASTE --- ---
    comiCZcon 2006! Sobota 28. ledna od 10:00 - experimentální prostor NoD/Roxy, Dlouhá 33, Praha 1
    ADAMM
    ADAMM --- ---


    do tiskovky jsem si troufnul narvat hromady informací o téhle legendě :)
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    26. ledna PORTA APOSTOLORUM / [ ZUZU @ MŮJ NEJNOVĚJŠÍ DIVADELNÍ ZÁŽITEK - aktuální repertoár (nejen) pražských divadel aneb co doporučujete? ]
    28. ledna ÚTĚCHA POLNÍ CESTY / [ ZUZU @ MŮJ NEJNOVĚJŠÍ DIVADELNÍ ZÁŽITEK - aktuální repertoár (nejen) pražských divadel aneb co doporučujete? ]
    vždy od 20.00 v industriálním prostoru bývalé slévárny hliníku La Fabrica v Přístavní ulici 22 v Holešovicích

    divadelní představení projektu perzekuce.cz, který se zabývá reflektováním sporných okamžiků v soudobých českých dějinách. více na http://www.perzekuce.cz (nenechte se odradit totální zmateností jejich webu)
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    28. 1. od 20.30, 25. 2. od 20.30 , 27. 2. od 19.30, 11. 3. od 19.30, 12. 3. od 2030
    v Divadle v Celetné

    Falk Richter: BŮH JE DJ
    SOUNDTRACK K NAŠEMU ŽIVOTU

    DIVADLO LETÍ

    Z němčiny přeložila Martina Černá.

    „Do prdele, stará, to je umění!“ „Hovno, dědku, to je život.“ „Ó, člověče, do prdele, stará, pověz mi, jakej je v tom rozdíl a já ti dám fakt velký vyznamenání."
    > On je DJ, Ona televizní moderátorka. Dva moderní kyberteroristé, „part of the system to mess with the system“, kteří musí být vždy rychlejší než systém, který je chce komerčně vymýtit. Oba se výborně vyznají v nejrůznějších druzích techniky, v trendsettingu, v konstruování image, v mediálním zdvojování a ztrojování, ve vymýcení vlastní biografie, což jim umožňuje udělat z vlastního života produkt. Žádané jsou nedokonalé výjevy, útržky reality, zdánlivě pravdivé emoce, hra na autenticitu, manipulace. Skutečné city v tomto prostředí nemají místo. Jen mrazivá nejistota.

    více viz http://www.divadlo-leti.cz
    CURLYLOCK
    CURLYLOCK --- ---
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Převzato z Písmáka (s díky ID sjuuu)

    Brněnské Divadlo v 7 a půl na Sukově ulici (kousek od Maliňáku) už přes rok rozmazluje štatl projekcemi dobrých filmů, které jsou, pozor pozor, zcela zdarma. Neb magistrát má na kultůru poněkud jiný náhled, podporuje Reduty, Městská divadla a jiné polízanice a na dobrá neřadová divadýlka kašle, je konec Divadla v 7 a půl na spadnutí. Chcete-li si (na poslední chvíli???) užít filmových mlsků a fajn klubíku, dejte si třeba tohle:

    Michelangelo Antonioni, Červená pustina (1964)

    neděle 8. ledna v 19.30

    Vstup volný, zájem veliký, dojděte tedy radši dřív, ať na vás zbude.


    Další svůdné projekce v lednu:
    14.1. MAZACÍ HLAVA (David Lynch, 1977)
    15.1. NAHÝ OBĚD (David Cronenberg, 1991)
    20.1. ŽENY PRO MĚNY (Erika Hníková, 2004)
    22.1. AMORES PERROS (Alejandro González Iňárritu, 2000)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Převzato:
    Literární kavárna Řetězová 16. 1. 2006: Petr Borkovec, Josef Straka a ..Vy?.

    16. 1. 2006 od 19h se bude v Literární kavárně v Řetězové (Řetězová 10, Pha 1) konat další autorské čtení magazínu TOTEM.cz.
    Krom diváckého hlasování a odměňování knížkami pro autory, kteří nejvíce zaujmou diváky, vás tentokrát čeká i vystoupení dvou hostů.
    V rámci našeho pořadu vystoupí Petr Borkovec (básník a překladatel, autor mj. básnických knih Prostírání do tichého, Polní práce, Ochoz, Needle-book, Vnitrozemí) a Josef Straka (autor básnických a prozaických knih Hotel Bristol, Město Mons).
    Rádi bychom proto požádali autory publikující na Písmáku, kteří mají zájem v tomto pořadu vystoupit (naše čtení jsou otevřena všem zájemcům), aby nás kontaktovali (kvůli sestavení programu na daný večer) buď do písmácké pošty, anebo na mail: drfaust@totem.cz.
    Na autorském čtení se nevybírá vstupné a o cenách v kavárně víte, že jsou příznivé. Všichni zájemci o pasivní i aktivní účast jsou srdečně zváni.
    KENNY
    KENNY --- ---





    MGZN NIGHT - NOBODY FUCKS WITH JESUS
    15.12. 20:00, NoD Roxy

    Časopis MGZN uvádí filmovou vánoční besídku - tři celovečerní filmy, přehršel filmů krátkých, hudba (DJ Maro), koktejly, stylové dekorace a množství překvapení (možná přijde Spasitel osobně!). Jak pravil Ježíš: "Přijďte ke mně všichni, a já vás občerstvím."

    ----- celovečerní filmy -----

    JESUS CHRIST VAMPIRE HUNTER (r. Lee Demarbre, 2001)

    Na počátku nového milénia se svět nachází v rozkladu a úpadku... a tehdy podruhé přichází Spasitel, aby nakopal prdel všem ateistům a lesbickým upírům! Neuvěřitelný undergroundový film, který kombinuje prvky kung-fu filmu, komedie, muzikálu a hororu, patří k tomu nejbizarnějšímu, co jste kdy měli na filmovém plátně možnost vidět.

    POSLEDNÍ POKUŠENÍ KRISTA (r. Martin Scorsese, 1988)

    Na motivy knihy Nikose Kazantzakise natočil Martin Scorsese jednoznačně nejdiskutovanější film s křesťanskou tematikou - tento odvážně alternativní výklad evangelia, který deglorifikuje obraz Krista a ukazuje jej jako obyčejného, pochybujícího smrtelníka, vzbudil v řadách církve značnou nevoli. Titulní roli brilantně ztvárnil Willem Dafoe, neméně zdatně mu sekunduje Harvey Keitel jako Jidáš.

    ŽIVOT BRIANA (r. Terry Jones, 1979)

    Legendární film britské skupiny Monty Python's Flying Circus zřejmě netřeba představovat - příběh nedobrovolného proroka Briana, kterému bylo souzeno žít a zemřít na kříži v Kristově stínu, je označnován za to nejlepší od Monty Pythonů a pravděpodobně jednu z nejlepších komedií vůbec. Jen křesťanská církev se tradičně nesmála.

    ----- doprovodný program -----

    KRÁTKÉ FILMY

    Ve formě předfilmů a paralelních projekcí bude uvedeno celkem sedm krátkých filmů na téma Ježíš - na programu je například příběh ženy, která se po propité noci probudí vedle Ježíše Krista, reklama na zázračný nápoj "Nový zákon", záznam představení divadla Sklep "Bible" nebo historka o muži, kterému záhadný stopař tvrdí, že je Ježíš (a umí to celkem přesvědčivě dokázat).

    DIVADELNÍ IMPROVIZACE

    Že akci navštíví Ježíš osobně již bylo zmíněno v úvodu - potíž tkví v tom, že zřejmě dorazí i Santa Claus. Jen Bůh ví, co z toho vzejde - je vám ovšem doufám jasné, komu máte případně fandit. Pokud ne, přečtěte si znovu nadpis.

    DÁLE...

    ...zahraje DJ Maro, proběhnou soutěže o panáky a jiné pochutiny, k mání budou tematické koktejly a jistě i nějaké to překvapení...

    RUMEC
    RUMEC --- ---


    HAMLET MÁ OPĚT CHUŤ ZABÍJET! TENTOKRÁT DOKONCE DVOJITOU.

    V PÁTEK A SOBOTU 9. A 10. PROSINCE OD 19:00 STRHNE SE V ŽIŽKOVSKÉM DIVADLE JÁRY CIMRMANA NEJVĚTŠÍ DIVADLENÍ MASAKR TÉTO I MINULÉ SEZÓNY V GRANDIÓZNÍM SPEKTÁKLU PROSLULÉHO SPOLKU KABARET CALIGULA S NÁZVEM "HAMLET: PŘÁNÍ ZABÍT".

    10 DŮVODŮ, PROČ VIDĚL TOTO PŘEDSTAVENÍ (A TO I NĚKOLIKRÁT):

    1) Jde o natolik radikální a originální reinterpretaci Shakespearova příběhu, že se o ní budou již brzy zmiňovat učebnice literatury v kapitole Postmoderna.

    2) Jazyk kombinující v umných verších poetickou vznešenost s důraznou hrubozrností namá na českých jevištích obdoby.

    3) Představení obsahuje několik vynikajících písňových výstupů, jejichž hudební základ tvoří jímavé i úderné power-metalové balady. Český muzikálový mainstream může blednout závistí.

    4) Herecké výkony jsou ve své expresívní stylizaci natolik intenzivní, že ve srovnání s nimi většina činoherních profesionálů působí jako neduživí zombíci.

    5) Herci sami jsou natolik atraktivní a polonazí, že vás rozechvějí dosud nepoznaným vzrušením.

    6) Kostýmy, světlo i zvuk - to vše Vám svou sugestivností vyrazí dech.

    7) Kabaret Caligula dostal díky tomuto představení na festivalu Next Wave poctu Objev roku na poli alternativního a nezávislého divadla. Představení zároveň způsobilo největší kontroverzi na letošním Jiráskově Hronově. Šéf Mahenovy činohry Jakub Korčák prohlásil, že hra útočí na samotné pilíře evropské civilizace. Dobrá znalost tvorby KC se tak dnes ve společnosti velmi cení.

    8) Hra vám umožní smát se smrti, bolesti a utrpení. Věřte, že je to velmi osvobozující.

    9) Kabaret Caligula potřebuje každou korunu ze vstupného na uvedení nové hry a rozvoj své politické činnosti. Pomůžete dobré věci.

    10) V rámci představení budou sbírány podpisy podporující vznik nové politické strany - Švajcikovy partaje. Budete tak svědky i aktéry historicky významného okamžiku.

    Navíc je třeba zdůzaznit, že půjde o jednu z posledních možností hru vidět předtím, než bude na půl roku stažena z repertoáru z důvodu dočasné absence ženské části souboru.

    Stále více informací a fotografií o KC jsou k nalezení na kontinuálně se zlepšujících, byť pořád nehotových stránkách WWW.KABARETCALIGULA.COM.

    Rezervovat lístky lze na pokladně Žižkovského divadla na čísle 222 780 396 každý den mezi 16:30 a 19:30, či nonstop u mně (603 832 935) nebo emailem zaslaným na adresu soubor@kabaretcaligula.com. Stačí napsat jméno a počet lístků, všechny stojí stejně (stovku) a kdo se ozve dřív, dostane ty aktuálně nejlepší místa.

    LASKONKA
    LASKONKA --- ---
    Společnost česko-arabská

    ve spolupráci

    s Náprskovým muzeem asijských, afrických a amerických kultur

    si Vás dovoluje pozvat

    na Tradiční předvánoční orientální trh

    v sobotu a v neděli od 9:00 do 17:00 hodin 17. a 18. 12.2005

    Místo konání: Náprstkovo muzeum, Betlémské nám. 1, Praha 1

    Umělecké předměty - občerstvení - etnotextil
    koření - orientální zboží - čaje - kameny - knihy - šperky
    LALINA
    LALINA --- ---
    malicko uuplne OT..potrebuju se zbavit listku.. snad pro nejaky pribuzenstvo..nebo podobny ouchylactvo...
    mam tu dva listky na "prestizni vanocni koncert" Evy Urbanove do divadla Goja na Vystavisti

    5.12. od 20:00 kazdej listek za 400 Kc

    Jako hosté vystoupí Daniel Hůlka a operní zpěvačka Tereza Mátlová. Umělce bude doprovázet Moravská filharmonie Olomouc pod vedením dirigenta Františka Preislera.

    koncert bude natáčet Česká televize.

    kdyztak mi napiste do posty, prosim:-)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam