NYX: a) z pohladu uzivatela su ovladacie prvky podstatne mensia bariera nez (polo)rozbalene zahlavie, b) ovladacie prvky roztahane na celu sirku stranky pritahuju pozornost vdaka medzeram ovela viac, nez rovnako vysoke ovladacie prvky komprimovane pod editovacim boxom
nehovoriac o tom, ze zmensovanim sirky okna sa prvky zlievaju dohromady (ked si zuzim okno, aby som ho mala na polovici sirokouhleho displeja, tak mi tlacitko submit zakryva sipky navigacie)
nejak som zo vsetkych precitanych prispevkov zatial nepochopila, co presne bolo cielom tejto zmeny - usetrit vertikalny priestor na velkych monitoroch je irelevantny dovod a popis v novinkach systemu je zavadzajuci, viz zdoraznena cast:
Ted by se tam mel vejit delsi kus zahlavi, je snad logicky rozdelene ovladani na veci tykajici se existujicich prispevku a psani noveho a usetri to hromadu vertikalniho mista. Projevi se to hlavne na sirsich monitorech, kde se zahlavi hodi vedle formulare, u nizsich rozliseni se to sklada pod sebe jako doted.
pretoze sa to nesklada ako doteraz, ale uplne inak - doteraz bolo zahlavie _nad_ editovacim boxom, po zmenach je pod a z protestov za poslednych niekolko desiatok prispevkov je jasne, ze to uzivatelom vadi...
tak sa este raz pytam: co je dovodom pre tuto zmenu? pretoze na prvy pohlad to nie je ani ulahcenie zivota uzivatelom systemov s mensim rozlisenim (smart zariadenia) ani zlepsenie zivota uzivatelom sirokouhlych displejov (ergonomia v kosi)