• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ASHRAKGramatyka a stilystyka – krasna a spisovna cestina nejen na netu
    MASOUN
    MASOUN --- ---
    MALKE: Ale důležitá věc je, že zpráva, jako novinářský žánr, má svá obecná pravidla... otázka teda je, jestliže tam taková "poláčkovština" podle obecného úzu má být...
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    MALKE: reagujes na zaklade svych zkusenosti a vedomosti, ne? ;)
    ze to zni jinak, souhlasim;)
    howgh:) byllo mi cti:)
    MALKE
    MALKE --- ---
    Jo - a rozumím ti, akorát nesouhlasím:) A nerozumím tomu, jak můžeš na základě impulsivních, v podstatě ničím nepodložených dojmů tvrdit, že něco nějak JE nebo MÁ být. Ale to už by bylo na jinou debatu, v podstatě nudnou, zbytečnou, a hlavně sem nepatřící:o)
    MALKE
    MALKE --- ---
    LICINDA: Neřekla jsem, že se to vylučuje, řekla jsem, že to zní jinak. Mimochodem, byla to v podstatě neoznačená citace toho, co jim řekla policejní mluvčí:c))
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    MALKE: to se nevylucuje, ne? ;) nelibi se mi to a vytrhuje z kontextu --> ne zcela propracovana zprava --> mozna nedostatek zkusenosti --> prirovnani zak devate tridy --> jak to muze dotycny prezentovat na netu?! :)

v tom mas asi pravdu. Asi jsem v tomhle prilis uzkoprsa, ale docela mi to vadi. Protoze pak si prijdu (a zrejme to tak je) jak pod palbou bulvarnich prostoduchych clanku.. jestli mi rozumis.. :)
    MALKE
    MALKE --- ---
    LICINDA: Mnojo, tak ono "nelíbí se mi to a vytrhuje mě to z kontextu" zní o dost jinak než "to napíše žák devátý třídy a jak s tim můžou vylézt na internet";)
    Mimochodem - vývoj černé kroniky (a soudniček, které psal ten už zmíněný Poláček) by možná byl docela zajímavý na prostudování. S internetem se imho totiž zase vrací místo pro banální příběhy (tím neříkám, že to byl zrovna tenhle): co se do novin nevejde, protože to není dost důležité, nebo by to zkrácením přišlo o veškeré kouzlo, eventuálně je to zkráceno do "X. Y. přišel, zabil, odešel" v postranních sloupcích, se na internetu dělá - a vrací se tím jakýsi pomezní útvar...

http://zpravy.idnes.cz/ridic-se-sehnul-pro-kapra-a-narazil-autem-do-zdi-flv-/krimi.asp?c=A081222_105316_krimi_cen

http://zpravy.idnes.cz/usmevne-zasahy-hasicu-dite-v-zachodovem-prkenku-nebo-kun-v-butiku-p97-/krimi.asp?c=A081228_223548_krimi_abr

http://zpravy.idnes.cz/v-orlickych-horach-se-stretl-opel-se-psim-sprezenim-fhj-/krimi.asp?c=A081229_135007_krimi_cen
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    MALKE: mnojo, mně se to tam prostě nelíbí, je to vytrhnutí z kontextu a dost mě to při čtení vyrušilo. Howgh.
    MALKE
    MALKE --- ---
    LICINDA: A právě proto jsem zmínila Poláčka - krále české černé kroniky;)
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    MALKE: nevim nevim.... kdyz bude takto napsany clanek a bude to v kategorii fejetonu ci sloupek, nemam problem. Ve zprave by ale z hlediska cistoty stylu (dle meho maleho nazoru) takove obraty byt nemely.
    MALKE
    MALKE --- ---
    LICINDA: Nesouhlas. Duch Karla Poláčka poletuje nad touto větou a raduje se s ostatními anděly v ráji. (Připadá mi to docela vtipné a nejen zpravodajstvím živ je novinář.)
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    ASHRAK: spojení jeho zdravotnímu stavu nepřidávala ani jeho přílišná hmotnost...

nelíbí se mi to, opravdu mi to slovní spojení přijde jak z pera školáka a dle mého by na ionternetových novinách nemělo co dělat... je pravda ale, že to je ekvivalentní jejich úrovni (jako serveru), nejspíš... :(
    ASHRAK
    ASHRAK --- ---
    zaprvé, o novinkách bych se tu vůbec nezmiňoval, a zadruhé, co se ti na tom nezdá?
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    http://www.novinky.cz/clanek/157791-video-pri-oslavach-okradl-turistu-po-zadrzeni-zemrel-policistum-v-aute.html

Navíc bylo zjištěno, že užíval léky a jeho zdravotnímu stavu nepřidávala ani jeho přílišná hmotnost.

Jak s timhle můžou vylézt na internet, do zpravodajství.... to napíše žák devátý třídy tohleto.. :-\
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    Izrael mobilizuje záložáky - investigativni zurnalistika????!!!!
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    FILIPB: ja vim... :-P presto (smutne) pobavilo
    FILIPB
    FILIPB --- ---
    LICINDA: Ne. Ani tak se to nedá interpetovat. Je to prostě 'jenom' blbě.
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    plakat jedne discoteky:

silvestr po silvestru, pro ty kteří tam nebyly a nepařily

ony můžou slavit jen ženský? :)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    akce sky europe..

Všechny města, všechny lety od 19 € do 59 € SkyEurope Ti garantuje, že nezaplatíš víc jak 59 € za jednosměrný let v níže uvedeném období. Rezervace od 2.12. do 7.12.2008.
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---

aneb spisovnost za každou cenu...
    SILENT
    SILENT --- ---
    HASH: asi ano, ale opsal bych...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam