• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    NYX
    NYX --- ---
    HASH: ktere myslis? ja to bral proste jako tvuj pohled na vec. nema smysl te presvedcovat o necem jinem, ne

    HASH: vzhledem k tomu, ze chybi nejaka objektivni meritka pro porovnavani takovych produktu, tak ti to tezko muzu popsat nejak lip. ale ukaz mi proste projekt podobneho rozsahu, kde autori udelaji o co si uzivatele reknou a mas pocit, ze vysledkem je neco pouzitelneho. definuj si to jak chces, proste jen chci videt, jak by to podle tebe melo fungovat a co bude vysledkem.
    HASH
    HASH --- ---
    (nehlede na to, ze "preplacany bastl" je nedefinovatelny subjektivni pojem, kterym ty popisujes neco, co je podle tebe spatne bez toho, aniz bys to jakkoli dal rozvedl)
    HASH
    HASH --- ---
    NYX: proc nezareagujes na zadny z tech hlavnich bodu ?
    NYX
    NYX --- ---
    ANONYMOUS: o kus zpet mate seznam problemu, ktere tu ted vidim, tak probirejte z vice stran, ja si to rad prectu.

    HASH: ukaz mi projekt podobneho rozsahu, kde autori udelaji o co si uzivatele reknou a neskonci[lo] to jako preplacany bastl. me zadny nenapada.

    SKAFF: zpetnou vazbu mam. ctu systemove kluby, mam kudlanku (kde je vetsina rozumnych napadu a bugu zapracovana a opravena), u novych funkci si i prohledavam i zbytek nyxu, co o tom kde kdo pripadne napise. na plno veci se ptam i dopredu tady, pokud si nejsem jisty, jak na ne, ale vetsinou to skonci mlcenim (a hromadou reci pote, co to nakonec udelam podle sebe :))

    zkratka vidim tu nejake problemy, zkousim ruzna reseni a co se chytne necham, zbytek casem predelam nebo zrusim (ok, obcas mi to trva trochu dyl :)). tezko je lepsi overeni nez takovy betatest ;-)

    SKAFF: jeste k pozvankam. vysvetli mi tedy smysl pozvanek. ja kdyz nad tim premyslim, tak si rikam, ze idealni by asi melo byt reseni, kdy clovek par mesicu po registraci (kdy uz je jasne, ze to neni nejaky velky prudic a trochu se tu rozkouka) dostane nejake vetsi mnozstvi pozvanek najednou, aby mohl pozvat kamarady, u kterych vi, ze jsou ok. pak by se ta frekvence postupne snizovala, protoze uz tu vsechny rozumne zname ma a dalsi pozvanky by daval kdekomu. ale nejak tusim, ze rozdavat pozvanky timhle zpusobem, bylo by kolem toho jeste vic revu nez ted.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    a vratit datum registrace do infa! :)
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    NYX: Vsechno skvele, jen vypustit ty designove veci a dynamicke predelavani cehokoli.

    K memu predchozimu prani, az se rozjedou "osobni vylevove" kluby, tam prave ma smysl nastavit vlastni css pro nezalogovane lidi, chce-li to clovek dal nekam sirit.

    a min ikonek.
    HASH
    HASH --- ---
    uz od dob pozvanek (mozna jeste driv) nam chybi jakykoli pohled, kterym bychom mohli evaluovat a nejak pochopit (dat do kontextu) cokoli z toho, co NYX s nyxem dela
    HASH
    HASH --- ---
    ANONYMOUS: to je princip, ktery NYX z nejakeho duvodu dlouhodobe odmita (ackoli to "nahlas" temer nikdy nerekne).

    Dost pravdepodobne mu vyhovuje stav "ja to delam jak se to libi me a na vas vicemene seru, jen obcas kdyz me to sere taky, tak to opravim"

    IMHO si, narozdil od nas, nechce nebo nedokaze predstavit system, ve kterem by to mohlo fungovat jinak. Musely by se nastavit nejaka pravidla jak se k tem pozadavkum od lidi chovat a s tim souvisi i to, ze by NYX obcas musel programovat neco, co se mu nechce nebo v to neveri. Stal by se z toho pro nej misto zabavy regulerni job a to on nechce (IMHO), protoze (si dopln sam, co ti na tve praci vadi).

    Proto je pro me tak dulezita nejaka vize, co s tim NYX hodla delat do budoucna, protoze tim, ze to drzi v nejakem statusu quo, znemoznuje nam ostatnim zaujmout k jeho cinum jakykoli validni postoj.

    On nam ve skutecnosti IMHO nic podobneho nikdy nerekne, protoze by ho to zavazalo k byt i obecnym principum, kterymi by se musel ridit. Byla by to zmena vuci stavu ve kterem je to dnes, kdy nahodne meni funkcnost nyxu s tim, ze ma nejaky vyssi plan (ktery je v jeho hlave konzistentni, ale nam ostatnim naprosto unika smysl a v jeho jednotlivych krocich vydime naprostou devalvaci toho, co pro nas NYX znamena).


    Stejne jako v minulosti musel NYX udelat urcite kroky proti sve vuli pro formalizaci svych vztahu s uzivateli (napr. premiovka na zaplaceni pokorocilych funkci nyxu, ktere zvysovaly naroky na cenu HW), dost pravdepodobne prijde moment v budoucnu, kdy dojde znovu k vyhroceni vztahu a k nejakemu vyssimu tlaku. Je jen na nem, jak dlouho to bude odkladat a jak velky ten stret potom bude...


    Ja sam si dokazu predstavit nekolik variant postupnych i "silovych" reseni, ale na konci kazdeho z nich je jen dalsi odchod "skalniho jadra", protoze NYX neustupuje (co je par uzivatelu proti zbytku). Co si treba neuvedomuje nebo podcenuje je to, ze s kazdym takovymto unikem odchazi sice jen 0,01% uzivatelu, ale treba 10% kvalitnich prispevovatelu (pojdte me kamenovat, metodici) - coz snizuje hodnotu serveru na prachsprostou plkarnu, ktera se casem promeni v "nyx? jo tam jsem chodil, ale uz tam neni nic zajimaveho, tak jsem se na to vysral taky", coz IMHO z toho co psal nechce.
    ANONYMOUS
    ANONYMOUS --- ---
    LIBORO: Souhlas, jako se "zlepsili" pratele ve svy dobe, a ted nyx sam uzna ze je to spatne. Kdyby treba bylo auditko, kde by se tyhle veci mohly nejdriv probrat z vice stran. pokund nyx nema konkretni predstavu smerovani, tak takovy auditko by mohlo byt voditkem co vlastne lide chteji. Jako volby, kdo nevoli jde s davem. S jeho pravem veta samozrejme.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    NYX: už to bude mlátenie prázdnej slamy, ale ako napísal Greatdrake, hodiny na Nyxe majú aj iné účely než to, aby som sa dozvedel, koľko je hodín - napríklad pre mňa je to dosť podstatný údaj o tom, v ktorom okne som kedy Nyx naposledy refreshoval (ospravedlňujem sa za použitie Slova, ktoré sa nevyslovuje).

    Keď ťa tak strašne serú, daj ich možnosť zapnúť a vypni ich v defaulte, každopádne ich prosím neodstraňuj úplne.
    LIBORO
    LIBORO --- ---
    obecne: zadna revoluce, ale evoluce. a to ne za kazdou cenu, ale jen a pouze k lepsimu. inspirace se da cerpat kdekoli kolem nas - viz posledni upravy googlu. cokoli razantniho povede jednak k tomu, ze nyx se zasadne zmeni (coz by imho byla skoda) a muze to s nim seknout. myslim, ze priklad typu hodiny jsou dost vystizny.
    HASH
    HASH --- ---
    NAVARA: ono to neni zas tak jednoznacny, kazdej mame imho minimalne jednu vec (HASH), ktera se povedla k lepsimu

    problem je spis v tom pomeru k tem destruktivnim :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    proste nyx dela spise zmeny destruktivni, nez konstruktivni - odpovedi jsou fajn, ale jinak si bez nahledu do novinek v systemu nevzpomenu na nejakou dalsi konstruktivni zmenu.
    HASH
    HASH --- ---
    vidim, ze se neshodnem
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    HASH: ..a ja obecnou vizi nepotrebuju. Nyx uz je tu skoro deset let, funguje dobre, zadnej vzdalenej cil nepotrebuje, naopak, myslim ze by se spis v jeho zajmu pachaly horsi veci.

    refresh, hodiny a d/s mod jsou trisky. I kdyz u refreshe doufam, s odstupem casu, musej i ty nejvetsi zdejsi hysterky uznat, ze to tlacitko jen prekazelo -- bez jakykoli pridavny hodnoty.
    HASH
    HASH --- ---
    ESTEN: kdo mluvil o "supr" vizich? neprekrucuj - ja chci vizi obecnou
    co bylo rozbite na refreshi, hodinach ci drunk/stoned modu ?
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    HASH: mluvim jen za sebe (narozdil od tebe), ale mne status quo vyhovuje a jsem rozhodne proti nakejm supr vizim do budoucna. Nyxuv pristup opravovani toho, co je rozbity, je v poradku. I kdyz obcas to s sebou vezme refresh button, drunk/stoned mod nebo hodiny.
    ACID
    ACID --- ---
    NYX: nechtel bys treba galerku vratit jak byla? Ted je to tragedie (obsahove)... Pripadne udelat aby pri vyrazne negativnim hodnoceni (rekneme 24h po vlozeni) byla uzivateli omezena moznost verejneho zobrazovani svojich patlanin? Mozna by jen stacila moznost ignorace v galerii...
    HASH
    HASH --- ---
    me teda trochu mrzi, ze jsi neodpovedel na to nejzasadnejsi - jakou mas teda vizi s nyxem ?

    ladis si to pro sebe a my jsme na navsteve u tebe doma s tim, ze si za 500,-/rocne muzeme dokoupit pristup na balkon? Nebo to hodlas tlacit dal k necemu profesionalnejsimu, co se stane jednim z hlavnich zdroju tve obzivy a nalaka to vic lidi na urcitou moznost ovlivnovat za sve penize dalsi vyvoj ?

    protoze tak jak jsi to popsal je to ve stavu presne mezi, ve kterem to vyhovuje jen a jenom tobe...protoze ty od nas muzes vybirat penize, ale na druhou stranu nejsi nijak vazany poslouchat nase nazory

    pro koho vlastne delas tu dalsi funkcionalitu?
    HASH
    HASH --- ---
    NYX: a nechtel by sis to napsat v gm do sveho skinu?
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    hodiny zachovat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam