• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ...z které strany rozbíjíte vajíčko?
    DNF
    DNF --- ---
    NAVARA: rika google ze pro Safari se to jmenuje LinkThing ... tak spatne na tom zase jabka nejsou.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DNF: má apple - tedy je jediný možný způsob, žádné změny nejsou možné, uživatel se musí přizpůsobit a pak si to zpětně racionalizovat jako Nejlepší řešení ;)
    DNF
    DNF --- ---
    BUCCI: jestli pouzivas prohlizec ktery podporuje rozsireni, staci jednoduchy google dotaz, nainstalovat, a prohlizec tobe osobne bude vsechny stranky ktere jsou mimo parent domenu otevirat v novem tabu. na vsech webech. Kdyz to tebe osobne stve, tak to muzes osobne vyresit! A to se vyplati!
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    BUCCI: "pokud link směřuje mimo portál (mimo nyx) tak nový okno je standard na většině stránek" - [citation-needed]. Lepší? A přečti si poslední odstavec tohoto.
    SWT
    SWT --- ---
    SWT: Samozřejmě naprostý ideál je možnost parametrizace chování per [user+koncové_zařízení].
    SWT
    SWT --- ---
    BUCCI: Otázka je, jestli většina=správně ;) Budu se opakovat, ale proč mít pevně dané chování systému, když může být chování řízené uživatelem? Kdo ví líp, co chce a potřebuje, než koncový uživatel? Rozhodně bych byl radši, kdyby to všude bylo jako na NYXu, protože podle mě je jen málo koncových zařízení, kde nejde použít ekvivalent MMB, a principielně nemám rád, když mi někdo vnucuje, jak se mám chovat, když je možnost výběru.
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    PISKVOR: když to vytrhneš z kontextu, kde bylo ještě uvedeno "ale pokud link směřuje mimo portál,..."
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    BUCCI: "nový okno je standard na většině stránek" - [citation-needed], méně kulantněji "tuhle statistiku sis právě teď vytáhl...z palce."
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    PISKVOR:
    ALONSY: koukám, že jsem spustil lavinu jednim dotazem, fakt nechci rejpat, linky v rámci portálu ve stejném okně jsou OK, ale pokud link směřuje mimo portál (mimo nyx) tak nový okno je standard na většině stránek, a protože tady je to jinak, tak jsem se zeptal jestli to je schválně nebo ne, že mě osobně to štve...

rozhodně jsem nechtěl vyvolávat flame a předhánění se v počtu důvodů proč to tak neudělat...
    KEJML
    KEJML --- ---
    ALONSY: To je právě, ono, já nechci při kliku přemýšlet. Proto klik levým tlačítkem - otevření ve stejném tabu, klik prostředním - otevření v novém. Je jedno, jestli je je to link v rámci nyxu, nebo vedoucí mimo nyx, funguje to to stále a vždy si můžu vybrat co se stane.

Ovšem v situaci, kdy linky mimo nyx otevírají nový tab a linky uvnitř nyxu nový tab neotevírají musím pořád přemýšlet, co se vlastně stane. Navíc pokud se link ve výchozím stavu otevírá do nového okna, ale já ho chci z nějakého důvodu otevřít ve stejném, tak mám problém (který za současného stavu nemám).

A mínusy v notifikaích nevidíš, aby jsi ihned nepsal tomu debilovi do pošty, co že si to dovolil dát ti mínus :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    PISKVOR: Jak jsem psala, jááááááá po té změně tolike netoužím, jen jsem si přihřála polívčičku a fakt mě zaujalo, že by tahle změna pro někoho mohla být problém. Vůbec mě to nenapadlo, ale očividně to tak je.

Na FB ani Twitteru nejsem, a opravdu ať otevírám link u jakéhokoliv článku co čtu, otevře se to v okně novém, jen na Nyxu o tom musím furt přemýšlet, ale tak naštěstí máme i to kouzelné tlačítko zpět:)

Ale když už tu jsem, tak by mě zajímalo, proč se vpravo dole, kde jsou vidět všechna upozornění zobrazuje každej novej plus, ale mínusy ne :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ALONSY: Pokud mas za to, ze web uz je jenom Facebook, Twitter a nyx, pak ano, nyx je opravdu posledni misto na webu, kde to takhle funguje. Mam pro tebe sokujici odhaleni: web neni jenom Facebook, Twitter a nyx. Na vetsine webu porad jeste plati "kliknuti levym = prechod ve stejnym okne," a ne kazdy ma styl prohlizeni, kdy chce mit tri sta tabu, za kazdy kliknuti jeden. Navic, vetsina prohlizecu mladsich deseti let ma defaultni chovani (leve kliknuti - otevrit v tomto tabu) a alternativni chovani (prostredni kliknuti/click-and-hold - otevrit v novem tabu). Co se tyce zvyku, stary _dobry_ zvyk neni treba menit (vsimni si durazu na slovo "dobry") a predstavu "nove = nezbytne lepsi" nesdilim (pro neznale zakladu logiky a demagogy: z toho jeste zdaleka neplyne "stare, tedy dobre", ani "nove, tedy spatne"; to jen na okraj, abych se vzapeti nedozvedel, ze neco takoveho tvrdim).

No a zejmena se mi nelibi zpusob, jakym to podavas: "jaaaaaaa chci, tim je to Jediny Spravny A Pokrokovy Zpusob, vsichni ostatni uz taky skocili z mostu a tady to jenom bezduvodne brzdi banda notorickych kverulantu;" pocitam-li spravne, to jsou minimalne tri argumentacni fauly v jednom prispevku.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ALONSY: mně to tak např. vyhovuje - až půjde "otevřít ve stejném tabu" pomocí prostředního tlačítka, tak se můžeme bavit o změně ;) btw. na mobilech/tabletech s mizerným 1GB RAM je každý tab dost znát
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Tak klidně na mě hrňte důvody, v čem je tohle řešení pro koho lepší. Nyx je snad to poslední místo na webu, které takto funguje a mě vážně nenapadá nic jiného než prostě starý dobrý zvyk.

Ještě možná kdyby měl někdo fakt prastarej počítač, kterej dva tabe nezvládne, ale to si nějak moc nedovedu představit. Vzhledem k tolika mínusům hádám, že musím přehlížet nějakou sakra velkou výhodu tohoto systému.

SWT: Možná by to za ten čas i stálo... Vážně zajímavé téma, vůbec mě nenapadlo, že by to někomu takhle mohlo vyloženě vyhovovat, jen jsem předpokládala, že to tak funguje 10 let a nikdo do toho ze zvyku nereje.
    SWT
    SWT --- ---
    ALONSY: Ty sis dělala nějakej průzkum, nebo jsi příznivce jedné z variant a proto ji považuješ za jedinou správnou a nevěříš, že by to někdo mohl chtít jinak? Osobně jsem příznivce řešení, které zachovávají v maximální míře možnost volby.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    SWT: To by mě zajímalo, kolika lidem by zrovna tohle mohlo tak strašně vadit. A proč. Napadají mě možná tak ti fňukalové, kteří by brečeli nad každou změnou. Ale mě je to ve skutečnosti fuk, je to zvláštní, ale už jsem si tak nějak zvykla.
    KEJML
    KEJML --- ---
    BUCCI: Já mam třeba na touchpadu nastaveno, že klik do jeho levýho horního rohu provede klik prostředním tlačítkem, ale tak variant jak si to nakonfigurovat je mnoho.
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    SWT: njn
    SWT
    SWT --- ---
    BUCCI: OK, a jak bys řešil lidi, který nechtěj, aby se jim to otvíralo v novým okně/tabu? Stávající řešení pro většinu lidí dává volnost v tom, jestli kliknou [left_mouse_button_equivalent] nebo [middle_mouse_button_equivalent].
    Za mě lepší než vynutit všem jednu nebo druhou variantu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam