heleďte, a co byste vlastně na NYXu říkali #tagům, jako má Twitter ? (tedy bez toho hloupého omezení, že Twitter to prohledává jen asi 3 dny nazpět - víc nestíhá...)
já to nedávno implementoval u sebe - viz třeba
http://teckacz.cz/tag/Ubuntu - a překvapilo mi, jak je to strašně jednoduché - stačily mi na to v podstatě tři drobné úpravy kódu, z nichž jedna by na NYXu nebyla potřeba - protože věřím, že tabulka příspěvků už je tak jako tak fulltextově indexována, a hledání v klubech se už dnes řeší pomocí MATCH AGAINST.
(do sql tabulky by se #tagy určitě neukládaly jako A HREF - překlad tagů na odkazy by probíhal až během vykreslování příspěvku)
stačilo by přidat do výpisu textu článků jednoduchý regexp, který #tag převede na A HREF (mohlo by být zakázatelné, pokud by to někoho iritovalo, jinak jde o zpracování cca na úrovni "konverze konců řádek na BR") - a to A HREF vede rovnou na fulltextové prohledávání všeho, které je psané tak, aby se hledal i ten křížek. to je vše.
příklad - když někdo postne něco vtipného, tak příspěvek označí tagem třeba #lol nebo #rotfl - ale automaticky se mi z toho udělá odkaz, který hledá vše, co je taky #rotfl - a pochopitelně chronologicky najde to, co je nejblížší. no a výhodou je, že lidi, co to nebudou chtít používat, to prostě nebudou muset používat (skutečně by asi bylo moudré, kdyby si to uživatelé mohli vypnout/zapnout selektivně)