• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ASHRAKGramatyka a stilystyka – krasna a spisovna cestina nejen na netu
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    DAGLIS: já bych to slovo vynechala :o)
    DAGLIS
    DAGLIS --- ---
    a jak byste vyresili tento staricky problem? :)
    Na strome sedel vyr a dole v rece pod nim se vytvoril vodni vir. Z pohledu na oba v*ry se mne udelalo spatne...
    KFF
    KFF --- ---
    Hned za mně, mě je v mistnich vodach oblibenou chybou zamenovat: shlednout = ze shora dolu a zhlednout = spatrit...
    NAILER
    NAILER --- ---
    "jednoduzsi" je taky solidni :)
    SVETLO
    SVETLO --- ---
    No protoze jednoduzsi zpusob na to neni, no :o))
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    ACIDQA: Už tu bylo :o)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Když si řeknete "Tebe, Tě", tak se píše MĚ...a když "Tobě, Ti", pak se píše MNĚ :)
    NAILER
    NAILER --- ---
    UPS ;)

NATHAELEN, DAGLIS, KASUMI: mne/me -- tebe/tobe, 2+4/3+6 pad jsou jasny ... chtel jsem nejakou opravdovou perlicku, ktera pomaha ;), ale asi budu muset vypnout svoji dmnc a u psani myslet ;)
    SVETLO
    SVETLO --- ---
    :o))) hezký
    DAGLIS
    DAGLIS --- ---
    "Našli se i tací, kteří rozšíření unie nijak neoslavovali a před všeobecným veselým, které panovalo v centru Prahy, odjeli na venkov." ... dnešní Lidovky
    SVETLO
    SVETLO --- ---
    :o))) tak ja poukazu na hrubku jako prase a ty mi tu kazes o stylistice..OK, uznavam, ze jsem mela udelat mezeru mezi cislem a %, coz neni proti tvy hrubajzne zhola nic :o))))))))
    MODREJ
    MODREJ --- ---
    nemam potrebu ospravedlnovat se nekomu, kdo kaze vodu a pije vino :-))))
    SVETLO
    SVETLO --- ---
    Stacilo rict jo jasne, je tam chyba :o)))) no to je jedno, hehe, ja nejsem pedant na ostatni, to je snad topic auditka, ze se tu probnira gramatika :o))) Nezametu si pred nicim, nemam duvod :o)) Ty uznej hrubku a radsi uz toho nech :o)))
    MODREJ
    MODREJ --- ---
    100 % znamena sto procent

100% znamena stoprocentni

nikdo se nechce dohadovat, ale kdyz uz chces bejt pedant na ostatni, zamet si pred vlastnim prahem :-)
    SVETLO
    SVETLO --- ---
    Opravdu se tu se mnou nechcete dohadovat o mezere mezi cislem a % a o tom, ze nekdo nepise mě a mně spravne, ze ne??? :o))))
    SVETLO
    SVETLO --- ---
    Jo? A jakej? :o))
    MODREJ
    MODREJ --- ---
    SVETLO: jenze ta mezera zrovna mezi procentama tomu dava trochu jinej vyznam ;-)
    SVETLO
    SVETLO --- ---
    presne tak, pres tobe se to zapamatuje dobre :o)

STANDIMIR: porovnavat hrubku stylu mne/me s mezerou za cislem, mi prijde irelevantni :o)))
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    NAILER: když tam můžeš dosadit tobě, tak je to vždycky mně, jinak ,
    DAGLIS
    DAGLIS --- ---
    NAILER: rikali jsme 3, 6 MoNokl (treti a sesty pad mn), ale ze by to bylo koor moc vychytane.... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam