• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    LACIFER
    LACIFER --- ---
    jak je nyx starý?
    NYX
    NYX --- ---
    NASA: prozatim muzes upravovat url, veme to ±100
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    NASA: ono těch 100+ příspěvků na celým Nyxu není zrovna moc. Tak se na ně můžeš mrknout tady: http://www.nyx.cz/index.php?l=last;last_min_rating=100
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    měl bych prosbu, která by nemusela bolet, není to mnoho práce :)

    v notepadu k tlačítku "save" přidat i tlačítko "save and continue"
    NASA
    NASA --- ---
    byl by velky problem, kdyby se ten filtr na opalcovany prispevky generoval dynamicky? mam na mysli to, ze jsou kluby, kde se moc nepouzivaji, cili tam je tohle ok, ale v galeriich, kde se paleckuje ostosest, je filtr 1-2-5-10-25 celkem na nic, kdyz naprosta vetsina ma vic nez treba 50 a min nez -30
    VANEK
    VANEK --- ---
    NYX: A nemělo by? Nebo teda zaveď převádění po hodinách :-)
    NYX
    NYX --- ---
    VANEK: odecitani dnu premiovky se deje zhruba ve ctyri rano, tj. se to nechova jako 24h - holt to neni moc stavene na situaci, kdy dostanes jeden den apod.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Předané dny prémiovky od jiného uživatele se počítají jako kalendářní a ne x 24 hodin? :-(((
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MATHEW_ER: No, není to vždycky tak, já jsem třeba přišel na základě problémů v klubu, kde se palec použil vysloveně jako pomsta, bez ohledu na názor, protože tam žádný názor formulován nebyl ;) Anonymě srazit hodnocení příspěvku bez slovního obsahu je fakt velmi jednoduché...
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    KEJML: Vím jedno. Pokud nenapíšu ani jednou, že chci zrušit anonymní palce, tak se rozhodně nic nového nestane. Házím kostkou a jednou ta šestka padnout musí.:-)
    "Vypni si palce" pro mě není řešení. Zajímá mě, kdo a jak hodnotí moje příspěvky.
    Znovu to zopakuji a budu to psát pomaleji. Mně osobně jsou minus palce ukradené, nejvíc se bavím při čtení obhajoby, proč minus palce musí být anonymní. Víš, pro mě je slovo anonymní skoro sprostým slovem. A třeba právě proto, že minus palce jsou anonymní, tak já ho nikdy nepoužiju. Pokřikovat z davu chráněn anonymitou masy, to není nic pro mě.


    MATHEW_ER: Boj s větrnými mlýny, to předvádím. Ale s tím nic nenadělám. Za to může podle psychologa můj příliš silný smysl pro spravedlnost - tak mě "ohodnotili" v PSP, kam mě poslali, že se ve škole často peru.:-))

    Ty píšeš o hodnocení nadprůměrné obsahové hodnoty. S tím nemám žádným problém, ale dost často jsem svědkem toho, že se partička pokročilých uživatelů internetu domluví a jiného chudáka začnou minusovat všude, kde se objeví. Prostě mi ten mechanismus přijde poněkud nešťastný. Ale jo, beru to, Nyxovi se to líbí a když už je možno filtrovat podle počtu minusu v klubu, tak to je tedy pecka. Škoda jen, že ten s právy mazacími nepozná, proč tam ty minusy jsou.
    NYX
    NYX --- ---
    MATHEW_ER: jen doplnim, ze uz se da filtrovat v klubu i podle poctu minusu (maji to tam jen lide, kteri mohou v dane diskuzi mazat cokoliv, pro ostatni je to asi zbytecne)
    MATHEW_ER
    MATHEW_ER --- ---
    nebo se jeste muzeme na plusy i minusy vykaslat a udelat z toho slunicko a mracek :D
    MATHEW_ER
    MATHEW_ER --- ---
    MATHEW_ER: vubec se mi prave zda, ze na anonymni palce si sem chodi stezovat lidi, kteri se pohybuji v diskuzich, rekneme socilaniho a politickyho typu, kde jde fakt ciste o vymenu nazoru a nazor je skutecnym obsahem, tam palce nemaji nejaky uzitecny vyznam v konrastu napriklad s odbornou debatu na [ne nutne] technicka temata.
    MATHEW_ER
    MATHEW_ER --- ---
    Co to tu COWBOYi predvadis? 3 lide te pobizeli k vyfiltrovani predchozich diskuzi na tohle tema. Precetl sis to? Pokud to spravne chapu, tak hlavnim argumentem proti je neuspech takovych kroku jinde podlozeny statistikou. To je argument na trochu jine urovni, nez to, co si ty pouze myslis. Jestli chces tuhle diskuzi nejak obohatit nebo posunout dal, zkus najit nejaky jiny server, kde doslo k takovym zmenam, napsat mistnim adminum a uzivatelum; zeptat se jich jak to probihalo a co si mysli o vysledku, pripadne pozadat o nejaka data.

    Neznam moc serveru s ratingem +/-, napada me ale napriklad stack overflow. Tam to maji na principu reputace, kdy downvote nekoho minusem znamena i ztratu vlastni reputace, takze lidi rozdavaji hodnoceni s rozmyslem a tam, kde to ma nejaky vyznam. Bohuzel je to uzce profilovany server zamereny ciste na Q/A, to se neda na nyx nijak promitnout.

    Osobne zdejsi hodnoceni vnimam jako oznaceni prispevku, ktere jsou nejakym zpusovem obsahove nadprumerne v kontextu tematu klubu pro ucely filtrovani... coz ovsem konkretni uziti hodnoceni cini stejne ruznorodym, jako jsou vsechna temata tady. V tomhle smyslu muze byt neanonymita plusu i minusu informativni, nikoli vsak nejak zasadni. Neanonymni plusy maji navic tu vyhodu, ze v klubech typu "fotky vaseho prirozeni" slouzi jako jakysi podepsany souhlas a snizuji mnozstvi jinak nic nerikajicich komentaru a slintu kolem fotek.

    To je vicemene soucasny stav a ve vetsine pripadu to podle me funguje. Jistym neduhem jsou ale ty diskutovane anonymni minusy. Hodnoceni se v nekterych pripadech vyuziva ciste k vyjadreni nesympatii k diskutujicim nebo nekteri povazuji vyjadreni prosteho nesouhlasu, ktery hlasujicimu nestoji za pisemny komentar za jakesi podle bodnuti do zad a leceni si mindraku. Kolem toho se potom mnozi spousta OT komentaru a dalsich zbytecnych reakci na ne. Tohle je vec, kterou by bylo fajn eliminovat. Napadaji me k tomu 2 zpusoby: znemoznit hlasovani na nerelevantni prispevky a umoznit spravcum klubu deaktivovat moznost hlasovani celoplosne. Ten 1. zpusob v podstate neni mozny, ale dalo by se toho castecne docilit napriklad nastavenim diskuze, ktere by omezilo moznost hlasovat pouze na prispevky s odkazem, imagem nebo anketou. Prikladem budiz ISM. Co se tyce 2. zpusobu, tak i tady pred nejakou dobou nekdo prisel s tim, ze by rad mel moznost ve svem klubu vypnout plosne hlasovani. Pokud beru ucel hlasovani tak, jak jsem ho popsal vyse, tak tady opravdu jsou kluby, kde to nema zadny konstruktivni vyznam a dle meho by melo byt v pravomoci spravce takove rozhodnuti ucinit a hlasovani vypnout. Bylo tu argumentovano tim, ze si maji vypnout zobrazovani palcu, ale to jako argument prilis nefunguje, protoze se to aplikuje na cely nyx (jinde jim palce vadit nemusely) a zapnute zobrazovani je nastavene jako default, a tudiz jako preferovany zpusob uzivani fora. Skryti palcu muze fungovat u jednotlivce, ale nelze tim dlouhodobe resit problemy skupin lidi.
    KEJML
    KEJML --- ---
    COWBOY: Myslíš, že tím, že tady stokrát napíšeš, že chceš vidět kdo dával mínusy, tak něco změníš? Takových tu už bylo...
    Jako já bych se taky přimlouval za to, aby mínusy nebyly anonymní, ale Nyx tu tolikrát řekl svoje stanovisko, že nějakej COWBOY ho těžko změní. Vadí ti mínusy? Vypni si palce. Ano, je to černobílý pohled, ale taková je zdejší realita. Buď a nebo, nic mezitím. A ni když stokrát řekneš, že ty bys to "mezi tím" stejně chtěl, tak se to nestane.
    NYX
    NYX --- ---
    COWBOY: vzdyt nam to tu sam opakovane navrhujes :)
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    NYX: Tak neudělal bys to poprvé a opět by jsi měl k tomu rozhodnutí závažný důvod.
    NYX
    NYX --- ---
    skoro mam chut vzit cowboye za slovo a vypnout si ho :)
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    NAVARA: Koukám, že se překonáváš. Přiznej, že ti s tím někdo pomáhal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam