• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ASHRAKGramatyka a stilystyka – krasna a spisovna cestina nejen na netu
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    KYOSUKE: taK To, je TEDA, náŘez, Pane, Čku!!!
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    Držte si klobouky, jedeme Z KOPCE, no!
    „Jo, pro nový, vzhled, je Operační systém Microsoft WINDOWS Vista CZ, skvělý, i když, zase možná, každé okno, jinak, Barevné, skoro, no nevím, zase mně tak možná moc, nezaujal, pak, podle, operačního systému Microsoft WINDOWS Vista CZ, nepůjde, přebarvit, Operační systém Microsoft WINDOWS XP Proffesional SP2 CZ, a stejně se mi ty standartní, šedé a černé barvy, v Operačním systému Microsoft WINDOWS Vista CZ, moc, nelíbí, možná, že si některé, věci přebarvím, aby operační systém Microsoft WINDOWS Vista CZ, vypadal, v některých barvách, stejně, jako Operační systém Microsoft WINDOWS XP Proffesional SP2 CZ, v tom novém vzhledu, možná, že si v Operačním systému MIcrosoft WINDOWS Vista RC2 EN, tedy přesně verze Operačního systému Microsoft WINDOWS Vista RC2 EN, tedy verze 6.00.5744.16384 EN, přebarvím, to to záhlaví, Aktivního Okna, aby, mělo stešjnou barvu, jako v Operačním systému Microsoft WINDOWS XP Proffesional SP2 CZ, ta standartní černá, nebo šedá, jakou má totiž, standartně, Operační systém Microsoft WINDOWS Vista RC2 EN, tedy přesně verze Operačního systému Microsoft WINDOWS Vista RC2 EN, tedy přesně verze 6.00.5744.16384 EN, se mi totiž, moc nelíbí, no!“
    To Je, TEda, hustý, NO! :D
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    http://www.amen.cz/?c_id=313

Inu, křesťanská vzdělanost, jež kdysi ve středověku zachovala gramotnost evropského obyvatelstva, jaksi polevila…přinejmenším jazykově. ;)*
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    KYOSUKE: Je to v podstatě jedno, beztak je to síla. ;)*
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    BUBLINKY: Odkazovaný článek na jiném serveru má nadpis v pořádku, to jen jeden jeden blogger nebo co je to za chamraď neumí česky. ;-)
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    ZIDANE: Tak to snad ani není možné:/
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    Zmlaťte si svůj ráj

ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    Hlavně, že si se seznamem.cz rozumníme...

KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    ZIDANE: Přesně tak. ;-)
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    KYOSUKE: no leda internaut podle vzoru kosmonaut neboli někdo cestující internetem :D
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    ZIDANE: To Tě fakt nic nenapadne? ;-)
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    Boj s frodem

Aneb vážení podvodníci hodlající z důvěřivců tahat peníze, když už něco strojově překládáte, zkontrolujte si to po sobě. Chyb tam je jak máku a "boj s frodem" mě rozsekal, tady někdo buď neumí anglicky nebo četl Pána prstenů nebo oboje dohromady :D
    KONTRAPHUNKA
    KONTRAPHUNKA --- ---
    ASHRAK: díky. to chápeme tam je schválně - jde o to, že si něco jakoby neustále uvědomuješ, ne jenom že to pochopíš a konec :)
    ASHRAK
    ASHRAK --- ---
    KONTRAPHUNKA: jo, to je imho správně, ale nějak mi tam vadí to "chápeme"... :-/ nebylo by lepší "pochopíme"? jde mi o vid... i když jaksi záleží na kontextu samozřejmě, tady je to vytrženo..
    KONTRAPHUNKA
    KONTRAPHUNKA --- ---
    Nakonec chápeme, že od sebe neoddělitelné jsou také pravda a prostor.

je tahle věta gramaticky správně? myslím koncovku u neoddělitelnosti - když je pravda ženského a prostor mužského rodu...
    MALKE
    MALKE --- ---
    KONTRAPHUNKA: Bývalá exministryně je hezká:)
    KONTRAPHUNKA
    KONTRAPHUNKA --- ---
    Bývalá sociálnědemokratická exministryně školství Petra Buzková potvrdila, že přijala od své strany kandidaturu na funkci pražského primátora.

HN 19.9.06
    MALKE
    MALKE --- ---
    KONTRAPHUNKA: Imho lze obojí.
    KONTRAPHUNKA
    KONTRAPHUNKA --- ---
    co z toho je správně?resp. je dobře obojí?

je předpokladem k dosažení
    je předpokladem dosažení
    MARTIA
    MARTIA --- ---
    MALKE: tos mi to teda neulehčil/a :)))) děkuju
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam