• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    _OZZY_
    _OZZY_ --- ---
    Bug?
    [ _OZZY_ @ Zjištění ]
    Pise to, ze +1 palec, ale rozkliknuty seznam ID je prazdny (i ve zdrojaku) - uz jsem se s tim setkal driv, jen nehlasil...
    NYX
    NYX --- ---
    KEJML: jasne, vzdyt i normalni skin je toho plny.
    KEJML
    KEJML --- ---
    NYX: A o responzivním designu a media queries už jsi slyšel?
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    Hele, Nyxi, to je záměrný vtip, že http://m.nyx.cz přesměruje na www.seznam.cz? ;)

    Nebylo by lepší mít na té adrese mobilní verzi s jednodušším vzhledem?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    NYX: Oj vej. Co to je za divnou módu letos? "Všechno je mobil, nebo aspoň tablet; tomu nechť se vše podřídí - kdo má desktop, bude postaven ke zdi a zastřelen za zrůdnou nemódnost."

    Jsem teda myslel, že právě k tomuto má nyx mobilní verzi - aby nebylo třeba harakiri typu "ořežeme to na kost, aby to fungovalo i na Nokii 3310"...
    NYX
    NYX --- ---
    TOMAS3333: ne kazda mobilni platforma ma appku, v api neni vsechno (a neni realne tam vsechno dat), tj. zkusit poladit i velky nyx k nejake trochu lepsi pouzitelnosti pri takhle nizkych rozlisenich imho ma smysl (a neservirovat mobilum desktopove zobrazeni s nutnosti neustale jen zoomovat sem a tam).
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    ALESH: verim ze iOS aj Android maju svojich klientov.
    ALESH
    ALESH --- ---
    TOMAS3333: hadam ze slo o zobrazeni na mobilnim zarizeni
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    NYX: ake rozlisenie pouzivas, ze sirka datumu bola pre teba velmi velka? 640x480?
    QUIP
    QUIP --- ---
    KEJML: zijeme v zemi, kde zitra jiz znamena vcera :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    NYX: povolit hlasování do: včera v 18:00
    NYX
    NYX --- ---
    KEJML: kde?
    KEJML
    KEJML --- ---
    Nyxi, co to máš za prasoimplemntaci, když budoucí časy to vypisuje jako "včera 18:00"? ;)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NYX: Takže technická chyba... doufám v brzký rollback :)

    Přijde mi to podobné jako vnutit analogové hodiny někomu, kdo je zvyklý na digitální - je to jiné vnímání času (přestože se mluví o tomtéž), kdy si musím umístění ručiček překládat na číselný údaj... - nepohodlné, nepříjemné, zdržující. A nemusí to mít žádný racionální důvod...
    NYX
    NYX --- ---
    NAVARA: pokud se ukaze, ze je k nemu duvod :)
    NYX
    NYX --- ---
    NAVARA: neexistuje, nepomuze, nic nebylo rozbiteho :) jak rikam od zacatku, neco jsem testoval (jestli by bylo mozne v pripade nizkych rozliseni to datum zkratit bez nejakeho dopadu na funkcnost) - proto jsem to mel zapnute na bete vsude bez ohledu na rozliseni. a zapomnel jsem na to a nasadil to pri opravovani neceho jineho i na ostre verzi. a protoze za cely tyden jsem nikdy nic z tech dalsich udaju nepotreboval, zjistuju ted jestli vlastne existuji smysluplne duvody, proc to tam vubec vypisovat.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NYX: To jsou důvody proč to (ne)měnit zpět... ale unikla ti pointa toho dotazu: Čemu vadil přesný čas u příspěvků? Kolik rodin se rozvedlo kvůli tomu, že byly na nyxu u příspěvků i vteřiny? Kolik koťátek kvůli tomu zemřelo? Proč jsi to vůbec spáchal?
    NYX
    NYX --- ---
    QUIP: jake duvody? ja vim o tech treba co jsem psal v [ NYX @ nyx :: pripominky uzivatelu ] + ted mi byl vysvetleny ctvrty - napsat prispevek, po odeslani porovnat datum toho noveho a toho na ktery se odpovida a podle toho se pripadne smazat pokud by to byla odpoved na neco neaktualniho.
    + mezitim STARE_CASY, coz je asi nejbliz tomu ceho se tu dozaduji :)
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    Je to poprvé na nyxu, kdy brblám nad nějakou změnou. Nyxi, chápu, že je to tvůj server a respektuju, že si s ním děláš, co sám uznáš za vhodné. Navíc si ani neplatím premium, takže jsem jen pouhý návštěvník.

    Pro mne ale byl nyx vždy velmi příjemným místem právě díky tomu, že nebyl debilizován svým vzhledem pro jednodušší spoluobčany. Nebyl sociální síti v tom dnešním módním stylu a přese všechny změny si zachovával přehlednost oldschoolových diskusí. Skrytí data u nových příspěvků, případně času u starých mi však přijde skutečně zbytečné. Mnohem hůř se v tom orientuje a fakt se na to nedá zvyknout - tuhle vlastnost má třeba Outlook u přehledu mailů, který používám pracovně a ani po několika letech jsem si na to nezvykl. Je to stále stejně nepřehledné, stále musím v duchu převádět data z pojmů dnes, včera apod., případně složitě dohledávat časy u starších.

    Tam mi třeba šíleně vadí, že když najdu starší mail, kde je napsáno např. „vyrážíme, v deset jsme u vás“, tak z něj po měsíci už na první pohled nezjistím, jak dlouho cesta trvala, což bych už mnohokrát uvítal při plánování cesty. Musím tu informaci dohledat v detailech. Také nevidím po pár dnech, jestli mail přišel dopoledne či odpoledne, což je mnohdy zásadní informace.

    Nyxi, tohle skrytí a znepřehlednění informace je opravdu hrozně nepraktické a přitom šíleně zbytečné. Pochopil bych to, kdybys potřeboval ušetřit místo, ale u příspěvků je v této oblasti místa dost.

    Upřímně se děsím, co přijde příště... Smajlíky?

    Prosím tě, zkus se fakt zamyslet nad tím, jestli je tahle změna opravdu užitečná.
    QUIP
    QUIP --- ---
    NAVARA: tohle je presne ono. Zaznelo tu nekolik smysluplnych duvodu, proc je novy "format" datumu a casu horsi nez ten puvodni. Od Nyxe nepadnul ani jeden duvod, proc bylo potreba puvodni format zmenit... ale opakovane zminil, ze zadny z dosavadnich argumentu nebyl dost padny a pocka si, jestli budou prudit i nejaky jeho vyvoleny ovecky, pro ktery by to byl ochotny zmenit...

    Rekl bych, ze si tady trenuje chovani pro vstup do vrcholne politiky. Tam to funguje zrovna tak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam