• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    NYX
    NYX --- ---
    KOC256: no, zkus kudlanku, promyslim to. ale prijde mi, ze tohle se stava pomerne malo a nevim, jestli se mi to chce resit.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NYX:
    ok díky... a no-html?
    NYX
    NYX --- ---
    KOC256: shift+enter funguje (jestli teda chapu co chces)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    neslo by v chatovacim okne zavest podporu pro enter a pro no-html... to jsou asi dve veci ktere me obcas nuti se vracet do posty :(

    enter -> Ctrl+enter (pokud to jde)
    no-html -> dotaz ve chvili kdy se zobrazi chyba: Cannot send message: Chybná HTML syntaxe. Nejsou uzavřeny všechny tagy
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CRANK: Jo, to jsem si mohl a mel odpustit, omlouvam se.
    TOMAS3333: To je uzitecnej napad - vlk se nazere a koza zustane cela - uz jsem to nekde videl pouzity ve stylu "/some/image.png?ver=1234", kde cislo se meni pri zmene obsahu...
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    NYX: nestacilo by pouzit timestamp v diskusiach? to ze niekde v systeme v priateloch alebo komentaroch bude cachovana ikonka snad az tak nevadi nie? Uzivatel sice bude mat v jednu chvilu 2 ikonky ale sam hovoris ze to je kratke obdobie tak to snad nevadi.
    CRANK
    CRANK --- ---
    Mhrmpf. Tak jsem zkusil otevřít internet explorer, který jsem neotevřel opravdu HODNĚ dlouho a taky tam mám pořád starou ikonku. Nicméně v debugeru to neukazuje, že by ho to vůbec stahovalo ... takže asi jedině ten timestamp. Ale jestli je to problém, tak to nechte bejt, už takhle jsem touhle diskuzí strávil víc času než je mi milo.
    CRANK
    CRANK --- ---
    PISKVOR: A to s tou ikonkou mě napadlo už několikrát, tak 3x když jsem si jí měnil a pokaždé když jse vytáhl cestovní notebook, tak jsem musel mačkat force refresh a dneska mě to napadlo sem napsat, když už jsme ta komunita. Sem tu jediný (snad až na tarmaka) který si myslí že to je trapný, ale přežiju to, jenom mám pocit že jsem tu zbytečně za idiota - to že ti to přijde zbytečné je fajn, už jsi to řekl a capslocovaný moje "HNED" sis mohl odpustit. Tohle jsou "připomínky uživatelů". Nikdo to tu nečte kromě lidí ktery si sem přijdou postěžovat a starých hardcore nyxařů který jedou na gprs speedu s fupem, kvůli kterýmu je prostě nutný kešovat mikroobrázky na měsíc ... what ever.

    Řeknu ti to takhle, kdybych dělal diskuzák pro mojí firmu, jsem si jistej že dřív nebo pozdějc by mi za tohle vytahal uši ... i když si nemyslím že je to explicitně chyba ... To že si změníš ikonku a prakticky se to neprojeví je prostě fail. Ale možná se pletu a děje se to jen na mých počítačích, já nevím.
    CRANK
    CRANK --- ---
    PISKVOR: Ježiš marjá. Neříkám hned, ale měsíc je fakt hodně. Hele, já už budu mlčet, než si tu začneme nadávat jo?
    KEJML
    KEJML --- ---
    CRANK: Nejen na Android. iOS, Meego, Symbian též, Windows Phone pokud vím v přípravě...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CRANK: Ted uz argumentujes uplne absurdne: "ja chci refresh sve ikonky HNED, takze vsichni ostatni se mi prizpusobte." Tak, jak to fungovalo doted, mi to naprosto vyhovovalo - a nemusel jsem se kvuli tomu drbat levou nohou za pravym uchem (vypinat tamto a ono, nebo hledat alternativy).
    CRANK
    CRANK --- ---
    CRANK: No offense Navaro, ber mě prosím jako přiznaného chuje s rezervou ju? ;)))
    CRANK
    CRANK --- ---
    NAVARA: Uff. Já jsem hrdý chuj, ty to že si chuj zatím jenom popíráš, když už teda musíme rozebírat to téma chujů.


    PISKVOR: Ikonky jdou vypnout, když už teda musíš na mobilu používat plnotučnou HTML verzi a ne nativního klienta (i když ten je jenom na android, pravda).
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CRANK: Hele, ja vim ze mame rok 2012 a vsichni mame ten mobilni broadband, takze se mam jit zahrabat...jenze ono to v praxi vypada trosku jinak - EDGE a FUP, hura :-/ Kdybych mel vsude 8G sit a zadnej datovej limit, je mi to u prdele.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CRANK: kominukuje pomoci statusu, ikonka by mela byt identita - a to ze se tu hafo lidi chova jak chuji, ze ji musi kazdou chvili menit (a megachuji i s nickem), neber jako vzor :)
    NYX
    NYX --- ---
    TARMAQ: tak na to uz musis udelat ten request...kdyz vemes v potaz velikost ikonek, uz je jedno jestli se rejne "je stale stejna" nebo se tech < 5 kB posle :)
    CRANK: pres timestamp by to bylo asi nejlepsi reseni, ale na plno mistech nicky cachuji rovnou u dat, takze to pouzit nejde. jinak u tech prohlizecu jsem mel na mysli spis to, ze defaultne je cache v prohlizeci limitovana na "par" MB a pri beznem surfovani clovek tuhle cache naplni strasne rychle, takze velka cast lidi tu novou ikonku uvidi spis do 24 hodin tipuji a ne za mesic :)
    CRANK
    CRANK --- ---
    TARMAQ: No otázka je, jestli to nyx nemyslel tak že se to kešuje někde v browseru. Ve firebugu to hází lastmodified správně, ale prostě bez Ctrl+F5 se změna neprojeví.
    TARMAQ
    TARMAQ --- ---
    CRANK: tak tak, navic si myslim ze by ta expirace tam nemusela byt vubec, na to prece slouzi 304 Not Modified, takze pokud by se ikona nezmenila, stejne by se nenacitala po kazdem refreshi..
    CRANK
    CRANK --- ---
    PISKVOR: A to že ty sis 15 let nezměnil ikonku je sice fajn, ale v dnešní době je ikonka způsobem jak člověk na internetu komunikuje s okolím.

    Já se jen zeptal jestli to není možné. Možné to není. Škoda, mě to třeba mrzí.
    CRANK
    CRANK --- ---
    PISKVOR: Expire je teď jednou za měsíc, i když nevím, Nyx mluví o nějaké expiraci nastavené default v browseru (netuším). Ikonka má kolik 2.7kb? Nigga please. Stovky? Načtou se jednou za den max ... No dobře. 3 dny? Ale to že si změním ikonku a lidi si toho všimnou za měsíc je imho dost fail. Just sain'.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CRANK: *Opravdu* je nezbytne to expirovat denne? Opravdu se ty ikonky tolik meni? Ja chapu, ze "dyk de jen o jednu ikonku" - jenze na nyxu je tech IDcek jaksi o par radu vic, cili kvuli jesitnosti a nedockavosti jednoho uzivatele budu denne tahat stovky obrazku navic? Premiovku mam taky (no a?), a expirace kolem ctrnacti dni mi naprosto vyhovuje, dekuju pekne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam